Lübnan, 1,5 milyon Suriyeli sığınmacı için 30 milyar dolar tazminat istedi

1.5 milyon Suriyeli sığınmacının bulunduğu Lübnan, “Zarar ediyoruz, vatandaşlarımız iş bulamıyor” diyerek 30 milyar dolar tazminat talep etti!

lübnan suriyeli

Ekonomik krizle boğuşan ve 1,5 milyon Suriyeli sığınmacının bulunduğu Lübnan, ülkenin ekonomik zararı nedeniyle 30 milyar dolar tazminat talep etti.

Lübnan Sosyal İşler Bakanı Hector Hajjar, Avrupa Birliği tarafından Brüksel’de düzenlenen “Suriye ve Bölgenin Geleceğinin Desteklenmesi” başlıklı konferansta çarpıcı açıklamalar yaptı.


Jajjar, yerlerinden edilmiş 1.5 milyon Suriyeli sığınmacıya uzun bir süredir ev sahipliği yaptıklarından dolayı Lübnan’a 30 milyar dolar ödenmesini istedi.

Hajjar, “Şu ana kadar 30 milyar ABD doları düzeyinde zarara uğramış olan Lübnan’a tazminat sağlanması konusunda uluslararası topluma güveniyoruz” diye konuştu.

Hajjar, Lübnan hükümetinin ayrıca her yıl Suriyelilerin enerji sübvansiyonları için 1 milyar dolar ve beslenmeleri için de 3 milyar dolar harcadığını dile getirdi.

Nüfusun yüzde 30’una karşılık geliyor

Lübnan’da şu an itibariyle yerlerinden edilmiş yaklaşık 1,5 milyon Suriyeli olduğunu ve bu kişilerin Lübnan’ın nüfusunun yüzde 30’una karşılık geldiğini hatırlatan bakan, “Lübnan’daki 1.050 şehir ve kasabanın 1.000’inden fazlasına dağılmış şekilde, gayri insani şartlarda, çadırlarda yaşıyorlar” ifadelerini kullandı.

“Lübnanlılar iş bulamıyor”

Hajjar, sözlerinin devamında, “yerlerinden edilmiş kişilerin çoğunun, vergi ödemeksizin, rekabet oluşturan ve yasadışı ekonomik faaliyetlere yönelmesi yüzünden Lübnanlıların birçok iş olanağından mahrum kaldığını” vurguladı.


Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun da birçok kez Lübnan’ın eşi görülmemiş bir finansal kriz yaşadığını ve ekstra bir yükü kaldıramayacağını belirterek uluslararası toplumu mültecilerin ülkelerine güvenli şekilde dönmesini sağlama konusunda Lübnan’a yardım etmeye çağırmıştı.

En ucuz vatandaşlık sunan üçüncü ülkeyiz!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.