İşimin yüzde 80’ini ChatGPT yapıyordu; ben de ikinci işe girdim

Yazılı içerik oluşturmak ve yöneticisine mesajlar yazmak için ChatGPT’yi kullandığını itiraf eden bir çalışan, bu sayede ikinci bir işte çalışma imkanı bulduğunu söylüyor.

ChatGPT

OpenAI’nin yapay zeka destekli sohbet robotu ChatGPT’nin, pek çok insanın işini elinden alabileceği konuşuluyor. Ama görünüşe bakılırsa, bunun tam tersinin yaşanması da mümkün. Başka bir deyişle ChatGPT, insanların birden fazla işte çalışmasına yardımcı olabiliyor.

Vice, birkaç çalışanla ChatGPT’yi günlük iş hayatlarında nasıl kullandıkları hakkında görüştü. Çalışanların deneyimleri, salgının başlarında birçok çalışanın gizli bir ikinci işe girerek uzaktan çalışmadan yararlanmasıyla ortaya çıkan eğilimle bağlantılı görünüyor.


Adının gizli kalmasını isteyen ve Ben takma adıyla konuşan bir çalışan, iş yerinde yapay zeka aracını kullanabileceğini fark ettikten sonra ikinci bir işe başvurduğunu söyledi. Toronto’da yaşayan Ben, finansal teknoloji şirketlerinin yeni ürünler pazarlamasına yardımcı oluyor. Ve bunun için çeşitli tanıtım metinleri yazması gerekiyor. Vice’a, ChatGPT‘nin işini daha hızlı ve daha verimli yapmasına yardımcı olduğunu ve bunun da kendisine daha fazla zaman kazandırdığını söylüyor.

Bu yılın başlarında Ben, chatbot’u kullandıktan sonra ikinci bir iş bulmak için zamanı olduğunu fark ettiğini söyledi. Haber kaynağına, ChatGPT’nin temelini oluşturan AI modelinin güncellenmiş bir versiyonu olan GPT-4’ün piyasaya sürülmesinin işleri daha da kolaylaştırdığını belirtti. Ben, Vice’a “ikinci bir işte çalışabilmemin tek nedeni bu” dedi ve ekledi: “Dürüst olmam gerekirse, ChatGPT işimin yaklaşık %80’ini yapıyor. Ona sadece bir hikaye yazmasını söylüyorum ve bunu benim için verdiğim bağlama göre yapıyor.


Sohbet robotunu yöneticisine mesaj yazmak için bile kullandığını ve botun bunları organik görünmesi için küçük harflerle yazmasını tavsiye edecek kadar başarılı olduğunu sözlerine ekliyor. Ben, yine de ChatGPT tarafından hazırlanan metinleri zaman zaman düzeltmesi gerektiğini belirtiyor. (Kaynak: CHIP)

Akıllı telefonların yerini alacağı söylenen cihaz: Humane


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.