İYİ Parti’li Cihan Paçacı: Masadan kalkmadık, kaldırıldık

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in dünkü açıklamalarının ardından ^son açıklama Kılıçdaroğlu’nun adaylığına yönelik sözleri nedeniyle görevden ayrılan ve dün tekrar görevine dönen Cihan Paçacı’dan geldi. Paçacı, “Biz masadan kalkmadık, belki kaldırıldık diyebiliriz” yorumunu yaptı.

cihan paçacı

İYİ Parti’li Cihan Paçacı: Masadan kalkmadık, kaldırıldık

İYİ Parti lideri Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının dayatıldığını belirterek 6’lı masadan ayrıldığını duyurmuştu. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’na adaylık çağrısı yapan Akşener’e ise akşam saatlerinde iki belediye başkanından ret yanıtı gelmişti.


Meral Akşener’in masadan kalkıp kalkmadığı, aday olup olmayacağı ve 6 Mart Pazartesi günü yapılacak Millet İttifakı toplantısına katılıp katılmayacağı merak edilen sorular arasındaydı.

Cihan Paçacı: Masadan kalkmadık, kaldırıldık

Bu soruları; şubat ayının başında yaptığı konuşmada, Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığına karşı çıktıklarını açıkça belirten, gelen tepkilerin ardından Akşener’in isteğiyle görevinden ayrılan ve dün tekrar bu göreve geri döndüğü öğrenilen İYİ Partili Cihan Paçacı’dan geldi.

‘Masadan kalkmadık, kaldırıldık’ diyen Paçacı gazetecilere şu açıklamaları yaptı:

• Yetkili organlarla konuşmadan herhangi bir tahminde bulunmak yanlış olur. Masa eğer sayın Kemal beyin adaylığı konusunda dağılıp dağılmama noktasında ise bu anlayış yanlıştır. Biz masadan kalkmadık belki kaldırıldık diyebiliriz.

Meral Akşener neden imza attı?

• O bir anlayış birliğiydi. İYİ Parti’nin görüşü zaten belliydi. İYİ Parti bir sürpriz yapmadı. İYİ Parti kazanması muhtemel aday üzerinde ısrarlı oldu. Genel Başkan çok büyük bir feragat göstererek ben aday olmayacağım dedi. Bütün bunlar hassasiyetimizden kaynaklanmaktadır.

• Şimdi bu özveriyi gösterdi, niye gösterdi? Bu seçimin mutlaka kazanılması için gösterdi. Biz aynı noktadayız. Ama mesela, altılı masada her siyasi partinin bir kamuoyu araştırmasında yapılacak değerlendirmede en fazla oyu alan adayın arkasında duralım fikri de kişisel değil. Yani kendimize yönelik değil, kazanmaya yönelik. Yani önemli olan kazanmaktır, bütün hassasiyetimiz budur.


6 Mart’ta yapılacak Millet İttifakı toplantısına Akşener’in katılıp katılmayacağını bilmediğini söyleyen Paçacı, Akşener’in Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili soruya ise “Henüz konuşulmadı, değerlendirmek doğru olmaz.” yanıtını verdi.

Ankara’da yoğun Altılı Masa gündemi

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in cumhurbaşkanlığı adaylığı belirlenmesi süreci ile ilgili Altılı Masa’yı sert sözlerle eleştirmesinin ardından Ankara’da siyasi trafik yoğunlaştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Akşener’in sert açıklamalarının ardından 4 Mart’ta partisinin 10 büyükşehir belediye başkanı ile bir araya geldi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş toplantıya katılamadı.

BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’ın kulis haberine göre CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun krizin aşılması için Akşener’le görüşmesi konuşuluyor. Sayın, bu konunun toplantıda gündeme geleceğini aktardı.

Belediye Başkanlarının toplantısının ardından CHP Merkez Yönetim Kurulu toplanacak.

Altılı Masa’da bulunan beş parti liderleri ise saat 17:00’de Millet İttifakı Liderler Buluşması adını verdikleri toplantıda bir araya gelecek.

Akşener, İYİ Partili Belediye Başkanları ile bir araya geldi


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün partisinin genel merkezinde İYİ Partili Belediye Başkanları ile bir araya geldi.

Meral Akşener’in masadan kalkması doğru mu?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.