Kirayı artırmak isteyen ev sahibine ChatGPT ile yanıt verip ikna etti

New York’ta yaşayan bir kadın kirayı artırmak isteyen ev sahibi ile yapay zeka sohbet robotu ChatGPT aracılığıyla müzakere ederek zafer elde etti.

chatgpt avukat

New York’ta yaşayan 28 yaşındaki Svetlana isimli kadın, evindeki çamaşır makinesinin 2 yıldır çalışmamasından şikayet ederek kira ücretinin düşmesini istedikten kısa bir süre sonra ev sahibi evin kirasını yüzde 0.4 artırmak istedi.

Bu duruma çok şaşıran Svetlana, ev sahibine yazılı bir yanıt vererek müzakere etmek için ise şaşırtıcı bir yönteme başvurdu. Svetlana ChatGPT isimli yapay zeka platformunu kullanarak ev sahibiyle müzakere yaptı.


OpenAI isimli şirketin geliştirdiği yapay zekayı kullanarak bir yanıt veren ve müzakereye başlayan kadın kirasının 1389 dolardan 1395 dolara çıkmasının belini bükeceğini söyledi.

Avukat gibi konuşmuş

Kirasının yanı sıra yaşam maliyetlerinin artmasının da sıkıntı yarattığını söyleyen Svetlana, “Ben ev aletlerinin çalışmamasından dolayı kiramın düşürülmesini isterken bana misilleme yaptı. Ev sahibi benim taleplerime yanıt vermeyince ben de yasal olarak bilgi almak için yapay zekayı kullandım” dedi.

Yapay zekanın avukat gibi davrandığını ve yasalara uygun bir şekilde bütün haklarını yazdığı metni ev sahibine gönderen Svetlana, “Yapay zeka çok sert bir mesaj yazdı ve yasal jargonu da kullandı. Hatta New York yasalarına göre kira sabitleme kanununa da gönderme yaptı” dedi.


Svetlana bu mesajdan sonra istediği sonucu elde ettiğini söylerken yapay zekayı da başka alanlarda kullanmaya devam edeceğini dile getirdi.

ChatGPT, WhatsApp uygulamasında nasıl kullanılır?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.