Info Mail Nedir? Kurumlar Nasıl Info Mail Açabilir?

İşletmenizi kurarken veya büyütürken tek bir e-posta adresine sahip olmanız yeterli değildir. Temel olarak, potansiyel müşterilerin yardım veya bilgi istemek için size ulaşabilecekleri birden fazla e-posta adresiniz olmalıdır. Bu noktada şirketinizin gelen e-posta akışını düzenlemesinin en iyi yollarından biri, rol tabanlı e-posta adresleri kullanmaktır.

info mail

Rol tabanlı e-posta adresleri (örn, [email protected]), belirli bir kişiyle değil, bir rolle ilişkilendirilen e-posta adresleridir. Şirketin büyüklüğüne ve rolün kapsamına bağlı olarak tüm departmanlara veya alıcı gruplarına atıfta bulunabilirler.

Örneğin, bazı durumlarda, rol tabanlı bir e-posta hesabına birden fazla kişi erişebilir. Örneğin, orta ölçekli ve büyük şirketler, destekle ilgilenmek için tam bir ekibe ihtiyaç duyar bu nedenle [email protected], o şirketin destek ekibinin bir parçası olan birkaç kişi tarafından erişilebilen bir hesap olacaktır.

Info Mail Nedir?

Kısaltmadan da anlaşılabileceği gibi info, information yani bilgi kelimesinin kısaltmasıdır. Rol tabanlı e-posta‘lardan biri olan info mail ise, işletmelerin müşterilerine genellikle bilgi vermek veya pazarlama yapmak için kullandıkları genel bir e-posta adresidir. Genellikle tek ve belirli bir kişiyle ilişkili olmayan bir şirket e-posta adresi olarak bilinir. Bu adreslerin genellikle bir grup insana gitmesi amaçlanır. Örneğin, [email protected]’a gönderilen bir e-posta, şirketin müşteri destek ekibindeki 10 kişiye de dağıtılabilir.

Ayrıca, info e-posta’lar kişisel kullanım için tasarlanmamıştır, bu nedenle kişisel e-postanız için info mail kullanmamanız gerekir.

Info mail, uygun şekilde düşünülmüş bir iş yapısının parçasıdır ve müşterilerinizin yanıtlarını doğru kişiden veya departmandan almasına yardımcı olabilir. Ek olarak, info e-posta’lar, şirketinizin profesyonel ve iyi organize edilmiş görünmesini sağlar.

Info mail aynı zamanda, bir şirket içinde çalışanların arasındaki rolleri yönetmek ve belirli görevler için birden çok alıcı listeleri oluşturmak için de kullanılabilir.

Info mail’inizin gerçekten profesyonel görünmesi için e-posta adresinin @’den sonraki kısımda işletmenizin adını veya web sitenizin alan adını kullanmanız gerektiğini unutmamanız gerekir.

Müşterilerin işletmeniz hakkında bilgi alabileceği rol tabanlı info e-posta adresi aşağıdaki şekilde olmalıdır:

[email protected] yerine [email protected].

Aslında, işletmeniz için kullandığınız kurumsal e-posta adreslerinizden hiçbiri @ işaretinden sonraki alanda ayrı bir e-posta istemcisi içermemelidir. Örneğin, kişisel işletme hesabınız bile [email protected] yerine [email protected] şeklinde olmalıdır. İşletmenizin alan adını e-posta adresinde kullanmak; müşterilerinize profesyonel olduğunuzu gösterir, marka bilinirliğinizi artırır, potansiyel müşterilerin size güven duymasını sağlar, daha akılda kalıcıdır ve daha yüksek güvenlik seviyelerine sahip olmanızı sağlar.

Neden Info Mail Adresi Kullanmalısınız?

İşletmenizin info e-posta’lardan avantaj elde ettiği birkaç durum vardır. Bunlardan bazıları aşağıdaki şekildedir:

  • İşletmenizin bir parçası olarak info e-posta’lara sahip olmak, gönderenlerin sorgularını ele almak için doğru kişiyle veya ekiple iletişim kurmasını sağlamaya yardımcı olabilir.
  • Info mail, görevleri belirli ekip üyelerine devretmenize yardımcı olur. Tek bir kişinin tüm e-posta’ları yanıtlaması veya ilgili çalışana iletmesi yerine ekip arasında görev paylaşımı sağlanmasına olanak tanır.
  • Info mail, profesyonel bir görünüm elde etmenize yardımcı olur. Potansiyel müşteriler, ekibinizin işinizin tüm yönleriyle ilgili yardım ve bilgi sunmayı başarabildiğini gördüklerinde, size güvenmek ve ürün veya hizmetinizi satın almak konusunda kendilerini daha rahat hisseder.

Kurumlar Nasıl Info Mail Açabilir?

Alan adınızı içeren kurumsal e-posta’larınız için ücretli bir e-posta servis sağlayıcı kullanıyorsanız, info mail açmanız için e-posta servis sağlayıcınızın takma ad hesapları oluşturabilmenize izin vermesi gerekir.

Türkiye’nin ilk ve tek yerli e-posta servis sağlayıcıs Uzman Posta gibi premium özelliklerle donatılmış bir e-posta hizmeti, işletmeniz için info mail gibi birden çok genel e-posta hesabı oluşturmanıza olanak tanır.

Info mail’inizi oluşturduktan sonra bu mail’inize hangi kişinin/kişilerin erişebileceğini belirleyebilirsiniz. Bir sonraki adımda, alınan e-posta’ları görmelerine ve bu adresten e-posta göndermelerine izin verecek kimlik bilgileri (kullanıcı adı ve şifre) sağlayabilirsiniz.

Uzman Posta’nın kolay ve Türkçe arayüzü aracılığıyla çeşitli adresler için kullanıcı rollerini yönetmek oldukça basittir.

Siz de tüm info mail dahil olmak üzere tüm kurumsal e-posta hesaplarınızı Uzman Posta üzerinden yönetmek istiyorsanız, Uzman Posta web sitesinin ana sayfasında bulunan “45 Gün Ücretsiz Dene” seçeneğine tıklayın, işletmenizin ihtiyaçlarına uygun kurumsal e-posta planını seçin ve hiçbir ücret ödemeden 45 gün boyunca Uzman Posta‘nın tüm premium özelliklerini deneyimleyin.

Özetle diyebiliriz ki, info mail adresinizi her zaman “canlı” tuttuğunuzdan emin olun. Başka bir deyişle, personelinizde bir değişiklik veya genişleme varsa, info mail’i her zaman birinin yönettiğinden ve sorguları yanıtladığından emin olun. Birden çok alıcısı olan info e-posta’larla ilgili bir sorun, bazen ekip üyelerinin belirli bir e-posta’yı yanıtlamakla başka birinin ilgileneceğini varsaymasıdır. Bu yüzden e-posta’ların cevapsız kalmasını önlemek için, sorumluluğu dağıttığınız ekip için gerekli planlamaları yapın.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.