İzmir’de En Başarılı Tüp Bebek Uzmanını Nasıl Bulabilirsiniz?

İzmir tüp bebek tedavisi veren klinikler, hastaneler ve uzman doktorlar bakımından sayıca çok şanslı bir şehirdir. Fakat bu bir zorluk yaratır. İzmir’de tüp bebek tedavisi uygulayan pek çok hastane, klinik, merkez ve elbette uzman arasından hangisinin sizin için uygun olduğunu anlamak zordur. Ve bir tüp bebek tedavisinin başarısını derinden etkileyecek iki temel varsa bunlardan ilki kararlılığınız ise öteki yola çıktığınız tüp bebek kliniğinin, tüp bebek uzmanının sizin için ne kadar doğru olduğudur.

izmir Tüp Bebek

Tüp Bebek Tedavisi Ne Zaman Başlar?

Tüp bebek tedavisine başlama kararı almak aşmanız gereken ilk engeldir. İzmir tüp bebek tedavisi kararı almada her ne kadar daha Türkiye’nin diğer şehirlerine göre açık fikirli olsa da özelde bazen çiftler gebe kalma konusunda yardım almada her zaman istekli olmayabilir. İzmir insanın özgüveni yüksektir. Ve maalesef bu özgüven tıbbi sorunlarda çiftleri yanlış yollara sürükleyebilir. Daha kötüsü tüp bebek tedavisinde çok değerli olan zamanın kaybedilmesine sebep olur. Tüp bebek tedavisinin diğer tıbbi tedavilere göre bir fark ile daha avantajlıdır. Diğer tıbbi tedavilere göre tedaviye başlama zamanını çok açıktır. Çiftler, gebe kalma kararı vermiş ve korunma bırakıldıktan 6 ay içinde gebe kalmada hala başarı sağlayamamış ise hiçbir kulaktan dolma önerileri uygulamaya, alternatif tedavi yöntemleri denemeye çalışmadan derhal tedavi için bir tüp bebek uzmanına başvurmalıdır.

Tüp bebek tedavisinin başarı ile sonuçlanmasında süreç içinde öğreneceğiniz gibi yüzlerce farklı değişken olsa da “kadın yaşı” diğer tüm değişkenlerden önemlidir. Zaman kaybetmeyin!

Tüp Bebek Tedavisinde Uzman Seçimi Neden Önemlidir ve Nasıl Yapılmalıdır?

Tüp bebek tedavisinin başarısı için tedaviden neler bekleyip beklememeniz gerektiğini anlamak önemlidir. Bunun için tüp bebek tedavisini bilmek gerekir. Tüp bebek tedavisi en özet haliyle kadın yumurtalarının yumurtalıklardan alındığı ve ardından donör sperm kullanılarak vücudunuzun dışında döllendirildiği ve tekrar rahme transfer edildiği bir tedavi bütünüdür. Bu, çiftlerden birinin veya ikisinin kısırlık sorunları nedeniyle doğal olarak gebe kalınamadığı durumlarda çiftlere çocuk sahibi olmak için yardımcı olan yardımcı doğurganlık tedavisidir. Bir tüp bebek uzmanı doktor doğurganlık uzmanı olarak da isimlendirilmesinin sebebi budur. Her çiftin durumu sorun noktasında benzer olsa da detaylarda pek çok özel farklılık içerir. Bu yüzden tüp bebek uzmanı, kliniği veya bir hastaneyi tercih etmeden önce tedavisinin detayları, o uzmanın, kurumun bilgisi, deneyimi, imkanları hakkında yüksek bilgi sahibi olmalısınız.

İzmir tüp bebek uzmanı kararı vermeden önce her tıbbi tedavi başlangıcı öncesi ilk önerileri yakın çevresinden alan bir şehirdir. Fakat bu yönlendirmeler yanıltıcı olabilir. Şimdi gelin İzmir’de en başarılı tüp bebek uzmanını bulmak için neler yapmanız gerektiğini sizin için listelediğimiz başlıklara göz atalım. Okumanız bittiğinde göreceksiniz ki hiçbir başlık gereken, doğru ve bilmek istediğiniz saf bilgilerden başka bir şey içermiyor.

1) Doğru Soruları Sormak İçin Hazırlık Yapın

Önce soğuk gerçekler; tüp bebek tedavisi zor, pahalı, zaman zaman hem bedensel ve hem mental olarak çiftleri zorlayıcı bir tedavi olabilir. Tüp bebek tedavisinde ne kadar çok deneme yapılabilirse bebeğinize kavuşma şansınız arttıracak olsa da bazen sadece maddi nedenlerden bu imkan dahilinde olmayabilir. İlk transfer döngüsü ile dahi başarıyı sağlamak istemeniz çok doğaldır. Akan zamanında önemi ortada iken bu kısıtlı zaman ve sayılarda en iyi tüp bebek tedavisini almak istemekten daha doğal ne olacaktır ki? O zaman sizin de hem fikir olacağınız ilk tavsiyemizi verelim; İzmir’de en iyi tüp bebek uzmanı seçiminizi yapabilmeniz için ilk yapmanız gereken ilk (ve umarız son) tüp bebek doktorunuzu belirleyecek “doğru soruları” önceden hazırlamaktır. Bu sorular, tüp bebek tedavisi hakkında olan genel sorulardan başka sizin için en özel sorulara kadar genişleyen bir liste olabilir. Bir uzman seçmeden önce biraz tedavi hakkında araştırma yapmak, uzmanın nitelikleri ve deneyimleri hakkında bilgi sahibi olmak endişelerinizi hafifletmeye yardımcı olabilir. İzmir tüp bebek kliniği, İnce Kadın Doğum ve Tüp Bebek Kliniği’mizden aldığınız bir randevu ile listenizdeki tüm soruları cevaplamaktan mutluluk duyacağız.

2) Hedeflerinizi Doğru Tespit Edin

Diyeceksiniz ki hedef zaten çok açık değil mi? Bebek sahibi olmak! Aslında hem evet, hem de hayır! Tüp bebek tedavisi almak ve bu tedavi için tüp bebek uzmanı seçimi yaparken ilk isteğiniz ne pahasına olsun gebe kalmak olmamalıdır. Hem bedensel hem ruhsal sağlığınız her şeyden önemlidir. Unutmayın bebeğinizi kucağınıza aldığınız anı görmek kadar, onun büyüdüğü her anı anne baba olarak beraber görebilmek de önemlidir. En başarılı tüp bebek uzmanı, tedavinin tüm süreçlerinde önce anne adayının, sonra babanın hem beden hem mental sağlığını düşünen, dünyaya gelecek bebeğin de yüzde yüz sağlıklı olarak dünyaya gelmesine yüksek çaba sarf eden uzmandır.

tüp bebek doktoru

3) Sizi Strese Sokmayacak Yerde Tedaviye Başlayın

Kısırlık kelime olarak dahi başlı başına çiftleri strese sokan bir sorundur. Ve evet altta yatan tıbbi nedenlere ilave olarak stres gebeliği engelleyen bir etkendir. Bazen o kadar ki altta tıbbi hiçbir neden olmamasına karşın tek başına çiftlerin gebe kalmasını bile engelleyebilir. Üstelik kısırlık haberini aldıktan ve tüp bebek tedavisine başladıktan sonra stres seviyeniz normalden çok üst noktada olacak. Tam bu halde iken sizi daha da üzecek ve yoracak bir tüp bebek tedavisi içinde olmak, uzmanı, hastanesi veya kliniği ile yola çıkmak ve öyle bir ortam içinde kalmak istemeyeceksiniz. Aşırı kalabalık bir bekleme odası, birazdan üzerinizde deney yapılacakmış gibi hissettiren soğuk odalar ile karşılaşmak ve daha da kötüsü sizi her konuşmasında endişeden bir başka endişeye sevk edecek samimi olmayan, güven vermeyen bir tüp bebek doktorundan tedavi almak ister misiniz? Bu cevaplarını kesinlikle bildiğimiz “o” sorulardan değil mi?

4) Deneyime Önem Verin ve Deneyimi İyi Tanımlayın

Deneyim, sadece yılların ardı ardına toplama ifadesi değildir. Deneyim, damla damla biriken durgun bir su da değildir. Özellikle tıp doktorları için deneyim, her hasta için uygulanan tedavilerden elde edilen sonuç tortusunun yakıldığı ve güncel bilimsel bilgiler ile sürekli canlı tutulduğu bir ateştir. 50 sene boyunca tıp doktorluğu yapmış ama bilimsel bilgisini güncel veriler, bilgiler ile desteklememiş veya bu güncel bilgileri teori de bırakmış biri de rahatlıkla “deneyimsiz” olarak kabul edilebilir. Ve tüp bebek tedavisi ise tıp bilimi içinde en hızlı gelişen, sürekli güncellenen tedaviler arasındadır. 25 Temmuz 1978’de “Louise Brown” isimli tüp bebek dünyaya geldiği tedaviden beri tüp bebek tedavi süreçleri inanılmaz bir hızda gelişmiş, hem erkek hem kadın için pek çok farklı başka yöntem ile desteklenmiştir. Bugün bir çiftin gördüğü tüp bebek tedavisi birkaç yıl öncesine göre dahi çok daha fazla umut vaat eden bir tedavidir.

5) Sizi Sürekli Duymak İstediklerinizi Değil, Gerektiğinde Duymak İstemediklerinizi de Söyleyebilecek Olan Bir Tüp Bebek Uzmanı Seçin

Bir bebek sahibi olma düşüncesi, yeni bir hayat dünyaya gelirken o mucizeye şahit olma anını yaşama arzusu çiftleri tüp bebek tedavisine olan yüksek inancı ve heyecanı sağlar. Bazen bu heyecan istenenden fazla olabilir. Çünkü bazı çiftler için büyük beklentiler, büyük hayal kırıklıklarını da beraberinde getirebilir. Maalesef zaman zaman şahit olduğumuz gibi bebek sahibi olma isteği çiftlerin arasına dahi açabiliyor. O yüzden tüm süreç boyunca doğru tüp bebek uzmanı size her anda destek olurken ayaklarınızı da yeryüzünde tutabilecek kişi olmalıdır. Sizi doğru tedaviye ikna edebilmeli, süreç içinde size güven vermeli ve yeri geldiği zaman nerede durmanız gereken noktaları söyleme cesareti gösterebilmelidir. En başarılı tüp bebek uzmanı tedavi ile başarı şansınızı nasıl artıracağınız konusunda size daha spesifik tavsiyelerde bulunabilecek, tedavinizle ilgili olabilecek soru veya endişelerinizi yanıtlayabilecek, doğum ve sonrasında tüm süreç boyunca size destek sağlayabilecek kişidir.

test tube baby

6) Programa Bağlı Kalabilecek Misiniz?

Doğru tüp bebek tedavisi için uzman seçimi açıkçası sizin ile başlayan bir seçimdir. Bir tüp bebek tedavisine başlamaya çift olarak gerçekten hazır mısınız? Buradaki sorudaki nesne “fikri hazırlık” değildir. Çok daha basitçe “zaman” ayırabilecek misiniz? Programa ve tedaviye bağlı kalabilecek misiniz? Bir tüp bebek tedavisi genellikle uzun sayılabilecek bir hazırlık dönemi de içerir. Kısırlığın nedenleri ortaya çıkmaya başladıkça ek tedaviler bazen ek cerrahi işlemler dahi gerekebilir. Erkek kısırlığında sıklıkla karşılaştığımız bir durumdur. Süreç başladıktan sonra tam zamanında alınması gereken haplar, ilaçlar hayatınıza girecek. İzmir gibi bir metropolde yoğun çalışma saatleri içinde zamanında yetişilmesi gereken doktor randevularınız olacak. Belki iki, üç veya daha çok deneme yapmak gerekecek. Tüp bebek uzmanınızı seçtikten sonra da ilerleme takibi için düzenli ziyaretler önemlidir. Programa bağlı kalmanız, önce sizin sonra tüp bebek uzmanının başarısı için şarttır.

7) Çalışılan Ekip ve Merkezler Yetkin mi? Güvenilir mi?

İzmir’de tüp bebek uzmanı seçmek için bize gelen hastalarımızın ilk başta fark etmediği aslında kliniğimizin sanılandan çok daha geniş olduğudur. Tüp bebek tedavisi hem hasta hem doktor için bir ekip işidir. Hastalar olarak tedavi sürecinde siz ve eşiniz bazen ailelerinizin de dahil olduğu bir ekip olarak çalışmalısınız. Tüp bebek uzmanı tarafında ise size, kliniğimizde sizi karşılayan, randevu alan, randevu takibi yapan, testlerinizi yapan birebir gördüğünüz personelimiz dışında çok daha fazla kişi sizin bebek sahibi olmanız için çalışmaktadır. Klinik personelimizin dışında testlerin sonuçlarını ortaya koyan laboratuvarlar çalışanları, üreme endokrinolojisi uzmanları, genetik tanı uzmanları ve transfer süreçlerinin yapıldığı hastaneler ve personelleri size hizmet verir. Bu yüzden İzmir’de tüp bebek uzmanı seçimi yapıyorken, uzmana kimler ile çalıştığını sormalı, bu soruları soru listenizin baş sıralarına koymalısınız.

8) İnternet Yorumları Kararı Etkiler Ama Her Zaman Sorgulayın!

İnternet hayatımıza girdiğinden beri aslında kimin doktora ihtiyacı var ki? Çevremizdeki bazı kişiler evlerinde ekipman eksiği olmasa hastaneye bile gitmeyecek değil mi? Ama hepimizin her gün daha fazla deneyimlediği gibi internet bilgi kaynağı olmaktan giderek uzaklaşan, sadece devasa büyük bir bilgi çöplüğüne dönüşüyor. Ve aslında saygın, bilgili tıp doktorlarına ihtiyaç her geçen gün daha da artıyor. Biz kendimize güveniyoruz. Bugün binlerce hastamızın, çoğunlukla ilk bazen ikinci, üçüncü çocuklarına kavuşmalarına aracılık ettik. Her vaka sonunda hakkımızda çok fazla övgü, iyi yorum aldık, duyduk. Ama bazen hastalarımız ile ilgilenirken bu yorumları yazılı olarak internete taşımada ihmalkar davranabiliyoruz. Ve bende dahil ister istemez her kararımızı firmaların, kişilerin Google yıldız haritasına göre belirlerken zaman zaman çok yanlış yollara saptırılabiliyoruz. Bu yüzden ilk olarak internette okuduğunuz özellikle de tıp üzerine okuduğunuz bilgileri, uzman bir doktor ile birebir tartışın. Sonra Google yorum ve yıldızlarına bakıp doktor seçimi yaparken, o doktorun, diğer başka meslektaşı kadar Google yorumu satın alamamış olabileceği gerçeğini de aklınızın bir köşesinde tutun. Bu arada kliniğimiz ve şahsım için yazılmış, hem Doktortakvimi.Com sitesinde olan hem Google da göreceğiniz “satın almadığımız” organik yorumlarımızın harika olduğunu da göreceksiniz. Tüm değerli fikirlerini paylaşan hastalarımıza tekrar teşekkür ederiz.

tüp bebek

9) Siz Özelsiniz!

Bu gerçek, bir tüp bebek tedavisi başlarken, devam ederken kendinize her anlamda daha sık hatırlatacağınız bir gerçektir. Ben özelim, eşim özel, biz özeliz! O yüzden Neriman Hanımların tüp bebek tedavisi ile Bahri Beylerin tüp bebek tedavisi hiçbir zaman aynı olmaz! Onların başarılı olmaları kadar başarısız olmaları, birinci denemede bebek sahibi olmaları kadar, yedinci denemeye rağmen bebek sahibi olamamaları da sizin tedavi sürecinize benzemeyecek. Eşiniz ile sizin vücutlarınızın kimyası, işleyişi, sorunları ve bu sorunları çözmek için uygulanacak tedaviler bir başkasından farklı olacak. Bir tüp bebek tedavisine başlarken tüm bunları olumlu olarak kucaklamanız gerekli. Bu bir tedavi. Ve bu tedavi süreci, restorandaki yan masaya bakıp keşke bende bu yemeği söyleseydim dediğimiz o anlardan biri değil. Bir tüp bebek uzmanı ile olan ilk görüşmenize geldiğinizde, o odada siz, eşiniz ve tüp bebek uzmanından başka kimse olmamalı. Bırakın ilk denemede başarılı olmuş Neriman Hanımın heyecan ile anlattıkları veya yedi deneme yapmalarına karşın bebek sahibi olamamış Basri Beylerin başarısızlık anıları geride kalsın. O sözler o odaya girmesin. İşte o zaman, sizin için en doğru tüp bebek uzmanını seçmeye hazırsınız demektir.

Hadi o zaman şimdi beraber tekrar edelim; Ben özelim, eşim özel VE KUCAĞIMA ALACAĞIM BEBEĞİM DE ÇOK ÖZEL OLACAK!

baby

Bir İzmir tüp bebek tedavisi kliniği olan İnce Kadın Doğum ve Tüp Bebek Kliniği‘mizde, ben Op. Dr. Nurettin Ersöz İnce olarak değerli ekibimle beraber binlerce çiftimizin ilk, ikinci, üçüncü hatta dördüncü bebeklerine ile kavuşma anına şahit, heyecanlarına ortak olduk. Bazen hüzünlü anları da hastalarımız ile paylaşmak zorunda kaldık. Ama emin olabilirsiniz ki olumsuz durumları gördüğümüzde dahi hiç pişman olmadık. Çünkü her hastamız her çiftimiz için bazen ne kadar zor dahi olsa bir doktor ve ekip olarak elimizden gelen çabanın en fazlasını verdiğimize emin olduk. Tüp bebek tedavisi başarı oranlarımıza göre denemeler sonunda %80 sizin de bebeğiniz ile kavuşma anınıza şahit olacağız. Umarız ki ilk denemede başarılı olacağız ama başarısız olsak dahi sizde o deneme sonrasında elinden gelenin en doğrusunu, en iyisini yapmış bir tüp bebek uzmanı ve ekibi ile beraber olduğunuzdan ve bu denemede olmasa dahi bir sonrakinde başarılı olabileceğinden emin olarak kliniğimizden ayrılacaksınız. Çift olarak kendinizi tüp bebek tedavisine hazır hissettiğiniz her an, bize 7/24 tek telefon ile ulaşabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.