Almanya’da göçmenlerin havuz kavgası: Kendi ülkemizde yabancı olduk!

Almanya’nın başkenti Berlin’de, göçmenlerin halka açık havuzdaki kavgası gündeme oturdu. Sosyal medyada yayılan görüntülere halk, “Kendi ülkemizde yabancı olduk. Çocukken çok güzel havuza giriyorduk artık her şey değişti” diyerek tepki gösterdi!

almanya havuz

Video aşağıda – Almanya’nın başkenti Berlin’de Pazar günü yaşanan bir olay ülkenin gündemine oturdu.

Halka açık olan Steglitz yüzme havuzunda çıkan ve 100’den fazla göçmenin dahil olduğu kavgaya halk tepki gösterdi.


Kavga su tabancası yüzünden çıkmış

Alman polisi konuyla ilgili yaptığı açıklamada olayın bir su tabancası yüzünden çıktığı belirtilirken, durumu çözmek için bir düzine polis aracının bölgeye intikal ettiğini açıkladı.

Polis tarafından aktarılan bilgiye göre, su tabancasıyla su savaşı yapan kişiler arasında kavga ilk olarak sözlü şekilde başlarken daha sonra ise fiziksel tartışmaya döndü. Alman polisi, güvenlik personeli arabuluculuk yapmak için devreye girince durumun daha da kızıştığını öne sürdü.

Polis, yaşları 15 ve 21 olan üç kişinin tutuklandığını duyururken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Olaya karışan bazı kişilerin tedavi için hastaneye gittiği belirtilirken, 10 yaşında bir çocuğun da kavga sırasında yumruk yediği öğrenildi.

“KENDİ ÜLKEMİZDE YABANCI OLDUK”

Sözcü’de yer alan habere göre kavga görüntülerinin sosyal medyada yayılmasının ardından Almanlar duruma tepki gösterdi. Birçok kişi Almanya’da göçmenlerin çokluğundan dert yanarken, “Kendi ülkemizde yabancı gibi hisseder olduk.” yorumunda bulundu.

Bir kişi, “Çocukken çok güzel havuza giriyorduk artık her şey değişti.” yazarken, bir başkası da eski dönemlerden bir fotoğraf paylaşıp ‘Nereden nerelere geldik’ yorumu yaptı.

“Belçika’da da aynı sorunu yaşıyoruz”

Bir başka sosyal medya kullanıcısı, benzer olayların Belçika’da da yaşandığını dile getirirken, “Belçika’da da aynı sorunu yaşıyoruz. Dinle ilgili mi yoksa sadece zihniyet/eğitim mi olduğundan emin değilim.” yazdı. Birçok kişi de artan göçmen nüfusuna atıfta bulunarak olaya tepki gösterdi.


İşte gündeme oturan o görüntüler:

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Çataklı: 122 bin Suriyeli kayıp; aradık, taradık, hiçbir yerde bulamadık


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.