Faruk Aksoy: Köklü aileler Hatay’ı terk ediyor, mültecilerin hakim olmasına müsaade edilmemeli!

Hatay’ın köklü ailelerinin Hatay’ı terk ettiklerini belirten gazeteci Faruk Aksoy, “Hatay’a tamamen mültecilerin hakim olmasına müsaade edilmemeli” dedi.

Faruk Aksoy

Video aşağıda – Gazeteci Faruk Aksoy da deprem bölgesi Hatay’a giderek Habertürk’te yayınlanan Fatih Altaylı’nın programına bağlandı.

Hatay’daki durumu aktaran Aksoy, “Hatay’da buranın yerli insanları, kültürel birikimini, tarihi geçmişini, Roma’yı İskender’i bilen akıllı insanlar da var. Bu insanlarla konuşuyorum onların ciddi bir endişesi var. Demografik yapıya dair çok derin bir endişeleri var” dedi.


Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, 10 şehirde yıkıma sebep oldu. 20 binden fazla vatandaş hayatını kaybetti, on binlerce kişi yaralandı. Enkaz çalışmaları, depremin 8’inci gününde de devam ediyor. Bununla birlikte Hatay, depremden en çok etkilenen illerden biri oldu. Özellikle “yağma” olaylarının yaşandığı iddia edilen illerin başında Hatay geldi.

Öte yandan depremin Suriye’de de enkaza neden olması milyonlarca Suriyeliyi evsiz bıraktı. Bu durum son günlerde sosyal medyada yayılan “Suriyeliler Hatay’a geliyor” iddiasını doğurdu.

“Cumhuriyetine bağlı insanları burada tutmalıyız”

Altaylı’nın “Nedir o demografik endişe” sorusuna Aksoy, “Hataylıların Hatay’ı terk ettiklerini söylüyorlar. Buranın Cumhuriyet kenti hüviyetinden çıkmasından endişe ediyorlar. Daha çok sığınmacıların yerleşeceği, böyle bir kente dönüşmesinden endişeleniyorlar. Bunu söyleyen insanlar, çok yerleşik, ülke değerlerini, cumhuriyet değerlerini benimsemiş kültürlü, birikimli insanlar” dedi.

https://twitter.com/vaziyetcomtr/status/1625414302147510272

Hataylı bir vatandaşla konuştuğunu, söyleyen Aksoy, sözlerine şöyle devam etti:


“Bu kişinin bayağı iş çevresinden tanıdığı isimler var. Bana ‘Hepsini aradım, hemen konteynır gönderin, Hatay’dan Hataylıları göndermeyelim, burada tutalım çünkü bu insanlar geri giderse gelmeyecekler ve çok derin endişelerimiz var’ dedi. Beni ürküttü doğrusu bu. Bu memlekete son nefeste katılmış bir şehrimiz Hatay, o kadar değerleri barındıran bir şehrimiz. Bütün bunlar o insanların aktarımı ile, burada yaşayan insanların aktarımı ile daha bir önem kazandı. Bütün bir ailesi İsviçre’de, varlıklı parası pulu olan adam ‘Gitmeyeceğim, burada kalacağım. Hataylıları burada tutmalıyız. Ülkesine, Cumhuriyetine bağlı insanları burada tutmalıyız, bunu dile getirin’ diyor. Bende size buradan aktarıyorum.”

İmara aykırı yaptığı binası yıkılan müteahhide 12 bin TL ceza verilmiş


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.