Google Cloud’un sunduğu bu ücretsiz 7 yapay zeka kursu sayesinde hangi işi yapıyorsanız yapın kariyerinize katkıda bulunabilir, sertifika alabilirsiniz.
Google, yapay zeka alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden biri. Yapay zeka ile ilgili pek çok ürün ve servis geliştiren şirket, bu alanda hızla araştırmalar ve inovasyonlar yapıyor. Google aynı zamanda yapay zeka eğitimine de büyük önem veriyor ve bu alanda kendini geliştirmek isteyenlere ücretsiz olarak çeşitli kaynaklar sunuyor.
Google Cloud, bir blog yazısında insanların yapay zeka alanında kendilerini geliştirmeleri adına 7 ücretsiz kursunu tanıttı:
- Üretken yapay zekaya giriş
- Büyük dil modellerine giriş
- Dikkat mekanizması
- Transformer modeli ve BERT modeli
- Görüntü oluşturmaya giriş
- Görüntü yakalama modelleri yaratma
- Kodlayıcı – Kod Çözücü mimarisi
Yazarlığını Priyanga Vergadia’nın yaptığı bu blog yazısında yer alan kurslar, yapay zeka alanında kendinizi geliştirmek ve iş hayatında rekabet avantajı sağlamak isteyen herkes için harika bir fırsat.
Google Cloud’dan 7 ücretsiz yapay zeka kursu
İster öğrenci, ister çalışan, ister girişimci olun, bu kurslar size yapay zeka konusunda temel ve ileri seviye bilgiler sunuyor:
Üretken yapay zekaya giriş
“Bu, Üretken Yapay Zekanın ne olduğunu, nasıl kullanıldığını ve geleneksel makine öğrenimi yöntemlerinden nasıl farklı olduğunu açıklamayı amaçlayan giriş düzeyinde bir mikro öğrenme kursudur. Ayrıca kendi üretken yapay zeka uygulamalarınızı geliştirmenize yardımcı olacak Google Araçlarını da kapsıyor.”
Büyük dil modellerine giriş
“Bu kursta büyük dil modellerinin (LLM) ne olduğunu, kullanılabilecekleri durumları ve LLM performansını artırmak için hızlı ayar yapmayı nasıl kullanılabileceği giriş düzeyinde anlatılıyor.”
Dikkat mekanizması
“Bu eğitim, sinir ağlarının bir girdi dizisinin belirli bölümlerine odaklanmasını sağlayan güçlü bir teknik olan dikkat mekanizmasını anlatıyor. Dikkatin nasıl çalıştığını ve makine çevirisi, metin özetleme ve soru yanıtlama gibi çeşitli makine öğrenimi görevlerinin performansını artırmak için nasıl kullanılabileceği öğretiliyor.”
Transformer modeli ve BERT modeli
“Bu kursta Transformer mimarisi ve Transformer’lardan Çift Yönlü Kodlayıcı Temsilleri (BERT) modeli tanıtılıyor. Transformer mimarisinin öz dikkat mekanizması gibi ana bileşenlerini ve BERT modelini oluşturmak için nasıl kullanıldığını öğreten bu kursta ayrıca metin sınıflandırma, soru yanıtlama ve doğal dil çıkarımı gibi BERT’in kullanılabileceği farklı görevler hakkında da bilgi veriliyor.”
Görüntü oluşturmaya giriş
“Bu eğitimde yakın zamanda görüntü oluşturma alanında umut vaat eden bir makine öğrenimi modelleri ailesi olan difüzyon modellerini tanıtılıyor ve difüzyon modellerinin arkasındaki teori ve bu modellerin Vertex AI üzerinde nasıl eğitileceği ve dağıtılacağı anlatılıyor.”
Görüntü yakalama modelleri yaratma
“Bu kurs,derin öğrenmeyi kullanarak bir resim yazısı modelinin nasıl oluşturulacağını öğretiyor. Kodlayıcı ve kod çözücü gibi bir görüntü altyazılama modelinin farklı bileşenlerini ve modelinizi nasıl eğitip değerlendireceğinizi öğreneceksiniz. Bu eğitimin sonunda, kendi resim komutlarınızı oluşturabileceksiniz.”
Kodlayıcı – Kod Çözücü mimarisi
“Bu eğitim size makine çevirisi, metin özetleme ve soru cevaplama gibi görevler için gerekli olan kodlayıcı-kod çözücü mimarisinin bir kabataslağını sunuyor. Söz konusu mimarinin nasıl eğitileceğini, uygulamalı şekilde öğrenebilirsiniz.”
Hepsi 1 gün süren bu kurslar sayesinde çalıştığınız alan fark etmeksizin yapay zekaya giriş yapmış olacaksınız.
Bu kursları tamamladığınızda, yapay zeka ile ilgili temel terimleri ve kavramları öğrenecek, yapay zeka modelleri nasıl oluşturulur ve eğitilir bunu görecek, yapay zekanın gerçek hayatta nasıl kullanıldığına dair örnekler görecek ve yapay zekanın etik ve sosyal sorumluluk boyutlarına dair farkındalık kazanacaksınız.
Bu kurslar ücretsiz olarak sunuluyor ve herkes katılabilir. Kurslara kaydolmak için tek yapmanız gereken Google hesabınızla giriş yapmak. Kursları istediğiniz zaman ve istediğiniz yerde tamamlayabilirsiniz. Kursları bitirdiğinizde ise sertifika alabilirsiniz.
Kaynak: Webtekno