G noktası ve dış dudak dolgusu nedir? Nasıl uygulanır?

Yüzde cilt gençleştirme işlemlerinden bildiğimiz dolgular vajinal işlemlerde de uygulanabiliyor. G noktası ve dış dudak dolgusu işlemlerinin; kadınların daha kolay uyarılmasına, cinsel doyuma ve orgazmın kolaylaşmasına destek olduğunu ifade eden uzmanlar, çiftlerin cinsel yaşamına olumlu katkıda bulunduğunu belirtiyor.

G noktası

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Azer Aras Uluğ, G noktası ve dış dudak dolgusu hakkında tüm bilinmesi gerekenleri paylaştı.

Dış dudakların içlerindeki yağ dokusu zamanla azalır ve kaybolur. Bu durum da kırışık ve içi boşalmış kötü bir görünüme neden olur. Yapılan işlem sonucunda ise genital bölgenin daha düzgün, daha genç, daha gergin ve daha parlak bir görünüme kavuşması sağlanır. Vajina ön duvarına uygulanan dolgular ise orgazmik platformun yüzey alanını büyütür.


Ayrıca vajinayı daraltarak, cinsel aktivitede penis penetrasyonu sırasında daha fazla yüzey temas alanı sağlar. Bu da hem kadının daha kolay uyarılmasını, cinsel doyumunu ve orgazmını kolaylaştır, hem de partnerinin cinsel hissiyatını artırır. Çiftlerin karşılıklı olarak cinsel hazzını artıran bir uygulamadır.

G Noktası ve Dış dudak dolgusu kimlere uygulanabilir?

Vajinanın dış dudaklarında bulunan cilt dokusu yaş almayla birlikte direncini kaybederek sarkabilir ve kırışık bir görünüme neden olabilir. Sigara ve alkol tüketimi, hızlı kilo alıp verme, yaşlanma, menopoz ve bazı cilt hastalıkları da bu deformasyonları tetikleyebilmektedir.

Dış genital bölgeye yapılan dolgu işleminde bu sarkmaların ve kırışıklıkların giderilmesi amaçlanır. Vajinal G noktası dolguları ise orgazm sorunları, vajinal genişlik ve cinsel isteksizlik gibi durumlarda uygulanır.

G Noktası ve Dış dudak dolgusu nasıl uygulanır?

Labium majus enjeksiyonu veya labia majora dolgusu olarak da bilinen bu dış dudak dolgusu, iki şekilde uygulanabilmektedir. Bunlardan ilki Hyalüronik asit enjeksiyonudur. Bu uygulama dış dudaklar içine hyaluronik asit enjekte edilerek dış vajina dudaklarının dolgunlaştırılması işlemidir.


Steril ortamda lokal anestezi ile yapılan bu işlem sayesinde büyük dudaklar daha dolgun ve parlak bir görünüm kazanır. İşlemin kalıcılık süresi 6 ay ile 1 yıl arasındadır. Bir diğer uygulama da yağ enjeksiyonu uygulamasıdır.

Vücudun kalça, iç bacak veya karın gibi bölgelerinden liposuction yöntemiyle alınan ve kök hücre kısmından zengin yağ dokusu, ince bir kanül yardımıyla dış genital dudaklara enjekte edilir ve büyük dudakların daha dolgun ve parlak görünmesi sağlanır.

Yine bu iki yöntem vajina içine G noktasına lokal aneztezi altında uygulanır. Uygulamalardan sonra üç gün cinsel perhiz, hamam sauna ve havuza girilmemesi öneririz. Uygulamadan hemen sonra günlük hayata dönülebilir, istirahate ihtiyaç yoktur.

Vajina G noktası ve Dış dudak dolgusu sonrası etki ne zaman başlar?

Uygulama sonrası etki hemen başlar.1 haftanın sonunda dolgu maddesi olarak Hyalorinik asit kullanılmışsa bu madde, az bir miktar daha su çeker şişkin olur ve daha dolgun bir görünüme kavuşturur.


Hyalorinik asit uygulanan yerlerde bu maddenin kendi özelliğinden ötürü vücut ekstradan kollajen ve elastin liflerin üretimini artırarak daha sıkı, canlı, parlak ve genç bir cilt elde edilmesini sağlayarak, hoş bir genital bölge görüntüsü ile kadının daha özgüvenli ve mutlu hissetmesi sağlanır. Bu uygulama, çiftlerin cinsel yaşamına olumlu katkıda bulunur.

Orgazm aşısı ile mutlu bir cinsellik mümkün!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.