Dibe vuran FTX CEO’sundan tuhaf paylaşımlar

İflas işlemlerini başlatan FTX platformunun eski CEO’su Sam Bankman-Fried, akıl sağlının sorgulanmasına neden olan bir dizi sosyal medya paylaşımı yaptı. Tepe noktasında yaklaşık 26 milyar dolar varlığa sahip olan Bankman-Fried’in, varlığının neredeyse tümünü kaybetmesinin ardından, yaklaşık 40 milyon dolar değerindeki evini de satışa çıkardığı bildiriliyor.

FTX sam

İflas işlemlerini başlatan kripto varlık platformu FTX’in istifa eden eski CEO’su Bankman-Fried, varlığını ve itibarını kaybetmesinin ardından akıl sağlığının sorgulanmasına neden olan bir dizi Twitter paylaşımı yaptı.

Bankman-Fried’in yaptığı 10 paylaşımdan 8’i tek harften oluştu. Paylaşımlar birleştirilince “Ne oldu? Yasal tavsiye değildir. Finansal tavsiye değildir. Hatırladığım kadarıyla hepsi buydu, fakat hafızam kısmen bozuk olabilir” ifadesi yer aldı.


Tuhaf paylaşım dizisi Twitter kullanıcıları arasında öfkeye ve tartışmaya neden oldu.

İlk iki paylaşımı yaptıktan sonra New York Times ile röportaj yapan Bankman-Fried, “Bir dizi gizemli paylaşım mı planlıyorsunuz?” sorusuna, “Onun gibi bir şey” cevabını verdi.

Buna ek olarak Bankman-Fried’in, FTX’in ana merkezinin de bulunduğu, vergi cenneti olarak tanınan Bahamalar’ın başkentindeki evini 39,95 milyon dolar fiyat ile satışa çıkardığı bildiriliyor.

Sam Bankman-Fried’i bu noktaya getiren süreç

Dünyanın en büyük kripto varlık platformu Binance ile, en önemli platformlarından biri olan FTX’in arasında başlayan gerginliğin sonucunda, FTX’in likidite sorunu yaşadığı ortaya çıkmış ve bu haber birçok kullanıcının varlığını platformdan çekmesine neden olmuştu.


Sürecin devamında hakkında birçok kurum tarafından soruşturma başlatılan, ana merkezinin bulunduğu Bahamalar’daki varlıkları dondurulan ve 8 milyar dolar sermaye açığı bulunan FTX iflas işlemlerini başlatmış, bir günde 14,6 milyar dolar kaybeden CEO Bankman-Fried ise istifa etmişti.

Haribo, 4,6 milyon dolarlık şirket çekini bulan adama 6 paket şeker verdi


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.