Adıyaman belediye binası yerle bir oldu, yanındaki AB mevzuatıyla inşa edilen kültür merkezinin camı bile kırılmadı!

Belediye binasının tamamen yıkıldığı Adıyaman’da, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Avrupa Birliği fonu ve AB mevzuatına göre inşa ettiği Kommagene Kültür Merkezi sapasağlam ayakta kaldı.

Belediye binası

Maraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin en büyük yıkıma neden olduğu kentlerden biri Adıyaman. Şehirde yıkılan yüzlerce binadan biri de Adıyaman Belediye Başkanlığı oldu.

adıyaman belediye binası

Ancak belediyenin hemen yanında yer alan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın AB fonuyla, AB mevzuatına göre inşa ettiği şehrin ilk akıllı binası Kommagene Kültür Merkezi ise hiç hasar almadı. Bir cephesi camla kaplı yapının camları bile kırılmadı.


Kommagene Kültür Merkezi
Kommagene Kültür Merkezi

DHA’nın aktardığına göre 2020 yılında inşaatına başlanan Kommagene Kültür Merkezi, Eylül 2022’de açıldı. Mimarlar Yavuz Özkaya ve Sinan Erbuğ’un müşavirliğini Nezih Alataş’ın, Adıyaman Valiliği adına kontrolünü de Kommagene Nemrut Alan Başkanı Onur Yıldız’ın üstlendiği 4 katlı binanın zemininde hologramlarla Kommagene Krallığı canlandırılırken, orta katı kalıcı sergi alanı, iki katı da kütüphaneden oluşuyor.

https://twitter.com/TanyeriMustafa/status/1622517072147218432

Sadece İnşaat Mühendisleri Odası binası ayakta kaldı

Aynı şekilde Kahramanmaraş’ta İnşaat Mühendisleri Odası’nın İl Temsilciliği binası, çevresindeki binalar yıkılmasına rağmen ayakta kaldı.

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahir Ulutaş, merkez üssü Maraş’ın Elbistan ve Pazarcık ilçesi olan ve 10 ilde etkili olan depremlerde ayakta kalan İnşaat Mühendisleri Odası’nın (İMO) Kahramanmaraş İl Temsilciliği binasının fotoğrafını paylaştı.

Ulutaş’ın Twitter hesabından paylaştığı fotoğrafta İMO binasının çevresindeki çoğu yapının yıkıldığı görülüyor.

Ulutaş, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Görseldeki bina İnşaat Mühendisleri Odası’nın Kahramanmaraş İl Temsilciliği Binası. Fazla söze gerek yok. Bilim ve mühendislik böyle büyük bir depremde dahi ayakta kalacak yapılar inşa etmeye yeter. Yeter ki bilim ve teknik halk yararına uygulansın!”


https://twitter.com/Mahir_Ulutas/status/1623970323661041665?s=20&t=JAEnNTlB4i3gcUqP1hf4kg

Faruk Aksoy: Köklü aileler Hatay’ı terk ediyor, mültecilerin hakim olmasına müsaade edilmemeli!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.