96 ülke gezen Türk Youtuber’a şok: Meksika’ya alınmadı!

Dünyada 96 ülke gezen Türk YouTuber, Meksika’ya alınmadı: “Bizi Türkiye’den gelen kaçak mülteci sıfatı ile gördükleri için ülkeye almadılar. Bırakın uçakla ülkeye uçmayı; uçağa dahi almadılar!”

Youtuber meksika

Video aşağıda – Dünyayı gezen ve “Bir Hayalin Peşinde” isimli YouTube kanalında videolar paylaşan Deniz Pehlivan, Meksika’ya alınmadı. Pehlivan, kendilerini Türkiye’den gelen kaçak olarak gördükleri için uçağa bile alınmadıklarını söyledi.

Dünyada 96 ülkeyi gezen ve seyahat videolarını “Bir Hayalin Peşinde” isimli kanalda paylaşan YouTuber Deniz Pehlivan, 97. ülkesi olan Meksika’ya alınmadı.


Instagram kanalından yayınladığı video ile durumu açıklayan Deniz Pehlivan, Türkiye’den gelen kaçak olarak göründüklerini belirterek uçağa bile alınmadıklarını söyledi.

Pehlivan, şu ifadeleri kullandı:

“97. Ülkem Meksika’ya giremedim. Seyahatlerimde hiç bu kadar üzüldüğümü, gururuma yediremediğim bir durumu hatırlamıyorum.


Evet. Sonunda aylardır korktuğumuz başımıza geldi. Bizi, Meksika ile E Vize anlaşmamız olmasına rağmen ve elimizde E vizemiz olmasına rağmen, Türkiye’den kaçak gelen mülteci sıfatı ile gördükleri için, bırakın uçakla ülkeye uçmayı; uçağa dahi almadılar.

Meksika’ya gitmesem de olur. Hayatın sonu değil sonuçta. Benim gururuma yediremediğim, pasaportuma karşı sergiledikleri davranışları. Hani 2 ülke arasında vize anlaşması olmaz da almazlar anlarım.

Aslında bu sadece Meksika için değil. Artık Avrupa’daki çoğu ülkededeki hava limanlarından aktarma dahi yapamıyoruz, önde gelen ülkeler teker teker bize vize uyguluyorlar.

“Onlar bizim ülkemize yeter ki gelsin, biz gitmesek de olur.” diyenler elbet olacaktır. Ya da “Gitmeyin kardeşim.” diyenler de. Siz, ülkenizin pasaportunun gücünü böyle görüp, sözde toplumunuzu savunduğunuzu sanıyorsanız; kafanızı toprağa gömmeye devam edin.


Çok öfkeliyim. Bu durum bir çok T.C. vatandaşı turistin başına geliyor. O yüzden umarım Devletimiz, gerekeni yapar ve bu durum bir an önce düzelir. Bakalım sonraki durak neresi olacak.”

Schengen vizesindeki sıkıntı iş seyahatlerini engelliyor!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.