ABD’li eBay’den Türkiye iştiraki GittiGidiyor.com’u kapatma kararı

ABD’li eBay, Türkiye iştiraki GittiGidiyor’u kapatma kararı aldı. Satıcılar platforma artık yeni ürün listeleyemezken, 18 Temmuz’da da alımlar sonlanacak. eBay, piyasadaki rekabetçi dinamikler sebebiyle bu zor ama stratejik kararın alındığını belirtti.

GittiGidiyor

Küresel e-ticaret devlerinden eBay, Türkiye’deki pazaryeri şirketi GittiGidiyor’u kapatacağını duyurdu.

eBay açıklamasında, eBay’in 2011 yılında GittiGidiyor’un çoğunluk hissesini satın aldığı ve şirketi bağımsız bir platform olarak işlettiği hatırlatıldı.


Yüksek rekabet kapatma kararında etkili oldu

eBay’in ticari operasyonlarını küresel ölçekte düzenli olarak gözden geçirdiği aktarılan açıklamada, “eBay, bu zor fakat stratejik kararı pazardaki rekabet dinamiklerine dayanarak almıştır.

eBay, platformun taşınmasına yardımcı olmak için GittiGidiyor alıcıları ve satıcıları ile yakın iş birliği içinde çalışacak ve günün ilerleyen saatlerinde onlarla daha ayrıntılı bilgi paylaşacak” ifadelerine yer verildi.

HESAPLARA 5 EYLÜL’E KADAR ERİŞİM SAĞLANABİLECEK

Bugünden itibaren satıcıların yeni ürün listeleyemeyeceği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“18 Temmuz’dan itibaren alıcılar yeni satın alımlar yapamayacak. Alıcılar ve satıcılar GittiGidiyor’daki ‘Hesabım’ sayfalarına 5 Eylül 2022’ye kadar erişim sağlayabilecek. GittiGidiyor’un kapatılmasının eBay’in 2. çeyrek veya tüm yıla ait sonuçları üzerinde önemli bir etkisi olması beklenmiyor.

Referans olarak, GittiGidiyor, eBay’in 2022 yılının ilk çeyreği sonundaki konsolide aktif alıcı sayısına yaklaşık 4 milyon aktif alıcı ile katkıda bulunmuştur.”

2011 yılında Gittigidiyor’un yüzde 93’ünü alan eBay, 2016 yılında da hisselerin tamamını almıştı.

Gittigidiyor.com’un kapanması ‘alıcı’ların soruları:

eBay’den Gittigidiyor.com’un kapanmasıyla ilgili ‘alıcı’lardan gelen sık sorulara yanıtlar şöyle:

Müşteri hizmetleriyle hangi kanallardan ve hangi tarihe kadar iletişim kurabileceğim?

Her türlü soru ve talepleriniz için 30 Eylül 2022 tarihine kadar müşteri hizmetleri bölümümüz hizmet vermeye devam edecektir.

Bugün itibari ile satıcıya nasıl ulaşacağım?

Satın aldığınız ürün/ürünlerle ilgili 5 Eylül 2022 tarihine kadar satıcınızla hesabım bölümü üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Her türlü soru ve talepleriniz için 30 Eylül 2022 tarihine kadar müşteri hizmetleri bölümümüz hizmet vermeye devam edecektir.

Satıcıya ulaşamazsam kiminle irtibata geçeceğim?

Satın aldığınız ürün/ürünlerle ilgili her türlü soru ve talepleriniz için müşteri hizmetleri bölümümüz 30 Eylül 2022 tarihine kadar hizmet vermeye devam edecektir.

Satıcı ürünümü göndermezse ne olacak?

Satıcı satın aldığınız ürünü göndermezse iptal hakkınızı kullanabilirsiniz. Satış sonrası süreçlerle ilgili tüm soru ve talepleriniz için satıcı ile 5 Eylül 2022 tarihine kadar platformumuz üzerinden iletişime geçebilirsiniz. 5 Eylül 2022 tarihine kadar tamamlanmamış işlemleriniz için 30 Eylül 2022 tarihine kadar müşteri hizmetleri bölümümüz hizmet vermeye devam edecektir.

Satın aldığım ve henüz kargolanmayan ürünlerimin iptalini nasıl yapabilirim?

Ürün iptal ve iadelerinizi 5 Eylül 2022 tarihine kadar Hesabım bölümü üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Tüm soru ve talepleriniz için 30 Eylül 2022 tarihine kadar müşteri hizmetleri bölümümüz hizmet vermeye devam edecektir.

İptal veya iade ettiğim ürünlerin iadesi ne zaman hesabıma geçecek?

Satın aldığınız ürün/ürünlerin İptal ve iade tutarları, size banka tarafından belirtilen iade süresi kapsamında alışveriş yaptığınız kartınıza yansıyacaktır.

Satın almış olduğum ürünü iade etmek istediğimde satıcı ile yaşadığım bir olumsuzluğu nasıl çözeceğim?

Satış sonrası süreçlerle ilgili her türlü soru ve talepleriniz için 30 Eylül 2022 tarihine kadar müşteri hizmetleri bölümümüz size destek vermeye devam edecektir.

Aldığım ürünün iade süresi geçti. Ancak ileride sorun yaşamamak için ürünü iade etmek istiyorum. İade yapabilir miyim?

İade tarihini tamamlanmış ürünün iadesi yapılamamaktadır. Ürünle ilgili bir olumsuzluk yaşarsanız 5 Eylül 2022 tarihine kadar hesabım bölümü üzerinden satıcınızla iletişime geçebilir, 30 Eylül 2022 tarihine kadar müşteri hizmetleri bölümümüzü arayabilirsiniz.

İade ürünleri hangi kargo firması ile iade edeceğim? Kargo firmaları iadeleri kabul edecek mi?

Tamamlanmamış iade işlemleri için kargo firmalarıyla çalışılmaya devam edilecektir. İade etmek istediğiniz ürünün iade süreçlerini başlatırken, ürün/ürünlerinizi yasal yükümlülük çerçevesinde satıcının anlaşmalı olduğu kargo firmalarıyla göndermenizi rica ederiz.

Ürünümü herhangi bir kargo ile iade gönderirsem iade ücretini kim ödeyecek?

Siparişinizi teslim aldıktan sonraki 14 gün içinde cayma hakkınızı kullanarak ürününüzü iade edebilirsiniz. Yasal olarak iade işlemlerinde kargo ücreti satıcıya aittir.

Önemli bir hatırlatma; ürün/ürünlerinizi yasal yükümlülük çerçevesinde iade etmek istediğinizde, satıcının ürün sayfasında belirttiği anlaşmalı kargo firmasını kullanmanızı rica ederiz.

Sizden almış olduğum ürünler bozulursa kiminle iletişim kuracağım?

Satın aldığınız ürün veya ürünlerle ilgili müşteri hizmetlerine ulaşabilir, ürün sayfasında yer alan “Satıcıya Soru Sor” üzerinden satıcıyla iletişime geçebilirsiniz. Diğer tüm soru ve talepleriniz için 30 Eylül 2022 tarihine kadar müşteri hizmetleri bölümümüz hizmet vermeye devam edecektir.

Ürün garantisiyle ile ilgili kiminle irtibata geçeceğim?

Garanti kapsamındaki ürünlerle ilgili ürünün satıcısı ile irtibata geçebilirsiniz. Hesabım bölümü üzerinden 5 Eylül 2022’ye kadar satıcınıza ulaşabilir, diğer tüm sorularınız için müşteri hizmetleri bölümümüzü arayabilirsiniz.


Kişisel bilgilerim sistemden silinecek mi? Kişisel veri güvenliği nasıl sağlanacak?

Kişisel Verileri Koruma Kanunu kapsamında, verilerin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması durumunda kişisel veriler silinir ve anonim hale getirilir. Kişisel verilerinize erişilemez ve geri getirilemez. 18 Temmuz 2022 tarihinden sonra verilerin kanunen saklanma süresi dolduğunda, tümü GittiGidiyor sisteminden silinecek ve anonimleştirilecektir.

Yurt dışından satın aldığım ürünlerin son durumu ne olacak?

Yurt dışı alışverişleriniz belirtilen kargo sürelerinde tarafınıza teslim edilecektir. Tamamlanmamış tüm işlemleriniz için 5 Eylül 2022 tarihine kadar hesabım bölümünden işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Daha önceden tanımlanmış hediye çeklerim ne olacak?

Hediye çeklerinizi belirtilen geçerlilik tarihine kadar kullanabilirsiniz. Tüm çeklerin son kullanma tarihi 17 Temmuz 2022’dir.

Gittigidiyor.com’un kapanması ‘satıcı’ların soruları:

eBay’den Gittigidiyor.com’un kapanmasıyla ilgili ‘satıcı’lardan gelen sık sorulara yanıtlar şöyle:

Henüz kargolamadığım ürünleri göndermek istiyorum. Süreç nasıl devam edecek?

Siparişi verilen ürünlerin kargo gönderimlerini 18 Temmuz 2022 tarihine kadar tamamlamanızı rica ederiz. 17 Temmuz 2022?de alınan siparişler için alıcıyla olan tüm işlemlerinizi 5 Eylül 2022 tarihine kadar açık olacak ?hesabım? bölümü üzerinden yapabilirsiniz.

Konuyla ilgili her türlü soru ve talepleriniz için müşteri hizmetleri bölümümüz 30 Eylül 2022 tarihine kadar hizmet vermeye devam edecektir.

Kargoladığım ve alıcıya teslim edilen ürünlerim alıcıya teslim edildikten sonra süreç nasıl işleyecek?

Siparişlerle ilgili tüm işlemlerinizi 5 Eylül 2022 tarihine kadar ?hesabım? sayfanız üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Konuyla ilgili her türlü soru ve talepleriniz için müşteri hizmetleri bölümümüz 30 Eylül 2022 tarihine kadar hizmet vermeye devam edecektir.

Son siparişlerimi kargolayacağım. Kargo anlaşmalarım devam ediyor mu?

Kargo şirketleriyle yapılan anlaşmalar devam edecektir. Her türlü soru ve talepleriniz için 30 Eylül 2022 tarihine kadar müşteri ilişkileri bölümümüze ulaşabilirsiniz.

Müşteri hizmetlerine hangi tarihe kadar ulaşabilecek?

Her türlü soru ve talepleriniz için müşteri hizmetleri bölümümüz 30 Eylül 2022 tarihine kadar hizmet vermeye devam edecektir.

Hesabım bölümüne erişim hakkım kalkacak mı?

Hayır. Tamamlanmamış işlemlerinizi, 5 Eylül 2022 tarihine kadar, ?hesabım? sayfası üzerinden tamamlayabilirsiniz.

Her türlü soru ve talepleriniz için 30 Eylül 2022 tarihine kadar müşteri ilişkileri bölümümüz destek vermeye devam edecektir.

Kişisel bilgilerim/şirketimle ilgili bilgiler sistemden silinecek mi? Farklı amaçlar için kullanılması söz konusu olur mu? Veri güvenliği nasıl sağlanacak?

Kişisel Verileri Koruma Kanunu kapsamında, verilerin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması durumunda kişisel veriler silinir ve anonim hale getirilir. Kişisel verilerinize erişilemez ve geri getirilemez. 18 Temmuz 2022 tarihinden sonra verilerin kanunen saklanma süresi dolduğunda, tümü GittiGidiyor sisteminden silinecek ve anonimleştirilecektir. eBay küresel politikaları doğrultusunda veri güvenliğinin sağlanması için benimsediğimiz yaklaşımı bundan sonra da devam ettireceğimizi belirtmek isteriz.

Listelemeler ve satışlar hangi tarihe kadar devam edecek?

GittiGidiyor?da ürün satışları 18 Temmuz 2022 tarihine kadar devam edecektir. 20 Haziran 2022 tarihinden itibaren altın ve ziynet ürünleri ve kargo süresi 7 iş gününü aşan ürünler listelemeye kapatılacaktır. Herhangi bir kategoride ise yeni ürün listelenemeyecektir.

Listelemeyle ilgili tüm soru ve talepleriniz için müşteri hizmetleri bölümümüz 30 Eylül 2022 tarihine kadar hizmet vermeye devam edecektir.

Alıcılar benimle iletişime geçmek istediklerinde nasıl destek olacağım?

Sipariş sonrası süreçlerle ilgili gelebilecek her türlü soru ve talepler için müşterilerinizle aranızdaki iletişimi devam ettirmenizi rica ederiz.

Gelen siparişlerle ilgili tüm işlemlerinizi 5 Eylül 2022 tarihine kadar ?hesabım? bölümü üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Müşteri ilişkileri bölümümüz 30 Eylül 2022 tarihine kadar hizmet vermeye devam edecektir.

Kullanmadığım reklam ürünlerimin tutarını iade alabilecek miyim?

Satın aldığınız reklam ürünlerinin tutarı tarafınıza iade edilecektir. Konuyla ilgili taleplerinizi 30 Eylül 2022 tarihine kadar müşteri hizmetleri bölümümüze iletebilirsiniz.

Satın aldığım opsiyonel özelliklerde kullanmadığım tutarı iade alabilecek miyim?

Satın aldığınız opsiyonel özellikler hizmetinin kalan tutarı tarafınıza aktarılacaktır. Konuyla ilgili taleplerinizi, 30 Eylül 2022 tarihine kadar, müşteri hizmetleri bölümümüze iletebilirsiniz.

Vadesi henüz süresi tamamlanmamış siparişlerimin ödemesini ne zaman alabilirim?

Tamamlanan tüm işlemlerinizin tutarları vadesi geldiğinde hesabınıza aktarılacaktır.

Konuyla ilgili tüm soru ve talepleriniz için müşteri hizmetleri bölümümüz 30 Eylül 2022 tarihine kadar hizmet vermeye devam edecektir.

Kalan ödeme tutarım ile ilgili nasıl destek alabilirim?


Vadesi gelmiş tüm ödemeleriniz vade gününde bankanıza aktarılacaktır. Ödemelerinizle ilgili tüm soru ve talepleriniz için müşteri hizmetleri bölümümüz 30 Eylül 2022 tarihine kadar hizmet vermeye devam edecektir.

Lojistik Nedir?  | Facebook, TwitterInstagramTelegram hesaplarımızı takip edebilirsiniz


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.