Almanya esrar kullanımını yasallaştırıyor

Almanya, eğlence amaçlı esrar kullanımını yasallaştırmak için harekete geçti. Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, kararın kabine tarafından onaylandığını duyurdu.

almanya esrar

Almanya, eğlence amaçlı kullanımın yanı sıra satışı ve üretimi için küçük miktarlarda esrar bulundurmayı yasallaştırmak için harekete geçti. Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, bugün kabine tarafından yasanın kabul edildiğini açıklarken, yaklaşık 30 gram yani 1 ons’a kadar esrar bulundurulması ve satın alınmasının ülkede yasal hale geleceğini duyurdu. Buna göre, evde en fazla iki kenevir bitkisi yetiştirmek de yasal olacak.

Esrar satışı için “özel mağazalara” veya kahve dükkanlarına izin verilmesi düşünülüyor.

Almanya’da kabul edilen plana göre, yasal olarak satılan esrarda psikoaktif bir madde olan THC’de yüzde 15’lik bir sınır olması gerektiği belirtiliyor. Buna göre, 18 ila 21 yaş arasındaki genç yetişkinler için esrar yüzde 10’dan fazla THC içermeyecek şekilde düzenlenecek.


Hükümet, öncelikle planın Avrupa Birliği hukuku ile uyumlu olduğundan emin olmak istediğini açıkladı. Lauterbach, Brüksel onay verirse planın hemen yürürlüğe alınacağını duyurdu. Almanya’da satılan esrarın uluslararası hukukla ihtilafa düşmemek için yurt içinde üretilmesi düşünülüyor.

TARTIŞMA KONUSU OLDU

Kenevir

Yeşiller’den sağlık komitesi başkan yardımcısı Kirsten Kappert-Gonther da esrar talebinin karşılanamaması durumunda insanların karaborsaya yöneleceği uyarısı yaptı.

Esrarın tıbbi amaçlı kullanımını daha da yaygınlaştıracak hükümetin bu yeni adımı, Merkel’in uzun süre liderlik ettiği Hristiyan Demokratlar tarafından eleştiriliyor.


Yeni uygulamanın genç yaştakilerin, yaşı büyük olan tanıdıkları üzerinden esrara ulaşmalarının önünü açabileceği endişesi dile getiriliyor.

Avrupa Birliği, yeni benzinli ve dizel otomobilleri yasaklıyor


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.