İçişleri Bakanlığı, müzik yasağını gece 12’de 1’e çekti

İçişleri Bakanlığı, müzik yasağıyla ilgili “Müzik yayın saatlerini yeniden belirlendi. Pandemi sürecinde saat 24.00’te sona erecek şekilde belirlenen müzik yayın saati gece 01.00’e kadar uzatıldı” açıklamasını yaptı.

müzik yasağı

Geçtiğimiz ay Bilim Kurulu toplantısının ardından corona virüs salgınına karşı alınan yeni kararları duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Covid-19 ile ilgili getirilen birçok zorunluluğun kaldırıldığını ancak Covid-19 önlemleri gerekçe gösterilerek gece 24.00’dan sonra uygulanan canlı müzik yasağının devam edeceğini açıklaması büyük tepki toplamıştı.

Siyasilerden sanatçılara kadar söz konusu karara tepkiler sürerken İçişleri Bakanlığı, müzik yasağına ilişkin yeni açıklama yayınladı. Bakanlık, “Müzik yayın saatlerini yeniden belirlendi. Pandemi sürecinde saat 24.00’te sona erecek şekilde belirlenen müzik yayın saati gece 01.00’e kadar uzatıldı” açıklamasını yaptı.


Müzik yasağı gece 12 yerine 1’de başlayacak

Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı:


• Pandemi sürecinde saat 24.00’te sona erecek şekilde belirlenen müzik yayın saatinin yaklaşan yaz mevsimi ve beraberindeki turizm hareketliliğine bağlı olarak uzatılmasına dair talepler Sağlık Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığınca birlikte değerlendirildi ve müzik yayın saati gece 01.00’e kadar uzatıldı.

Anadolu Fest iptal edildi, Eskişehir Valiliği’nin 15 günlük yasağına tepki


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.