Estetik Gülüşler İçin Yeni Nesil Tedavi: Şeffaf Plak

Hiç şüphesiz, daha iyi bir dış görünüş için estetik bir gülüşe sahip olmak dikkat edilmesi gereken konular arasında yer alır. Düzgün ve hizalı dişlerin yanı sıra genel olarak iyi bir ağız sağlığı gülümsemenizi ciddi derecede etkileyebilir. Doğru hizalı olmayan, çarpık veya ayrık dişler ise gülüşünüzün estetik yapısını bozabilmektedir. Dolayısıyla dişlerinizin daha hizalı olması için ortodontik tedavi uygulamalarından yararlanmak isteyebilirsiniz. Bu tedavi yöntemleri arasında oldukça etkili bir çözüm olan şeffaf plak uygulaması da yer almaktadır. Şimdi gelin şeffaf diş plağı uygulamasını birçok farklı detayıyla inceleyelim.

şeffaf plak

Daha Estetik Bir Gülüş Neden Önemli?

Dış görünüşe dikkat eden kişiler için daha estetik bir gülüş önemlidir. Zira gülüş kişinin dış görünüşünü etkileyen unsurlar arasında yer alır. Güzel bir gülümseme ilk izlenim oluştururken de oldukça önemlidir diyebiliriz. Estetik bir gülümseme ile etrafınızdakilere daha samimi, içten, enerjik, pozitif ve dışa dönük görünebilirsiniz. Gülümsemeyi etkileyen önemli unsurlar arasında ağız ve diş yapısı yer alır. Dişlerdeki çarpıklık ve ayrıklık gibi bozukluklar gülüşünüzü olumsuz şekilde etkileyebilir. Dolayısıyla ağız ve yüz yapısına etki edebilen diş bozukluklarının tedavisi için şeffaf plak gibi ortodontik tedavi yöntemlerinden yararlanmak isteyebilirsiniz.

Şeffaf Diş Plağı Ne İşe Yarar? Şeffaf Plak ile Dişler Düzeltilir Mi?

Temel olarak şeffaf diş plak tedavisi, isminden de anlaşılabileceği gibi, özel plaklar yardımı ile gerçekleştirilen bir ortodontik tedavi türüdür. Bu tedavi şeklinde dişlere, kişiye özel olarak^üretilen, plak adı verilen araçlar yerleştirilir. Zaman içerisinde dişler, bu plakların yapısına göre şekillenmeye ve düzelmeye başlar. Bu bağlamda şeffaf plaklar diş teli kullanımına benzer bir biçimde çalışır. Şeffaf plak kullanımı, dişlerin hizalanması için oldukça etkili bir ortodontik tedavi yöntemidir. Daha düzgün dişler ve daha estetik bir gülüş için bu tedavi yöntemi tercih edilebilir.

Şeffaf Diş Plak Tedavisi Aşamaları

Dişlerinizi bu tedavi yardımıyla daha düzgün bir hale getirmek istiyorsanız diş düzeltme plağı uygulamasının aşamalarını merak ediyor olabilirsiniz. İlk olarak bu ortodontik tedavi uygulaması için dişlerin yapısı incelenir ve tedavi programı belirlenir. Hastanın ağız yapısına ve elde edilmek istenen sonuçlara göre şeffaf plaklar oluşturulur. Bu plakların günde 20 ila 22 saat arasında kullanımı ile tedavi uygulanır. Diş düzeltme plakları 1 ila 3 haftalık süreçlerle düzenli olarak değiştirilir. Toplam şeffaf plak tedavisi süresi, endikasyona göre değişkenlik gösterir ve yaklaşık 1-1,5 yıl sürer. Yani yalnızca basit bir süreçle ve kısa bir sürede şeffaf plak kullanımı ile daha estetik bir gülüşe kavuşmak mümkündür.

şeffaf diş plağı

Kimlere Şeffaf Plak Tedavisi Uygulanabilir?

Şeffaf plak uygulaması birçok farklı yaşlardan hasta için uygun olan ortodontik tedavi yöntemleri arasında yer alır. Ancak bu tedavinin uygulanabilmesi için güçlü diş etlerine sahip olmak önemli unsurlar arasındadır. Bunun yanı sıra kemik yapısında da tedaviyi engelleyici sorunlar olmamalıdır. Şeffaf diş plak tedavisi dişlerin çarpık veya ayrık olması gibi sorunların çözümü için kullanılır. Bu tedavi yöntemi kırık, çürük diş veya dişte renk bozukluğu gibi sorunlara çözüm sunmaz. Kısacası sağlığı elverişli olan ve diş yapısında bu tedavinin çözüm olabileceği endikasyonlar bulunan kişiler için şeffaf plak kullanımı uygulanabilir.

Daha Estetik Bir Gülüşe Sahip Olmak Mı İstiyorsunuz? Şeffaf Plakları Gözden Geçirin

Dış görünüşünüz sizin için önemliyse ve daha estetik bir gülüşe sahip olmak istiyorsanız pek çok farklı ortodontik tedavi yöntemini tercih edebilirsiniz. Hizalı ve düzgün dişlerle daha güzel bir gülümsemeye kavuşmak için şeffaf plak tedavisinden yararlanabilirsiniz.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.