Kapadokya’da balon turu: Yabancılar biniyor, Türkler izliyor!

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde 1 saatlik sıcak hava balonu turu 100 Euro’dan başlıyor.

kapadokya balon turu Kapadokya sıcak hava balonu işletmecisi Halis Aydoğdu, “Değişik uçuş tiplerine ve sepetlerdeki uçuşlara göre fiyatlar 200 Euro’ya kadar çıkabiliyor. 20, 24 ve 28 kişilik sepetler 1 saatlik veya 75 dakikalık uçuşlar halinde gerçekleştiriliyor” dedi. Bölgeyi gezmeye gelen yerli turistler ise balon fiyatlarının çok yüksek olduğunu, bu nedenle binemediklerini söyledi.

Turizm merkezi Kapadokya’da 27 firmaya ait onlarca sıcak hava balonu bulunuyor. Yerli ve yabancı turistler, sabahın ilk ışıklarında sıcak hava balonlarına binmek için yerlerini alıyor.


Pilotların kontrollerinin ardından havalanan onlarca balon, turistlerle birlikte Göreme beldesi ile Avanos ilçesine bağlı Çavuşin köyü arasındaki kalkış alanlarından peş peşe gökyüzüne yükseliyor. Kapadokya bölgesinde, 1 saatlik sıcak hava balonu turu ise 100 Euro’dan başlıyor.

Sıcak hava balonu işletmecisi Halis Aydoğdu, “Bölgede balon fiyatları 100 Euro’dan başlıyor. Değişik uçuş tiplerine ve sepetlerdeki uçuşlara göre fiyatlar 200 Euro’ya kadar değişiyor. 20, 24 ve 28 kişilik sepetler 1 saatlik veya 75 dakikalık uçuşlar halinde gerçekleştiriliyor” dedi.

Aydoğdu, son dönemlerdeki turist sayılarına ilişkin ise şu bilgileri verdi:

“Kurdaki dalgalanmalara yansıma olarak, yerli turistlerde bir etkileşim oldu. Fakat alternatifler de sunulduğu için Kapadokya bölgesindeki yerli turistler, balon turlarına oldukça ilgi göstermekte. Bu sene en fazla Uzak Doğu olan Kore’den misafirlerimiz geliyor. Geçen seneye göre Latin Amerika’dan gelen turistlerde bir düşüş yaşamaktayız.


Koreli turistler şu anda bölgede grup turizminde en fazla uçan kişi sayısını oluşturmaktadır. Yıl sonuna doğru Çin turizminin de başlamasıyla birlikte Çinli turistlerin de ilgi göstereceğini düşünüyoruz”

Kapadokya bölgesinde her gün 100’ün üzerindeki sıcak hava balonunun uçuş yaptığını söyleyen Aydoğdu, “Kapadokya bölgesinde uçuşlarımız genellikle Göreme Havzasında olmaktadır. Bu noktada gerçekleştirildiğimiz uçuşlarda misafirlerimiz, Kızılçukur Vadisi, Aşk Vadisi, Göreme, Çavuşin ve Ürgüp taraflarını çok rahat bir şekilde havadan gözlemleyebilmektedir. Kapadokya’nın dünyadaki diğer uçuşlara göre en büyük farkı, sadece yükseklikte yapılan bir uçuş değil aynı zamanda vadi ve kayaların arasından görsel bir şölen sunmasıdır” diye konuştu.

ürgüp göreme balon

Uçuşlardaki güvenlik önlemlerine değinen Aydoğdu, “Tüm güvenlik önlemleri, Türk Sivil Havacılığı tarafından alınmaktadır. Buna bağlı olarak tüm pilotlarımız, yer ekiplerimiz ve bölgemizde aktif olarak faaliyette bulunan 27 firmamızda denetimler yapılıyor.”

Kurban Bayramı tatili için arkadaşları ile birlikte Sivas’tan Göremeye gelen Büşra Anamoğlu ise, “5 kişilik arkadaş grubumla sabah balonları izlemeye geldik. Fakat balon fiyatları canımızı sıkıyor. Yapabileceğimiz tek şey, izlemek. Sabah uyandık ve geldik” dedi.

Firma yetkililerinin Türklere karşı özel bir fiyat belirlemelerini beklediklerini ifade eden Anamoğlu “Kapadokya aslında yabancı turistleri çekmek için konumlanmış gibi. Türk turistlerde buradalar. Firmaların da bu noktada indirim yapmaları gerekir. Kapadokya’nın en önemli simgesi olan balona binmek istedik ama genellikle yabancılar biniyor, Türkler izliyor” dedi.


İstanbul’dan Kapadokya’ya gelen Melis Genç de “Arkadaşlarımızla kısa bir gezi yapıyoruz. Fiyatlar çok yüksek. Balona binemedik. Çok fazla fiyat farkı var. Firmalardan biri 100 Euro, biri, 200 Euro, biri, 300 Euro diyor. Böyle uzaktan izliyoruz ve fotoğraf çekiniyoruz” dedi. (DHA)

Almanya kalifiye işçi göçmenlik yasası nedir?


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.