Zaman yolculuğunun gerçek olduğuna inanan komplo teorisyenler, 1943’ten kalma bir fotoğrafın bunun kanıtı olduğunu iddia ediyor. Peki fotoğrafın hangi özelliği dayanak olarak gösterilmesine neden oldu?
1943’te İzlanda’nın başkenti Reykjavik’te çekilen siyah beyaz fotoğrafta, İkinci Dünya Savaşı dönemindeki bir grup insanın kaldırımda yürüdüğü görülüyor. Fakat fotoğraftaki bir ayrıntı komplo teorisyenlerinin dikkatini çekti.
Fotoğrafın arka planındaki bir adamın elini yüzüne yaklaştırdığı ve kameraya baktığı görülüyor. Zaman yolculuğuna inanan komplo teorisyenleri, adamın kulağında cep telefonuyla konuştuğunu öne sürüyor. Oysa ki bu fotoğraf çekildikten tam 30 yıl sonra, yani 1973’te ilk cep telefonu piyasaya sürüldü.
Fotoğrafın sahibi Kristján Hoffman, bu kareyi bir Facebook hesabından paylaştı. İkinci Dünya Savaşı’nın en aktif zamanlarında çekilen fotoğraf, İzlanda’nın başkentinin Müttefik birlikleri tarafından ele geçirildiğini gösteriyor.
Kristján paylaşımın altına şunları yazdı:
Gördüğünüz gibi Amerikan ordusu İzlanda’yı ele geçiriyor. Bu güzel resimde dikkat çeken şey, pencerenin önünde, resmin ortasındaki köşede bir adamın eğilmiş ve cep telefonuyla konuşması.
SOSYAL MEDYADA VİRAL OLDU
70 yıllık fotoğraf, internette viral haline geldi ve zaman yolculuğu hakkında tartışmalara yol açtı. Kimileri adamın sadece kulağını kaşıdığını söylerken, kimileri pipo tuttuğunu, kimileriyse saatinin çalışıp çalışmadığını kontrol ettiğini öne sürdü. Hatta son teori, adamın bir saatçi dükkanının yanında durduğu için biraz daha destekleniyor.
Kristján, “Ne diyeceğimi bilmiyorum, sadece telefonda konuştuğunu düşünmüyorum. Afallamış, tek başına duruyor ve diğerlerinden farklı bir başlık ve atkı takıyor. Bugün bizim gibi davranıyor” dedi.