Zaman yolcusu Sergei Ponomarenko’nun ilginç hikayesi!

Zamanda yolculuk yaptığını iddia ederek bir anda ortaya çıkan Ukraynalı Sergei Ponomarenko’nun hikayesinin altında yatan gerçek ne?

Sergei Ponomarenko

İnternette çok fazla zaman geçiren meraklı biriyseniz, 2006 yılında Ukrayna’nın Kiev kentinde ortaya çıkan ve bir zaman yolcusu olduğunu iddia eden Sergei Ponomarenko’nun hikayesine rastlamış olabilirsiniz.

Hikayeye göre, o zamana göre garip bir kıyafet giyen ve elinde eski moda bir kamera taşıyan bu adam Kiev sokaklarında dolaşırken fark edildi.


Yetkililere 1932’de doğduğunu söyledi ve 25 yaşında olduğunu belirtti.

Adamın 1950’lerden kalan, içinde halen 25 yaşında göründüğü bir fotoğrafının bulunduğu Sovyet pasaportunu sunması ile hikaye daha da tuhaf bir hal aldı.

Sergei Ponomarenko

Ponomarenko polise, 49 yıl sonra aniden ortaya çıkmadan önce Kiev’in fotoğraflarını çekmekte olduğunu söyledi. Polis daha sonra kamerasına baktı ve bunun 70’lerden beri üretilmeyen eski bir ürün olduğunu ve içindeki filmin ancak bir uzman tarafından geliştirilebileceğini belirledi.

Filmin şaşırtıcı derecede iyi korunmuş olduğunu fark eden ve fotoğrafları geliştirmeye başlayan birini incelemeye dahil ettiler. Resimlerin Kiev’i 1950’lerde olduğu gibi gösterdiği ve Sergei ile başka bir kadının resimlerini içerdiği fark edildi. Elbette Sergei, polise yön sormak için durduğunda giydiği kıyafetlerin aynısını giyiyordu.

Son fotoğraf ise gökyüzünde bir UFO gösteriyordu, Ponomarenko’nun söylediğine göre aniden kendini gelecekte bulmadan önce fotoğrafladığı son şey buydu.

sahte ufo

Hikaye yeterince tuhaf olsa da, internetteki makaleler, güvenlik kamerası kayıtlarında Sergei’nin polis karakolundaki odasına yürüyerek girdiğinin, ancak bir daha asla görülmediğinin altını çiziyor.


Ayrıca polis, tarihi kayıtları inceledi ve 1958’de kaybolan bu isimde bir adam olduğunu buldu. Kayırlarda adı geçen ve o sırada 70’lerinde olan kız arkadaşının izini sürdüler ve fotoğraflardaki kadının o olduğunu buldular.

Kadın polise, Sergei’nin yeniden ortaya çıkmadan önce iki yıl boyunca ortadan kaybolduğunu söyledi. Sonra 1970’lerde, sonsuza dek ortadan kayboldu, ancak yıllar sonra aldığı bir fotoğraf, Sergei’yi çok daha yaşlı ve sözde 2050’de, artık büyük bir şehir olan Kiev’de gösteriyordu.

Ve Sergei Ponomarenko gerçeği ortaya çıkıyor

Bütün bunlar kulağa gerçek olamayacak kadar tuhaf geliyor olabilir; zaten gerçek de değil… YouTuber Joe Scott, sözde o sırada çekilmiş görüntüleri ve “kayıtları” inceledi ve birkaç sorun buldu. Bunların ilki, “gelecek” fotoğrafında Sergei’nin arkasındaki gökdelenlerin klonlanmış gibi görünmeleri ve hatta sözde Kiev’de Empire State Binası’nı içermesi. (Fotoğrafın en solunda görebilirsiniz)

zaman yolculuğu hikayesi

Bir diğeri ise fotoğrafların hepsinin Aliens adlı Ukraynalı bir TV programından alınmış olması.

Seri, dünyanın dört bir yanında uzaylılarla ilgili serilere benziyor ve ağır bir sorumluluk reddi beyanıyla geliyor. Beyanın bir çevirisi, “Alien serisi, tartışmalı konuların sahnelerini eski haline getirmeyi amaçlıyor. Önerilen herhangi bir teori veya hipotezin doğru olduğu düşünülemez ve daha fazla bilimsel araştırma yapılması gerekir. Tüm sahne restorasyonları ‘tanıkların’ ifadelerine dayanmaktadır. Uzaylıların varlığını kanıtlayacak kesin bir kanıt yoktur. Bu konudaki fikriniz size kalmış” ifadesini içeriyor.


Sözde gerçek olayların bir “restorasyonu” olsa da, hikayenin kaynağı bu seri gibi görünüyor. Başka bir deyişle Sergei Ponomarenko, Scott’un tahmin ettiği gibi, benzer bir hikayeye rastladı ve bu hikayeyi gerçeğe dönüştürmeye karar verdi.

Zaman yolculuğunun kanıtı mı? 1943’te cep telefonu!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.