TOKİ, 100 yıllık Beykoz Çayırı’nı ihaleye çıkarıyor

İBB Meclisi’nde sert tartışmalar arasında AKP-MHP grubunun oyları ile millet bahçesine dönüştürülen tarihi Beykoz Çayırı ihaleye çıkıyor. TOKİ, Beykoz Çayırı’nı millet bahçesine dönüştürecek inşaatlar için 3 Ağustos’ta ihale düzenleyecek.

Beykoz Çayırı

100 yıllık Beykoz Çayırı’nın imar planları, İBB Meclisi’nde 2021 yılının eylül ayı oturumlarında millet bahçesine dönüştürülmek üzere değiştirildi.

Beykoz Belediyesi tarafından sunulan plan teklifinde çayıra; millet kıraathanesi, sanat atölyeleri, çay bahçesi, okçuluk ve tenis gibi spor alanları, cami, mescit, büfe, idari tesis, otobüs-teleferik hattı istasyonu, emsale dahil olmamak üzere zeminaltı otopark yapılmasının önü açıldı.


Beykoz Çayırı

İnşaat alanı bin 929 metrekareden, 4 bin 800 metrekareye yükseltildi. Kamuoyunun tepkisini çeken plan değişikliği mecliste tartışmalara neden oldu.

toki ihale

Ekrem İmamoğlu veto etmişti

Karara muhalefet eden CHP’liler, çayırın yapılaşmaya açılacağı uyarısında bulunarak “Beykoz Çayırı’na dokunmayın” dediler.

Ancak plan değişikliği AKP-MHP grubunun oyları ile kabul edildi. Karar bir sonraki ay İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından veto edilerek tekrar görüşülmek üzere meclise gönderildi.

Fakat çoğunluktaki AKP-MHP grubu veto kararına direnerek plan değişikliğini aynen geçirdi.

İHALE TARİHİ: 3 AĞUSTOS

Beykoz millet bahçesi

TOKİ de Beykoz Çayırı’na millet bahçesi inşaatı yapmak için ihale hazırlıklarını tamamladı. TOKİ “Beykoz İlçesi Yalıköy ve Ortaçeşme Mahalleleri Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi” için 3 Ağustos günü ihale düzenleyecek.

Açık ihale usulü ile düzenlenecek ihalede, teklifler sadece elektronik ortamda alınacak.

beykoz tarihi


Konvansiyonel kalıp sistemiyle 2 bin 207 metrekare inşaat alanına sahip sosyal donatılar inşa edilecek. 104 bin 557 metrekarelik alanda millet bahçesi genel altyapı işleri ve rekreasyon alanları yapılacak. Çalışmaların 400 günde tamamlanması planlanıyor.

Trabzon Uzungöl tanınmaz halde


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.