Fotoğrafta kaç tane karpuz görüyorsunuz?

Resimde kaç tane karpuz görüyorsunuz? Bazı internet kullanıcıları, bunda bir mantık olmasına rağmen, sorunun çözümüne oldukça tuhaf bir şekilde yaklaşıyor.

karpuz

Resimde kaç tane karpuz görüyorsunuz? Cevapları hemen aşağıda paylaşıyoruz. Bir çözüm bulduğunuzdan eminseniz, lütfen aşağıya göz atın.

Üç farklı cevap var:

CEVAP 1 – Fotoğrafta 8 karpuz olduğunu iddia ederek, problem koşullarında BÜTÜN kelimesinin belirtilmediğini belirterek karpuz sayısının 8 olduğu iddia ediliyor.


sekiz

CEVAP 2 – Soru “Bu fotoğrafta kaç bütün karpuz görüyorsunuz?” olsaydı bir başka olası cevap 6 olurdu. Bu versiyona bağlı kalan bir grup insan bunu şöyle açıklıyor: “Bu fotoğrafı oluşturmak için 6 karpuz çekildi.”

bütün karpuz

Ve gördüğünüz gibi, bunda da rasyonel bir düşünce var.

Yoksa siz 5 karpuz mu gördünüz?

CEVAP 3 – Ve bir sonraki cevap tamamen matematiksel. Burada çeyreksiz 4 karpuz ve yarı yarıya 4 karpuz var:

(4 x 0,75) + (4 x 0,5) = 5

beş


►Böylece, bu sorunun üç çözümü vardır. Sizce hangisi en doğru cevap?

Resimde gizlenen Kraliçe’yi 10 saniyede bulabilir misin?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.