YouTube Shorts para kazanma dönemini başlatıyor

Video içerik alanında lider olan YouTube, Shorts üzerinden para kazanma döneminin ne zaman başlayacağını açıkladı. Reklam gelirlerinin yüzde 45’i içerik üreticilerine verilecek.

YouTube Shorts

YouTube, 2020 yılında kısa video paylaşım özelliği YouTube Shorts’u duyurmuştu. Shorts üzerinden büyük adımlar atmak isteyen şirket, içerik üreticilerine yeni bir gelir kapısı sunmaya hazırlanıyor.

YouTube, Shorts üzerinden gelir elde etmek için de tarih verdi

Şirketin açıklamasına göre Shorts, 1 Şubat’tan itibaren daha fazla kullanılmaya başlanacak. Nedeni de YouTube Shorts’un 1 Şubat’tla birlikte YouTube İş Ortağı Programı’nın bir parçası olması. Ayrıca program üzerinden bir gelir elde etmek isteyen üreticilerin yeni sözleşmeyi kabul etmesi ise zorunlu hâle gelecek.


Bununla birlikte içerik üreticilerinin reklam gelirinden pay almaya devam etmesi için 10 Temmuz 2023’e kadar sözleşmeyi imzalaması gerekiyor.

Bu konuda şirketin açıklaması ise şu şekilde:

“YouTube’dan para kazanmaya devam etmek için YouTube İş Ortağı Programı şartlarının 10 Temmuz 2023’e kadar kabul edilmesi gerekiyor. İş ortakları 1 Şubat 2023’te (veya yeni şartları kabul ettikleri tarihte) Shorts reklam geliri kazanmaya başlayabilmek için yeni şartları kabul etmelidir.”

Reklam gelirlerinin yüzde 45’i içerik üreticilerine verilecek

Ayrıca YouTube, Shorts içeriklerindeki reklamlardan elde ettiği gelirin yüzde 45’ini içerik üreticilerine verecek. Bu ödemeler ise her ay düzenli bir şekilde olacak. Bunun yanı sıra şirket, içeriklerde telif hakkına sahip olan müzikleri kullanmayı da serbest bırakacak.

YouTube Shorts nedir?

YouTube Shorts, tüm kullanıcıların yalnızca akıllı telefonlarını ve YouTube uygulamasındaki Shorts kamerasını kullanarak yeni bir kitleyle bağlantı kurmasını sağlar. YouTube’un Shorts oluşturma araçları, çok segmentli kameramızla 60 saniyeye kadar kısa videolar oluşturmayı kolaylaştırır.


Shorts, YouTube’da 60 saniye veya daha kısa videoları çekebileceğiniz, paylaşabileceğiniz ve art arda izleyebileceğiniz bir alandır. Yeni trendler başlatmanın, dans yarışmalarına katılmanın, komik fikirlerinizi hayata geçirmenin ve daha birçok farklı konuda yaratıcılığın mümkün olduğu bir alandır.

Web sitesi tasarımı nasıl olmalı?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.