İnternet Sitesi Nasıl Kurulur?

Günümüzde teknoloji her geçen gün gelişiyor ve tek bir tık ile binlerce işi yapmamıza olanak sağlıyor. Elbette bu gelişme web sitelerinin her geçen gün çok daha büyük önem kazanmasına sebep oluyor. Şu günlerde web sitesi olmayan bir şirket ya da marka bulmak neredeyse mümkün değil. Çünkü web siteleri şirketlere, markalara, iş yerlerine kurumsallık kazandıran bir imza niteliği de taşıyor. Biz de bu yazımızda sizler için internet sitesi kurulumu ile ilgili tüm detayları araştırdık.

internet sitesi

İnternet Sitesi Nasıl Kurulur?

İnternet sitesi kurmak aslında çok kolay. Bunun için birkaç adımı takip etmeniz gerekiyor. Biz de bu adımları detaylı bir şekilde sizler için listeledik.

  • İnternet siteniz için planlama yapın
  • Alan adınızı seçin
  • Uygun bir hosting sağlayıcı seçin
  • İnternet sitenizi hangi yöntemle oluşturacağınıza karar verin
  • Sitenize uygun bir tasarım belirleyin
  • İçeriklerinizi SEO prensiplerine uygun bir şekilde oluşturun
  • İnternet sitenizin son kontrollerini yapın ve kullanıma açın

İnternet Siteniz İçin Bir Planlama Oluşturun

İnternet sitesi kurmak istediniz. Peki sonra ilk yapacağınız şey nedir? Tabi ki internet siteniz için iyi bir gelecek planı oluşturmaktır. İnternet sitenizin neye hizmet edeceğini, amacının ne olduğunu belirlemeniz gerekir. İnternet sitesinin bir ya da birden fazla kurulum amacı olabilir. Ticaret yapmak, kendinizi tanıtmak, bilgi vermek, yazı ya da fotoğraf paylaşmak bu amaçlardan herhangi biri olabilir. Bu amacı belirleyin ve zihninizde bir web sitesi tasarlamaya başlayın. Bu ilerleyen zamanlarda bir hayli fayda sağlayacaktır.

Alan Adınızı Seçin

İşte sırada en önemli adım var. Bu da alan adı seçmek oluyor. İnternet siteniz sizin veya işletmenizin sanal dünyadaki kimliğiniz olacak. Bu sebeple alan adınız da sizin sanal dünyadaki isminiz olarak biliniyor. İşte tam da bu sebeple doğru okunabilen, basit, akılda kalıcı bir alan adı seçmelisiniz.

Alan adınıza karar verdikten hemen sonra da güvenilir, iyi hizmet veren, bilinir bir şirket seçerek alan adı satın alma işleminizi gerçekleştirin. Hosting.com.tr ile alan adınızı sorgulayabilir, güvenilir, sorunsuz ve iyi bir hizmet satın alabilirsiniz. 

Uygun Bir Hosting Sağlayıcı Seçin

En önemli adım olan alan adı seçiminden hemen sonra sırada hosting sağlayıcı hizmet seçimi bulunuyor. Hosting sağlayıcı, sitenizin 7 gün 24 saat ulaşılabilir olmasını sağlayan bir hizmet olacaktır. Bu sebeple hosting hizmeti satın alacağınız şirketi çok iyi seçmelisiniz. Şirket, 7 gün 24 saat hizmet verebilen, canlı desteğe sahip olmalıdır. Tüm bu özelliklere Hosting.com.tr ile kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

İnternet Sitenizi Hangi Yöntemle Oluşturacağınıza Karar Verin

İnternet sitenizi kusursuz bir şekilde oluşturmak için profesyonel bir ekip ile çalışabilirsiniz. Fakat bunun için yeterli bütçeye sahip değilseniz web sitesi mimarı adı verilen internet sitesi kurma araçlarını da kullanabilirsiniz. bu araçlar ile basit bir şekilde web sitesi kurma şansınız olacaktır. Bunun yanı sıra WordPress gibi ücretsiz bir şekilde hizmet veren İçerik Yönetim Sistemlerini (CMS) kullanabilirsiniz.

Eğer tüm bunlar sizin için karmaşık ise Hosting.com.tr üzerinden web sitesi kurulumu hizmeti de satın alabilirsiniz. Bu işinizi bir hayli kolaylaştıracaktır. Aynı zamanda çok daha güvenilir bir şekilde web sitesi kurmanıza yardımcı olacaktır.

Sitenize Uygun Bir Tasarım Belirleyin

Web siteniz ile ilgili teknik bilgilerden sonra önemli bir diğer adım da tasarım belirlemek oluyor. Sitenizin tasarımını son derece sade ve anlaşılır yapmanız büyük önem taşıyor. Karmaşık renkler ve yazılar kullanıcılar tarafından çok hoş karşılanmaz ve kafa karıştırıcı olarak kabul edilir. Yazıları çok büyük ve çok küçük puntolarda yazmamalısınız. Renklerin soft tonlarda olmasına da özen gösterin.

Kullanıcı dostu bir tasarım da oldukça önemlidir. Kullanıcılar web sitenize girdiği an aradığı her detayı büyük bir kolaylıkla bulmalıdır. Bunun yanı sıra web sitenizi responsive tasarım kullanarak da kullanıcılarınızı oldukça memnun edebilirsiniz. 

İçeriklerinizi SEO Prensiplerine Uygun Bir Şekilde Oluşturun

Web siteniz için en önemli detaylardan biri de SEO yani Arama Motoru Optimizasyonlarıdır. İçeriklerinizin arama motorunda üst sıralarda görünmesi çok önemlidir. Bu, site trafiğinizi arttırır. Rakiplerinizden önde çıkmanız için SEO çalışmalarını eksiksiz bir şekilde gerçekleştirmeniz gerekmektedir. İçeriklerinizi doğru bir şekilde hazırlamaya özen gösterin. Kopya bilgilerden, yazım yanlışlarından, kalitesiz görsellerden uzak durun. Belirli anahtar kelimeler belirleyin. İçeriklerin başlıkları da büyük önem taşır. Başlıklar ile içerik bir bütün halinde olmalıdır. Arama motoru kullanıcının ihtiyaçlarını parametre olarak belirler ve bu ihtiyaçları gideren içerikleri üst sıralara taşır. Bunlara dikkat edin ve bir SEO uzmanı ile çalışarak web sitenizi çok daha ileri taşımaya çalışın.

İnternet Sitenizin Son Kontrollerini Yapın ve Kullanıma Açın

Web sitenizi kurmanız için gereken tüm adımları yukarıda detaylı bir biçimde anlattık. Bu adımları doğru bir şekilde uygularsanız web siteniz kusursuz bir şekilde kurulmuş olacaktır. Web sitenizi kullanıma açmadan önce son kontrolleri gerçekleştirin. Küçük detaylara da önem verin. Eğer tüm bu adımlar sizin için oldukça zor görünüyorsa Hosting.com.tr ile dakikalar içinde web sitenizi kurabilirsiniz. Bunun için paketleri tek tek inceleyin ve size en uygun olanı seçerek dakikalar içerisinde bir web sitesine sahip olun.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.