Trabzon Uzungöl tanınmaz halde: Arap restoranları, Arapça levhalar!

Trabzon’un en bilinen yerlerinden biri olan Uzungöl tanınmaz hale geldi. Bölgede Türkçe menüsü bulunmayan Arap restoranlar ve Arapça tabela ile levhalar yaygınlaştı.

Trabzon Uzungöl

Video aşağıda – Türkiye’nin ve Trabzon’un gözde turizm bölgelerinden biri olan ve her yıl yerli yüz binlerce kişiyi ağırlayan Uzungöl tanınmaz hale geldi.

Çaykara ilçesinde bulunan Uzungöl’de Türkçe azınlık olmaya başladı. Bölgede Türkçe menüsü bulunmayan Arap restoranları açıldı. Birçok dükkanın ve bilgilendirme levhasının Arapça olduğu görüldü.


Uzungöl Dursun Ali İnan Müzesi’nin de bölgeye astığı bilgilendirme levhasının tamamının Arapça olması ve Türkçe kelimenin yer almaması dikkat çekti. Yine Uzungöl’de yer alan bazı dükkanların Arapça ağırlıklı tabelalar kullandığı görülüyor. İşte bazı dükkan tabelalarının görüntüsü:

SOSYAL MEDYADA TEPKİ

Uzungöl’de Arapça’nın yaygınlaşmasına vatandaşlardan da tepki geldi. Sosyal medyadan paylaşım yapan vatandaşlar “Trabzon’a uzun zamandır ciddi Arap akını var. Özellikle sahil kesiminde oteller ve pansiyonlar tamamen Arap müşterilerle dolu” dedi.


Bir başka vatandaş ise “Trabzonlu olarak hayatımda ilk kez Uzungöl’e gittim ve resmen bölge Araplara devredilmiş gibiydi. Kendi memleketimde yabancılık hissetim” diye yazdı.

CHP’den yabancıların sağlık gideri için 1 milyar 250 milyon liralık ek bütçe ayrılmasına tepki: “Siz Suriyelinin, Afganın vekili misiniz?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.