E Ticaret Paketi Seçerken Bilinmesi Gerekenler

E ticaret paketleri nasıl seçilmeli? Eğer online alışveriş sektörüne adım atmak isteyen bir girişimci ya da firmaysanız, projenizi hayata geçirmeden önce nasıl bir platform olması gerektiğine karar vermeniz önerilir. Böylece hem kısa hem de uzun vadede daha iyi sonuçlar elde edilebilir.

e ticaret paketi

Kendi e-ticaret sitenizi, özel bir internet sitesi olarak sıfırdan tasarlamanız her zaman mümkündür. Ancak bu durum tüm modüllerin ve eklentilerin tek tek, ayrı şekilde ekleneceğini gösterir. Bu bakımdan maliyetler oldukça yüksektir. Ayrıca projenin tamamlanması da istek ve ihtiyaçlarınıza göre uzun bir zaman alır.

Eğer uygun fiyatla online alışveriş dünyasına girmek ve kısa sürede işinizi başlatmak istiyorsanız, e ticaret paketleri size en iyi avantajları sunar. Bu kapsamda size sunulan farklı paketler vardır. Böylece uygun fiyata daha fazla özellik elde etmeniz sağlanır. Siteniz de kısa bir süre zarfında oluşturulabilir.

Ancak e ticaret paketleri fazla olduğu için hemen karar vermeden önce bazı noktalara da dikkat etmeniz tavsiye edilir.

Bütçenizi Belirlemek

E ticarete adım atmak isteyen kişilerin ihtiyaçları birbirine göre farklılık gösterebilir. E ticaret paketleri de buna cevap vermek için özel olarak tasarlanır. Fiyatlar bu nedenle hepsinde değişkenlik gösterir.

Bu bakımdan e-ticaret paketi seçmeden önce en fazla ne kadar bütçe ayırabileceğinizi de hesaplamanız gerekir. Bunu belirledikten sonra ihtiyacınız olan temel özellikleri listelemek, uygun fiyata gereksinimlerinizi daha iyi bir şekilde karşılamanıza fırsat tanır.

İhtiyaçları Belirlemek

E ticaret paketleri seçerken bilmeniz gereken ilk şeylerden biri gereksinimlerinizi belirlemektir. Her işletmenin farklı ihtiyaçları vardır ve seçtiğiniz e-ticaret platformunun gereksinimlerinizi karşılaması gerekir.

Bu bakımdan öncelikle E-ticaret web siteniz için ihtiyaç duyacağınızı düşündüğünüz temel özellikleri listeleyerek başlanabilir. Böylece nelere ihtiyaç duyduğunuz daha iyi anlaşılabilir. Halihazırda kullanmakta olduğunuz veya kullanmayı planladığınız yazılımları listelemek, size nelerin gerektiğini bilmenize yardımcı olur.

Ardından da projeniz için sitenin nasıl görünmesini istediğinizi ve arzu ettiğiniz işlevselliği düşünülmelidir. Tüm bunların ayrıntılı bir listesini çıkarmak, e ticaret paketleri arasından daha doğru, ihtiyaçlarınıza tam anlamıyla cevap veren bir opsiyon seçmenize olanak tanır.

Kurulum ve Bakım Kolaylığı

E ticaret paketleri seçerken, bunların kurulum ve bakım kolaylığı da oldukça önemlidir. Seçtiğiniz e-ticaret platformunun kullanımı ve bakımı kolay olmalıdır. İdeaSoft size bu konuda her paketinde kolay bir kurulum ve rahat bakım olanakları sunar.

Bu bakımdan ihtiyacınıza en uygun olan paketi seçtikten sonra kurulum kısa sürede gerçekleştirilir. Ardından da zaman kaybetmeden kullanmaya başlanabilir. Ayrıca gerek günlük gerekse periyodik site bakımları yapmak daha kolaydır. Böylece paketlerimiz size aradığınız işlevselliği sunmaktadır.

SEO Uygunluğu

Müşteri kazanmak ve mağazanızı büyütmek için kullanacağınız çeşitli pazarlama kanalları vardır. Birçok çevrimiçi işletme için birincil pazarlama kanallarından biri organik arama olacaktır. Böylece hedef kitleye daha hızlı bir şekilde ulaşılabilir ve satışlar arttırılabilir. Bunu sağlayabilmek için SEO uygun bir tasarım oldukça önemlidir.

Web sitenizin arama sonuçlarında iyi sıralanmasını istiyorsanız, belirli kullanılabilirlik faktörlerini göz önünde bulundurmanız gerekir. Birincil hususlardan biri sayfa yükleme hızıdır. Sitenizin yüklenmesi ne kadar uzun sürerse, hemen çıkma oranı o kadar yüksek olur. Hemen çıkma oranı Google’da önemli bir sıralama faktörüdür.

Sayfa hızı da bir kullanılabilirlik sorunudur. Siteniz yavaş yüklenirse müşteri ve satış kaybedersiniz. Bu nedenle seçilen paketin sayfa açılış hızlarını negatif etkilememesi de gerekir. Hangi paketi seçerseniz seçin, İdeaSoft tarafından size sunulan e ticaret paketleri çözümleri SEO uyumludur. Bu nedenle aramalarda ön sırada çıkmanız mümkündür.

Bunun yanı sıra tüm paketlerimizde sayfa açılış ve site yükleme hızları da oldukça hızlıdır. Bu nedenle tüm e ticaret paketleri çözümlerimiz sorunsuzca kullanılabilir.

Mobil Cihazlar İçin Uygunluk

Mobil cihazlar insan hayatında yaygın bir şekilde kullanılır. Çünkü bilgisayarların aksine kişilere özeldir. Bu bakımdan her yere rahatça taşınabilir. 7/24 her yere götürmek mümkündür. İnternet bağlantısı yardımıyla online işlemler de hızlı bir şekilde yapılabilir.

Bu nedenle mobil uyumlu internet siteleri oldukça önemlidir. Mağazanızın başarısında kritik bir faktördür. Her sene mobil internet kullanımı arttığı için mobil cihazlardan yapılan satışlar da yükselmektedir.

Mobil uyumlu bir web sitesine sahip olmak, her yerde satmanıza yardımcı olur. Bu nedenle e ticaret paketleri de mobil uyumlu olmalıdır. İdeaSoft tarafından size sunulan tüm çözümlerde tasarıma özen gösterilmiştir.

Teknik Destek

E ticaret paketleri içinde teknik desteğin mevcut olması, bir teknik arıza yaşandığında size yardımcı olur. Eğer bireysel olarak çözemeyeceğiniz bir şeyse, profesyonel teknik destek ile kısa sürede çözebilir, böylece müşterilerinize hizmet vermeye devam edebilirsiniz.

İdeaSoft, E ticaret platformunuzu daha verimli bir şekilde kullanmanız için tüm bunları size paket halinde teklif etmektedir. Eğer e ticaret paketleri arasında tüm seçenekleri özel bir şekilde incelerseniz, ihtiyaçlarınıza en uygun olanları kolayca keşfedebilirsiniz.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.