Yalnız olmaktan sıkılanlar için en iyi görüntülü sohbet uygulamaları

Yalnızlık, modern toplumun birçok insanın düşündüğünden çok daha ciddi ve yaygın bir sorunudur. Ve son yıllarda daha da kötüye gitmiştir. Bunu görmek için istatistiklere bakmak yeterli. Örneğin, 2016 yılında Avrupa’da kaç kişinin kendini yalnız hissettiğini öğrenmek için bir anket yapıldı. Bunların yaklaşık %12’si yalnızdı. Oldukça fazla değil mi? Ancak 2020’de Covid-19 pandemisinin arka planında, bu sayı iki katına çıktı! %25 kadar kişi yalnızlıktan büyük ölçüde muzdarip olduğunu söyledi. Şimdi durum düzeldi ancak hala kritik. Hâlâ yalnızız…

görüntülü sohbet uygulamaları

Bu konuda ne yapmalı? Yalnızlığın üstesinden nasıl gelinir? Neden yalnızlığın normal olduğunu düşünüyorsunuz? Bugün cevaplamaya çalışacağımız sorular bunlardır!

Yalnızlığın sonuçları ve bunun “tedavisi”

Yalnızlıkla ilgili temel sorun, bunun bir alışkanlık haline gelmesidir. Bir kişi uzun süre (5 ila 10 yıl) yalnız kaldığında, bunun bir norm olduğunu düşünmeye başlar. Yalnızlık daha sonra değiştirilmesi çok zor bir alışkanlık haline gelir. Sonuçta, eğer bu gayet normal ise neden?

Bununla birlikte, size yalnızlık norm gibi görünse bile, aslında normal olan hiçbir şey yoktur. Yalnızlar sosyal aktivitelerinde keskin bir düşüş yaşarlar, toplu etkinliklere katılmazlar, sinemaya gitmezler ve zamanla en yakın insanlardan bile uzak durmaya başlarlar. Daha sonra bu durum ciddi psikolojik sorunlara, ilgisizliğe ve depresyona neden olabilir.

Peki yalnızlıkla nasıl başa çıkıyorsunuz?

İlk ve en önemli tavsiye iletişim kurmaktır! Kiminle ve hangi koşullarda olduğu çok önemli değil. Önemli olan sosyal bağlantıları sürdürmektir. Ve burada sizin için doğru, uygun yaklaşım önemlidir. Sosyal ağları veya arkadaşlık uygulamalarını kullanabilirsiniz. Ancak buradaki iletişim bazı zorluklara neden olabilir çünkü aslında iletişimi başlatan kişi olmanız gerekir. Ve uzun süredir yalnız olan bir kişi için bu zor olabilir.

Bu nedenle bir alternatif önerebiliriz — görüntülü sohbet!

Görüntülü sohbetlerin ana avantajı — tüm işi sizin için yapmalarıdır. Sadece siteye gitmeniz veya uygulamayı başlatmanız, “Başlat” seçeneğine tıklamanız ve partnerin bağlanmasını beklemeniz gerekir. Her şey olabildiğince basit, sezgisel ve net. Gereksiz eylemler ve inisiyatifi kendi ellerine alma ihtiyacı yok.

Kendi adımıza aşağıdaki görüntülü sohbetleri tavsiye edebiliriz:

  • Azar — sohbet ruleti, messenger ve akış hizmetinin işlevselliğini birleştiren popüler bir mobil görüntülü sohbet. Burada ilginç tanıdıklar edinmek ve benzer düşünen insanlar bulmak oldukça mümkündür çünkü Azar’ın yalnızca Google Play’de 100 milyondan fazla indirilmesi vardır. İlgi alanınıza giren yeni arkadaşlar bulmak ve hatta ruh eşinizle tanışmak için iyi bir seçenek.
  • CooMeet — sadece erkekleri kızlara bağlayabilen ve yanılmayan harika bir çevrimiçi görüntülü sohbet. Bu nedenle, CooMeet her şeyden önce aşkını bulmak isteyen yalnız erkekler tarafından düşünülmelidir. Görüntülü sohbet sitesi CooMeet, iOS ve Android için kullanıcı dostu bir web sürümüne ve mobil uygulamalara sahiptir. Ayrıca, yerleşik bir mesaj çevirmeni vardır, bu sayede yabancılarla iletişim daha da kolaylaşır.
  • Chatrandom — iletişimde çeşitlilik arayanlar için iyi bir görüntülü sohbet. Burada oldukça klasik bir görüntülü sohbet işlevi var ancak asıl ilgi çekici olan Chatrandom’daki sohbet odalarıdır. Bunlar, bir grup katılımcının aynı anda iletişim kurabileceği sanal ilgi odalarıdır. Benzer düşünen birçok insan bulmak için harika bir formattır ancak bire bir beklentiler için iyi çalışmaz.
  • Tango — başkalarının yayınlarını izleyebileceğiniz veya kendi yayınınızı yapabileceğiniz büyük bir video akış platformu. Burada belirli bir konuya bağlılık yoktur, bu da çoğu kişi için büyük bir artıdır. Öte yandan, Tango’nun yüz yüze buluşma için en uygun yer olmadığını unutmamak önemlidir.
  • Hinge — Nobel Ödüllü çöpçatanlık algoritmasına dayanan çok popüler bir çevrimiçi arkadaşlık hizmeti. Aslında mükemmel bir şekilde de çalışmıyor. Ancak bu en azından çeşitlilik katıyor ve bu yüzden Hinge birçok kullanıcıyı çekiyor.
  • Chathub — partnerler için arama ayarlarında yalnızca cinsiyet ve dil filtrelerine sahip oldukça basit bir rastgele görüntülü sohbet. Çok değil ancak bazı kullanıcılar için bu yeterlidir. Chathub’ın mobil uygulamaları yoktur ancak site mobil tarayıcılar için iyi bir şekilde uyarlanmıştır, bu nedenle kullanırken özel bir rahatsızlık olmayacaktır.
  • Chatous — iOS ve Android için bir mobil görüntülü sohbet. Uygulamada rastgele partnerlerle sohbet edebilir, mesaj ve medya dosyaları alışverişinde bulunabilirsiniz. Bu, chatroulette ve klasik messenger’ın bir tür karışımıdır. Bu formatla ilgileniyorsanız, Chatous’u deneyin.
  • OmeTV — temel işlevselliğe sahip minimalist bir çevrimiçi görüntülü sohbet. CooMeet tarafından sunulan gibi güzel bir cinsiyet filtresi ve mesaj çevirmeni var. Minimalizm ve rastgele partnerle ölçülü iletişim severler için iyi bir seçim.

Görüntülü sohbetler yeni tanıdıklar, arkadaşlar ve aşk bulmak için gerçekten birçok fırsat sunuyor. En azından kendinizi yalnız hissetmemenizi sağlarlar. Sadece bir tıklama ve burada iletişim kurabileceğiniz, haberleri tartışabileceğiniz, filmler veya müzik hakkında konuşabileceğiniz yeni ve ilginç bir partneriniz var. Tamamen özgürsünüz ve bu harika!

Yalnızlık genel olarak ne kadar ciddi bir problemdir?

Farkında olmayabilirsiniz ama yalnızlık 21. yüzyılın Covid-19’dan çok daha ciddi bir salgını haline geldi. Sadece farklı ülkelerdeki ilişkisi olmayan insanların istatistiklerine bir göz atın:

  • Danimarka, Norveç ve İsveç — %44-46
  • Finlandiya — %45
  • Almanya — %42
  • Fransa — %38
  • Rusya — %30,6

Aynı zamanda, yalnız insanların sayısı özellikle refah seviyesine ve yaşam konforuna bağlı değildir. Aksine, ülkeler ne kadar zenginse, nüfusları da o kadar yalnızlık çekmektedir. Gördüğümüz gibi, en yalnız insanlar İskandinavya’nın sakinleri. Ancak bu bölge Batı Avrupa’daki en yüksek yaşam standartlarından birine sahip.

Şimdi durumun gelecekte nasıl gelişeceğini tahmin etmek çok zor. Covid-19’un kışkırttığı gibi yeni yalnızlık dalgalarının yaşanmayacağını umuyoruz. Ancak öyle olsa bile, modern topluma iletişim için güçlü bir teşvik ve fırsatlar verilmesi gerekiyor. Aksi takdirde dünyadaki bekarların sayısı artmaya devam edecektir. Bu da en azından dünyanın birçok bölgesinde demografik bir krizin ortaya çıkmasının nedenidir.

Durumu düzeltmek için ne yapmalı

En belirgin tavsiye, sosyal bağlantıları sürdürmek ve yenilerini oluşturmaktır. İnternet teknolojilerini kullanarak yalnızlıkla başa çıkmak için büyük bir fırsatınız var. Önemli olan kendinizi kapatmamak ve yalnızlığı bir alışkanlığa dönüştürmemektir. Aksi takdirde, yıllar geçtikçe bundan kurtulmak çok daha zor hale gelecektir.

Görüntülü sohbetleri deneyin! Bu, sizi yalnızlık uçurumundan çekip çıkarabilecek ve toplumun bir parçası gibi hissetmenizi sağlayabilecek çok basit, anlaşılır ve erişilebilir bir iletişim biçimidir. Bazen bu itici güç aktif bir sosyal hayata dönmek için yeterlidir. Neden en azından denemiyorsunuz?

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.