Bakanlığın personel alımında KPSS’den yüksek puan alan adayların mülakatta elenmesi isyan ettirdi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın personel alımı için yaptığı mülakatlarda, 80’in üzerinde KPSS puanına sahip birçok aday, mülakatta düşük puan verilip elenmesine isyan etti, ‘torpilli alım’ iddiaları gündeme geldi.

kpss mülakat

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı mülakat sonuçlarının açıklanması üzerine çok sayıda aday, sınavda 80 ve üzeri puan almasına rağmen mülakatta elenmesine tepki gösterdi.

SÖZCÜ‘nün haberine göre mülakata giren yüksek puanlı adayların şikayetleri şöyle:


“Puanım 84, okul puanım 3,41. Yetersiz bulundum”

Ankara Üniversitesi Mezunu Merve Ağca: KPSS puanım 84.48. Ankara Üniversitesi Sosyal Hizmet bölümünden 4 üzerinde 3.41 ortalamayla mezun oldum. Ancak benim yerime 75-74 alan açık öğretim mezunları atandı. Hem de bakanlığın açıklamasına göre bizler yetersizmişiz, onlar yeterliymiş. Ben mülakatta 11 sorunun 11’ine de doğru yanıt verdim. Mülakatta ses ve görüntü kaydı alınmadığından benim yetersizliğimi ispatlamak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na düşüyor.

“Puanım yüksek mülakatım iyi geçti ama elendim”

İsmini vermek istemeyen aday: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sözleşmeli personel alım ilanı için mülakata girdim. Bölümüm sosyal hizmet, başvurduğum alan 4b sosyal çalışmacı alımı idi. KPSS puanım 84.59 ve yine KPSS bazlı sıralamam 390 idi. 4b sosyal çalışmacı alanı için alınacak sayı 555 iken mülakatta şahsıma 52.20 puan verildi ve sıralamam 1337’ye düşürülerek elendim. Her ne kadar 5-10 dakikalık mülakat sürelerinin liyakati ölçemediği bilinse de yine de mülakatta sorulan soruları doğru cevapladım. Buna rağmen elendim. Yani hem KPSS puanım yüksek, hem mülakatım iyi geçiyor ama bunlara rağmen eleniyorum. Torpil iddialarının çokluğu hepimizin bildiği bir konu artık.


İsmini vermek istemeyen aday: Ben 29.03.2022 tarihinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ASDEP sosyal hizmet mülakatına girdim. KPSS puanım 78 olmasına rağmen mülakat puanımı 48 olarak verdiler. Mülakat kamerasızdı ve sorulan sorular alanımla ilgili değildi.

İsmini vermek istemeyen aday: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yapmış olduğu mülakatta ben ve birçok arkadaşım KPSS sınavından yüksek puanlar almamıza rağmen mülakatta çok düşük puanlar aldık. Mülakatımız iyi geçmesine ve soruları bilmemize rağmen.


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yaptığı alımda yüksek puan alan adayların atanmaması üzerine çok sayıda kişi sosyal medyada seslerini yükseltti.

Siyasal olarak kendimizi konumlandırmada bilinçli tercih yapabiliyor muyuz?


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.