Gençlik ve Spor Bakanlığı 209 milyon liraya araç kiraladı

Türkiye’de 8 milyonu aşkın öğrenci kalacak yer bulamadığı için yurt sorunu ile mücadele ederken, Gençlik ve Spor Bakanlığı 209 milyon liraya araç kiraladı.

araç kiraladı

2021 yılında yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Genelgesi’ne göre kamu kurumlarının araç kiralama ve alımlarında kısıtlamaya gidilmesi istenmişti.

Geçen yıl da kiralanmıştı

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın aktardığı habere göre; Gençlik ve Spor Bakanlığı araçtan tasarruf etmedi. Bakanlık, 5 Temmuz 2022’de ihaleye çıkarak Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri için 2022-2023 yıllarında 17 ay süreyle sürücülü ve sürücüsüz, 7 ayrı firmadan 116 milyon 775 bin liraya araç kiraladı. Bakanlık geçtiğimiz yıl da kiralık araçlara 92 milyon 137 bin lira yatırmıştı. Araçların toplam maliyeti 208 milyon 912 bin lira oldu.


Bakanlık geçen yıl da 2022-2023 yılları boyunca merkez teşkilatı ve 81 ilde kullanılmak üzere 80 milyon 481 bin 783 liraya araç kiralamıştı. Bu araçlar 1 Ocak 2022 tarihiyle bakanlığa teslim edilirken, sayı yetmedi ve yeniden ihaleye çıkıldı.

Bu kez de 11 milyon 656 bin lira ödendi. 2022 ve 2023 yılında kullanılacak araçların maliyeti 92 milyon 137 bin TL’ye çıktı. Son yaptığı araç kiralaması ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2022 ve 2023 yıllarında kullanmak üzere kiraladığı araçlara ödenen toplam maliyet 208 milyon 912 bin TL’ye ulaştı.

Öğrenci yurt çilesi yaşıyor


– AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılında KYK’ya bağlı 190 yurt bulunuyordu ve 1 milyon 918 bin üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencisi vardı. 2016 yılında ise 7 milyon 198 bin 987 üniversite öğrencisi olmasına rağmen yurt sayısı 517 bin 257 yatak kapasitesi ile 649’da kaldı. 2021’de 768 yurt varken, barınma krizinin baş gösterdiği 2022’de yurt sayısı 773’e yükseldi.

Yurt çilesi: Birçok üniversiteli İstanbul’dan gitmeyi düşünüyor!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.