Hızlı şarjdan turbo şarj teknolojisine: 8 dakikada tam dolum!

Akıllı telefonlardaki hız şarj teknolojisi gelişmeye devam ediyor. Son olarak Xiaomi, 210W hızlı turbo şarj ile kullanıcılarının karşısına çıkıyor.

turbo şarj

Akıllı telefon dünyasındaki kıyasıya yaşanan rekabet, elbette sektörün hızlı gelişmesine vesile oluyor. Şirketler bu alanda bir adım öne çıkmak için bazı özelliklerini daha iyi yapma yoluna gidiyor. Sektörün önemli oyuncularından Xiaomi, hızlı şarj konusunu bambaşka bir seviyeye taşıyor.

Xiaomi, 210W turbo şarj ile 4.000 mAh pili 8 dakikada doldurdu

Akıllı telefonlardaki hızlı şarj konusu, son yılların büyük bir ivmeyle yükselmeye devam ediyor. Özellikle Çinli üreticiler, bu konuda öncü olarak çalışmalarını sürdürüyor. Öyle ki iki yıl öncesine kadar 50W hızlı şarj aletlerine hayretle bakarken gelinen nokta sınırları zorluyor


Son dönemde 120W, 150 W gibi hızlı şarjları görmeye biraz biraz alıştık. Öyle ki geçtiğimiz günlerde OnePlus 10T, 150W hızlı şarj desteği sunacağını belirtmişti. Öte yandan 200W hızlı şarj vaat eden iQOO, bu alanda şimdilik en hızlısı görünüyordu. Ancak Xiaomi, bayrağı devralıyor.

Xiaomi, 210W hızlı şarj ile sektöre öncülük etmeye geliyor. Şirket, Xiaomi 11 Ultra ile bir dizi test gerçekleştirdi. 4.000 mAh pile sahip olan model, Xiaomi 210W turbo şarj özelliği ile 0’dan 100’e 8 dakikada doldu. Bu durum şu ana kadar elde edilmiş en hızlı sonuç olarak karşımıza çıkıyor.

Diğer taraftan pile olumsuz etkisi ise düşündürücü

Şarj sürelerinin kısalması kullanıcılar için olumlu bir gelişme olsa da pil sağlığının ne olacağı konusunda endişeler var. Günümüzde akıllı telefonlarda kullanılan piller henüz bu denli hızlı şarjları destekleyecek düzeyde değil. Öyle ki Xiaomi, 125W ve üzeri hızlı şarj aletlerinin iki yıl içinde akıllı telefon bataryalarında yüzde 20’lik bir bozulma gerçekleştireceğini söylüyor.


Kaynak: ShiftDelete.Net

Instagram hikayeler değişiyor: Tümünü göster özelliği geliyor


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.