Ana Sayfa Dünya Belçika’da sığınma evleri artık iltica talebinde bulunan bekar erkekleri kabul etmeyecek

Belçika’da sığınma evleri artık iltica talebinde bulunan bekar erkekleri kabul etmeyecek

Belçika’da sığınma evleri artık iltica talebinde bulunan bekar erkekleri kabul etmeyecek. Avrupa’nın önde gelen insan hakları örgütleri ve yardım grupları bu kararı uluslararası taahhütlere aykırı olduğu gerekçesiyle kınadı.

sığınma iltica

Belçika hükümeti ailelere, kadınlara ve çocuklara öncelik verileceğini belirterek bundan sonra sığınma talebinde bulunan bekar erkeklere barınak sağlamayacağını açıkladı.

Avrupa’nın önde gelen insan hakları örgütleri ve yardım grupları bu kararı uluslararası taahhütlere aykırı olduğu gerekçesiyle kınadı.

Belçika uzun zamandır, kendi ülkesindeki zulümler ve problemler nedeniyle korunma isteyen binlerce insana yeterli barınak sağlayamadığı için eleştiriliyor.

Brüksel’deki ana işlem merkezinin önünde caddeler boyunca uzanan uzun çadır kuyrukları insan hakları örgütlerinin tepkisini çekiyor.

Geçtiğimiz hafta İlticadan Sorumlu Devlet Bakanı Nicole de Moor, önümüzdeki aylarda iltica konutları üzerindeki baskının artmasının beklendiğini söyledi.

De Moor amaçlarının “Çocukların bu kış sokaklara düşmesini kesinlikle önlemek” olduğunu vurguladı.

Ancak bu karar, bekar erkeklerin kendi başlarının çaresine bakmak zorunda kalacağı anlamına geliyor.

AB İltica Ajansı’na göre geçen yıl iltica başvurularının yüzde 71’ini erkekler oluşturdu.

Kaynak: EuroNews

İstanbul Valisi Davut Gül: 100 Türk vatandaşından 6’sı, 100 göçmenden 1’i suç işliyor

Editor
İndigo Dergisi Editör – Haber Merkezi, 2005 yılından bu yana yayında olan bağımsız dijital medya kuruluşu İndigo Dergisi'nin (indigodergisi.com) haber ve güncel içerik ekibidir. İstanbul merkezli ekip, gündem, ekonomi, sağlık, bilim, teknoloji ve yaşam alanlarında araştırmaya dayalı haberler, açıklayıcı içerikler ve rehberler hazırlar. "Editör" imzasıyla bugüne kadar 26.500’ü aşkın içerik yayımlanmıştır. "Editör" imzası tek bir kişiyi değil, İndigo Dergisi Yazı İşleri bünyesinde çalışan editör ekibini temsil eder. Bu imzayla yayımlanan her içerik araştırma, yazım, doğrulama ve editoryal kontrol aşamalarından geçer ve ortak bir ekip çalışmasının ürünüdür. Ekip, Yönetici Editör ve yayın yönetimi altında çalışır. Editör – Haber Merkezi, okurun kararlarını doğrudan etkileyebilecek sağlık, beslenme ve finans konularında ek özen gösterir. Bu alanlardaki içerikler güncel bilimsel verilere ve resmi kaynaklara dayanır. İndigo Dergisi hiçbir siyasi parti, ideoloji, dini oluşum ya da çıkar grubuyla bağlantılı değildir. Editör Masası, Basın Konseyi'nin Basın Meslek İlkeleri'ne uymayı taahhüt eder. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ni ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni benimser. Irk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi görüş, köken ya da ekonomik durum gözetmeksizin herkesin eşitliğini esas alır. Ayrımcı ve yanıltıcı içeriğe yer vermez. Köşe yazılarındaki görüşler yazarlarına aittir; Editör Masası habere ve bilgiye dayalı içeriklerden sorumludur.