İstanbul için yeni uyarı: İkinci dalga yolda!

İstanbul’da ikinci dalga yağış yolda: Gök gürültülü sağanak yağış ve yer yer ince taneli dolu içeren kütlelerin Marmara Denizi üzerinden megakente giriş yapması bekleniyor.

istanbul

Ekrem İmamoğlu, “Öğleden sonra saat 14.00-15.00’e kadar devam edecek. Mecbur kalmadıkça araçlarınızla dışarı çıkmayın” dedi.

İstanbul’da ikinci dalga yağış yolda!

İstanbul’da yağmur etkisini artırırken, şimşekli, gök gürültülü sağanak yağış ve yer yer ince taneli dolu içeren kütlelerin Marmara Denizi üzerinden İstanbul ve çevresine doğru hareket ettiği belirtildi.


İmamoğlu saat verdi: Araçlarınızla dışarı çıkmayın!

ekrem imamoğlu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kenti etkisi altına alan sağanakla ilgili uyarıda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentte sabah saatlerinde başlayan ve etkisini artıran sağanakla ilgili açıklama yaptı.

Ekrem İmamoğlu, “Öğleden sonra saat 14.00-15.00’e kadar devam edecek. Mecbur kalmadıkça araçlarınızla dışarı çıkmayın” dedi. İmamoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

– Boğaz hattında oldukça yağış var. İstanbul’da genel anlamda bugüne kadar hep sıkıntı yarattığını gördüğümüz meydanlarımızda sıkıntı yaşanmadı.

– Eminönü’nden Üsküdar’a, Maltepe’den Pendik’e, diğer bölgelerimize varıncaya kadar ciddi bir sıkıntı yaşanmadı. Yollardaki birikintileri giderdik. Şu anda İstanbul genelinde akışkanlık olabildiğince makul seviyede.

– Şu ana kadar bir yaralanma, kaza vs. ihbar almadık. Mikro ölçekli su baskınlarıyla ilgili 153’e ulaşan ve telafi edilemez noktada olan bir durum yaşamadık. Gelen ihbarları takip ediyoruz.

BİR UYARI DA AFAD’DAN

AFAD sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “@meteoroloji_twi‘den alınan son bilgilere göre İstanbul Anadolu yakasında etkili olan yağışların bugün öğleden sonra il genelinde etkili olması beklenmektedir. AFAD ekiplerimiz yaşanabilecek olumsuzluklara karşı teyakkuz haline geçirilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz.” denildi.

Maltepe ve Eminönü’nde su baskınları yaşandı

Meteorolojinin peş peşe uyarılarının ardından İstanbul’da beklenen sağanak bu sabah saatlerinde etkili olmaya başladı. İstanbul genelinde gökyüzünü kara bulutlar kaplarken, gün adeta geceye döndü.


maltepe sel

Kentin en işlek yerlerinden Taksim ve Eminönü’nde bazı vatandaşlar zor anlar yaşadı. Maltepe’de sokaklar göle döndü. Yoğun yağış nedeniyle araçlar ve sürücüler sokakta mahsur kaldı. Kapalı Çarşı ve Mısır Çarşısı’nda su baskınları yaşandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul’da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkili olmaya devam ediyor.

İstanbul’da kent genelinde gökyüzünü kara bulutlar sararken, gün adeta geceye döndü.

Maltepe’de yağış sonrası cadde ve sokaklar göle döndü. Yoğun yağış nedeniyle araç ve sürücüler sokakta mahsur kaldı. İhbar üzerine Karayolları ekipleri, yollarda biriken suları tahliye etmek için çalışma başlatırken mahsur kalan sürücüler ekipler tarafından kurtarıldı. Bazı araçlar ise yolda ilerlemekte güçlük çekti.

“KAPIYI AÇTIĞIM ZAMAN DENİZ GİBİYDİ HER YER”

Yarısına kadar suya batan araçtan çocuklarıyla birlikte son anda çıktığını anlatan Berfin Çalık, “Bir anda fark edemedim. Göl gidiydi. Arabam yarısına kadar suya batmıştı. Çocuğumda bir şey yok. Son anda çıktım. Kapıyı açtığım zaman deniz gibiydi her yer. Bende bir şey yok çok şükür. Mazgallar tıkanmış sanırım. Ben 5 yıldır buradayım, bu noktayı hiç böyle hatırlamıyorum. Aniden bastıran yağmur neticesinde böyle bir şey yaşadık” dedi.

Tarihi Eminönü semtinde, Kapalı Çarşı ve Mısır Çarşısı’nda su baskınları yaşandı.

Metro İstanbul’dan ‘sefer iptali’ açıklaması

Metro İstanbul hava muhalefeti nedeniyle bazı seferlerin iptal edildiğini duyurdu.

Metro İstanbul’dan yapılan açıklamada “TF2 Eyüp-Piyer Loti ve TF1 Maçka-Taşkışla teleferik hatları hava muhalefeti nedeniyle işletmeye kapatılmıştır. Anlayışınız için teşekkür ederiz” denildi.

Yeni yapılan açıklamada ise “T1 Kabataş-Bağcılar tramvay hattında şiddetli yağış nedeniyle, seferlerimiz Kabataş-Karaköy ve Bağcılar-Sirkeci istasyonları arasında yapılmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

METRODA ARIZA


T5 Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattında teknik bir arıza nedeniyle seferler Cibali-Ayvansaray ve Silahtarağa-Alibeyköy Cep Otogarı istasyonları arasında yapılmaktadır.

İstanbul’da kuvvetli yağış – Son görüntüler


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.