Gazi Üniversitesi’ndeki gezici kütüphane otobüsü, iş makinasıyla parçalandı

Çocuklarda kitap okuma bilincinin artırılması için üniversite öğrencileri tarafından gezici kütüphaneye çevrilen ve Gazi Üniversitesi Rektörlüğü’nün önünde bulunan otobüs, iş makinasıyla parçalandı.

gezici kütüphane

Video aşağıda – Ankara’da Gazi Üniversitesi’ndeki Kitap Bankosu Topluluğu tarafından 2012’de kurulan “Okuyan Türkiye” sloganıyla gezici kütüphaneye dönüştürülen otobüs, okuldaki Rektörlük binasının önünde iş makinasıyla parçalandı.

Kitap Bankosu Topluluğu öğrencileri, kütüphaneye dönüştürdükleri otobüsle Ankara’da ilkokulları gezerek küçük çocuklarla kitapları buluşturuyordu. Topluluk, gezici kütüphaneyle öğrencileri edebiyat, bilim ve sanatla tanıştırarak, kitap okuma bilincinin artması için etkinlikler düzenliyordu.


Koronavirüs pandemisi nedeniyle yaklaşık 2 yıldır kullanılamayan kütüphane, bakımsızlık yüzünden çalışamaz hale geldi. Gazi Üniversitesi Rektörlüğü ise öğrencilerin ‘uygun bir yere çekilsin’ talebine rağmen otobüsü hurdaya çıkardı.


Rektörlük binası önünde duran otobüs, bugün bir iş makinası tarafından parçalandı. Öğrenciler kütüphanenin parçalanma görüntülerini cep telefonlarından kaydetti.

Suriye’ye gönüllü olarak dönen mülteci: Türkiye’de hayat çok pahalılaştı, o yüzden dönüyorum


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.