Kızılay’ın çadır satışına tepkiler: Dağıtmak yerine satmayı beklediniz, öyle mi?

Kızılay’ın depremlerin ardından AHBAP Derneği’ne ve Türk Eczacılar Birliği’ne çadır satışı yaptığının ortaya çıkması gündeme oturdu. Sosyal medyada tepki yağdı.

Kızılay çadır

Kızılay’ın çadır satışına tepkiler: Dağıtmak yerine satmayı beklediniz, öyle mi?

Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel’in, Kahramanmaraş merkezli depremlerin üçüncü gününde AHBAP Derneği’ne 46 milyon lira karşılığında çadır sattığı haberi gündeme bomba gibi düştü. AHBAP söz konusu bilgileri doğrularken Kızılay’dan da konuyla ilgili açıklama geldi. Yapılan satış işlemini savunan Kızılay Başkanı Kerem Kınık, “Maliyetine tedarik edildi. Ahbap ile Kızılay’ın işbirliği ahlakidir, akılcıdır, yasaldır” ifadelerini kullandı.


Kızılay’ın çadır satışı ve söz konusu açıklaması sosyal medyada büyük tepkiye yol açtı.

Meral Akşener: Yazıklar olsun!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “İyiliğin gücüyle insanın ve toplumun onurunu korumak, dirençliliğini arttırmak ve ızdırabını dindirmek için çalışmak” anlayışıyla kurulan Türk Kızılay’ını; Paranın gücüyle insanını yalnız bırakan, binbir dümen kurup içini boşaltan bir anlayışa mahkûm ettiniz. Yazıklar olsun!” dedi.

Muharrem İne: Bu artık beceriksizlik değil, bu açıkça vatan hainliğidir!

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de Twitter’dan yaptığı paylaşımda; “Kızılay’ı, önce Ensar’ın paravan şirketi haline getirdiniz. Şimdi ise depremde bölgeye çadır göndermek yerine çadırları bekletip “parasıyla” sattınız. Milletin çadırını, millete, milletin parasıyla sattınız. Bu artık beceriksizlik değil bu açıkça vatan hainliğidir.” ifadelerini kullandı.

Faik Öztrak: Çürütmedik değer ve kurum bırakmadılar

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Deprem yaralarını saran Kızılay’dan, deprem fırsatçılığı yapan Kızılay’a… Çürütmedik değer ve kurum bırakmadılar” dedi.

Barış Atay: Çadırları dağıtmak yerine satmayı beklediniz öyle mi Kızılay?

Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Barış Atay; “Bu kadar çadır vardı depoda ve hemen afet bölgesine dağıtmak yerine satmayı beklediniz öyle mi @Kizilay @drkerem ? Siz var ya! Asla yakanızı kurtaramayacaksınız bu yaptıklarınızdan!” ifadeleriyle tepki gösterdi.


Erkan Baş: Asrın felaketini asrın ticaretine dönüştürmüşler

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş; “Asrın felaketini asrın ticaretine dönüştürmüşler. Asrın hesaplaşması için bunu da not ettik. #Kızılay” sözleriyle tepki gösterdi.

Tuncay Özkan: Buna isyan etmek yetmez, hesap sormak gerekir!

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan mesajında, “Depremde milletimiz soğukta çadır ararken elinde bulunan 2050 çadırı bölgeye göndermeyip satmak ihanettir. Buna isyan etmek yetmez, hesap sormak gerekir! Bu vicdansızlığa imza atan Kızılay yöneticileri görevden alınmalı, yargı önünde mutlaka hesap vermeleri sağlanmalıdır” ifadelerine yer verdi.

Meral Danış Beştaş: Halkın parasıyla ürettiğinizi halka satıyorsunuz

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “Kızılay AHBAP’a 2050 çadır sattığını itiraf etti. Aynı açıklamada Kızılay’ın çadır üretme ve ücretsiz dağıtma görevi olduğunu da ifade ediyor. Siz aklımızla dalga mı geçiyorsunuz? Halkın parasıyla ürettiğinizi halka satıyorsunuz. Suçlusunuz, yargılanacaksınız, hesap vereceksiniz” dedi.

Armağan Çağlayan: O çadırlar kamu malı değil mi? Nasıl satılır?

Ünlü televizyoncu Armağan Çağlayan, “Kızılay çadır satabilir. Bütün stokların tamamdır, satarsın. E böyle bir afet zamanı çadırı satmak nedir? Mesela o kadar çadırı AHBAP almasa müşteri mi bekleyecekti çadırlara ? Senin stokların tam değil, nasıl satıyorsun?” sorusunu yöneltti.

Diğer tepkiler:

Nevşin Mengü: Para döndü dolaştı aynı yere gitti, amaç bu mu?


https://twitter.com/caglarcilara/status/1629845930529759234

Kızılay, deprem bölgesine yardım götüren Eczacılar Birliği’ne de çadır satmış!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.