İstanbul’da daire fiyatına İngiltere’de şato satılıyor!

Konut fiyatlarındaki artışı bir de böyle okuyun: İstanbul’da bir dairenin fiyatı 40 milyon TL’ye kadar çıkabiliyor. Aynı paraya İngiltere’den zamanında asilzadelerin yaşadığı bir şato almak mümkün!

satılık şato

İstanbul’da daire fiyatına İngiltere’de şato satılması şaşkınlık yarattı.

Kira ve konut fiyatlarındaki artış, vatandaşın ana gündem maddelerinden birisi. Son dönemde bodrum katlarda kalan bakımsız dairelerin dahi milyonlarca TL’ye satılması, emlak piyasasına olan güveni düşürdü. Vatandaşlar barınma ve hayat pahalılığı gibi sorunlarla uğraşırken, Türkiye’deki konut fiyatlarındaki artış bir yıl içinde yüzde 187 olarak kaydedildi.


Dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı şehir: İstanbul

İstanbul ise yüzde 212 artış ile dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı şehir oldu. İstanbul’daki apartman daireleri artık İngiltere’de soyluların hizmetçileri ile yaşadığı şatoların fiyatına denk durumda.

Bakımsız evlerin fahiş fiyatlara satılması toplum içinde tartışma konusu olup mizah malzemesi bile oldu.

İstanbul’da daire fiyatına İngiltere’de şato

İngiltere’de 1 milyon 250 bin Sterlin’e (yaklaşık 29 milyon TL) satılan 10 odalı şato ile Kadıköy Caddebostan’daki bir dairenin yaklaşık fiyatlarda olması dikkat çekti.

satılık şato

Culdees Kalesi

Culdees castle

Robert de Bruce (1. Robert) İskoçya Bağımsızlık Savaşı sırasında yanında savaşan taraftarlarını arazi bahşederek ödüllendirdi. O ailelerden biri olan Drummond ailesine Pertshire’dan araziler verildi. Culdees Kalesi 1810’da Pertshire’da inşa edildi. Kale anlık olarak 95 yıldır aynı aileye ait.

kiralık daire şato

7 yatak odalı şato 730 bin Sterlin (yaklaşık 17 milyon TL) fiyatla satılık halde. Kale modern yaşam için modifiye edilmiş bir şekilde dizayna sahip.

havuzlu şato

Şatonun içinde bar, havuz gibi imkanlar da bulunuyor.

Arazisi geniş şatolar

Perthshire’da 1 buçuk milyon Sterlin’e satılan şatonun TL karşılığı yaklaşık 35 milyon TL ediyor.

druidsmere

İstanbul Sarıyer’de apartman dairesi 40 milyon TL

Yeniköy’de bulunan bir daire ise 40 milyondan ilana düşmüş durumda.

sarıyer satılık daire


İngiltere’de 1.9 milyon Sterlin’e satılan tarihi bir şato ise TL karşılığı olarak 44 milyon TL yapıyor.

daire fiyatına şato

Kiralık ve satılık ev fiyatları çıldırmış durumda!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.