Metaevren Medya ve Eğlence Endüstrilerini Nasıl Dönüştürüyor?

Metaveri, kullanıcılara sanal nesnelerle etkileşime geçmek ve çok çeşitli etkinliklere erişmek için çeşitli olanaklar sunar konu başlı başına sürükleyici bir eğlence deneyimi haline getiriyor. Eğlencelidir çünkü kullanıcıların kendilerini gerçek dünyadaymış gibi hissetmelerine ve garip ama garip bir şekilde tanıdık ortamlarla etkileşime girmelerine neden olabilir.

Metaevren

Blockchain teknolojisi, artırılmış gerçeklik (AR), yapay zeka (AI) ve sanal gerçeklik (VR), meta veri tabanını oluşturmak için bir araya geliyor. Bununla birlikte, 5G, veri merkezleri ve uç bilişim, tam gelişmiş bir metaveri için gerekli olan sıfıra yakın gecikmeyi henüz sağlayamıyor. Gecikme yeterince düşükken kuruluşlar belirli meta veri deposu deneyimleri sunabilir. Sonuçta payı olan işletmelerin yanı sıra izleme ve değerlendirme ve veri merkezi sektörlerindeki işletmeler de ilerleme kaydediyor. Film ve medyayı dönüştürmenin metaveri yeteneklerini keşfetmek için okumaya devam edin.


Medya ve Eğlencede Metaverse

Medya ve eğlence endüstrileri, yeni iş modelleri yaratmak ve gerçek ile sanal dünyaları birleştirmek için Web 3, blockchain, dijital ikizler, yapay zeka ve diğer gelişen teknolojileri bir araya getirecek. Bu gerçektir, pazarlama konuşması değil. Medya ve eğlence şirketleri bu teknolojileri diğer endüstrilerden önce benimsiyor, insanların spor ve tema parklarını deneyimleme biçimini değiştiriyor, oyun deneyimini geliştiriyor, yeni nesil hikaye anlatımı oluşturuyor ve reklam tüketim deneyimini artıracak yeni metaverse reklamları yaratıyor. İlerledikçe kurumsal değeri ve gelir artışını artırma şansına sahipler.

Medya ve eğlence endüstrileri son yıllarda doğrudan tüketiciye yönelik yöntemlere yöneldi ve bu da önceki gelir modellerini bir ölçüde baltaladı. Metaveri, şirket stratejisini istikrara kavuşturmaya yardımcı olan çeşitli bir gelir kaynağı yaratma şansı sunar. Medya ve eğlence firmaları metaveriden tam olarak yararlanmaya çalışırken, akılda tutulması gereken bazı şeyler bunlardır. Kişiselleştirme zor olsa da meta veri dizisi sürükleyici, son derece kişiselleştirilmiş bir deneyimi mümkün kılıyor.

İnsanlar meta veri deposundaki ortak bir alanda kendi benzersiz deneyimlerini yaratabilirler ki bu da onun temel özelliklerinden biridir. Örneğin, bir tema parkının veya tatil yerinin dijital ikizini keşfederken ziyaretçiler, avatarlarının görünümünü kişiselleştirebilir, sanal mağazadaki seçeneklere göz atabilir ve belirli ilgi alanlarına gidebilir. Özelleştirilmiş malzeme oluşturmanın bu yöntemi farklıdır.

Metaveri, kullanıcıların bilgilerle yeni yollarla etkileşime girmesine olanak tanıdığından, bundan para kazanma şansı sunar. Film ve eğlence endüstrileri, yenilikçi meta veri platformu sayesinde tam bir dönüşüme uğrayabilir. Metaveri, sürükleyici bir sanal ortam oluşturarak, konum veya dilden bağımsız olarak dünyanın her yerinden insanları birleştirir. Film yapımcıları, metaveren sayesinde artırılmış gerçeklik (AR) ve sanal gerçeklik (VR) gibi etkileşimli teknolojilerden yararlanarak hikaye anlatma becerilerini daha da geliştirebilirler.

metaverse new york

VR, kullanıcıların simüle edilmiş bir alanın her santimini keşfetmesine ve bölge sakinleriyle gerçek zamanlı etkileşime girmesine olanak tanıyan tamamen sürükleyici bir deneyim sunarken, AR, kullanıcıların yeterince gerçek görünen grafiklerle anında başka bir dünyaya taşınmasına olanak tanıyor. dokunmak. Sonuç olarak izleyiciler film deneyimine önemli ölçüde daha fazla katılabiliyor ve yönetmenler daha karmaşık ve büyüleyici hikayeler anlatabiliyor.

Medya ve eğlence sektöründeki önemli gelişmeler:

Sanal Etkinlikler

Sanal konserler yeni bir fikir olmasa da Imagine Dragons, BTS, Muse, Post Malone ve daha birçok modern grup, son 18 ayda VR performanslarına ev sahipliği yaptı. Gerçek hayatta olduğu gibi, birden fazla sanatçı metaverinin mümkün kıldığı sanal mekanlarda performans sergileyebilir.


Son dönemde Sandbox, Decentraland, Roblox, Fortnite gibi popüler oyun platformları ve oyunlar canlı müzik etkinliklerine ev sahipliği yapıyor.

Metaverse olayları moda endüstrisinde bile kabul gördü. Bulova, Tommy Hilfiger ve Dolce & Gabbana, Mart 2022’de gerçekleşen ve Decentraland merkezli Metaverse Moda Haftası’nın (MVFW) açılışına katılan öne çıkan markalar arasında yer aldı. Bu, metaevrende gerçekleşecek ilk moda haftasıydı. Grimes, çekiciliğini artıran toplantıda performans sergiledi. Etkinliğin tamamı dijital ortamda gerçekleşti. Grimes’in iki beyaz at kuyruklu hologramı bir kadını temsil ederken, oradaki herkes onların avatarları gibi giyinmişti.

metaverse markalar

Oyunlarda Meta Evren

Oyun, meta evrende ortaya çıkan ilk eğlence biçimiydi. Roblox ve Fortnite gibi tanınmış oyunlar, kullanıcılarına en iyi metaverse oyun deneyimini sunma konusunda sektöre öncülük ediyor. Oyuncular, blockchain teknolojisi sayesinde, değiştirilemeyen tokenler (NFT’ler) gibi kendi yarattıkları dünyada dijital varlıkların ticaretini yapabilirler. Ember Sword ve Rec Room gibi yeni oyunlar, geniş metaverse deneyimlerinden dolayı övgüler kazandı. Oyuncular ayrıca para kazanmak için Immediate Vortex gibi otomatik botların yardımıyla oyun varlıklarını takas edebilirler.

Sanal Tema parkları

Yıllık %9’luk bileşik büyüme oranıyla küresel eğlence parkları pazarının 2025’te 89,17 milyar ABD dolarına ulaşması bekleniyor. Genişlemenin büyük kısmı blockchain, MR, AR, VR ve gibi ileri teknolojilerin kullanımından kaynaklanacak. falan. Gerçek dünyanın aksine sanal gerçeklikte bir tema parkı inşa etmek daha güvenli ve daha uygun maliyetli olacaktır.

Tema parklarının lokasyona özel olması ve dünyanın her yerinden ziyaretçi çekmenin zor olması geçmişte onlara zarar vermişti.

Sinema ve Video Akışında Metaverse

Netflix, son filmi “The Grey Man”in meraklılarına heyecan verici bir seçenek sunarak Decentraland meta evrenine giriş yaptı. İzleyiciler hikayeyi anlamalarının yardımıyla, yayın devinin filmden dijital giyilebilir cihazlar kazanmak için yeniden yarattığı bir labirenti çözebilir. Bu eylem, müşteri etkileşimi ve gelir yaratma için yeni yollar bulmak amacıyla meta veri tabanını keşfeden markaların artan eğilimiyle uyumludur. Netflix, bu kampanyayla müşterilerin katılımını artırmayı ve filme dair heyecan yaratmayı hedefliyor.

Bu yıl Kore’nin önde gelen film zinciri CJ CCV, küresel çapta ilk metaverse sinemasını kuracak. Filmler yakın zamanda metaverse alanına girmeye başladı. Netflix’in Ryan Gosling’in başrol oynadığı en son filmi The Gray Man’in labirent kopyası, Decentraland meta veri dizisiyle iş birliğiyle piyasaya sürüldü. Filmde yer alan dijital giyilebilir ürünleri kazanmak için kullanıcının labirenti mümkün olduğu kadar çabuk bitirmesi gerekir (film hakkındaki bilgilerini kullanarak). Netflix daha önce de benzer girişimlerde bulunmuştu. Tanınmış yayın hizmeti, Stranger Things’in dördüncü sezonunun çıkışıyla bağlantılı olarak Haziran 2022’de NFT tabanlı bir oyun yayınladı.

metaverse future

Çözüm

Metaverinin birçok sektördeki çığır açıcı gelişmelerine bakıldığında medya ve eğlence sektörlerinin çehresini değiştirme potansiyelinin daha büyük olduğunu söyleyebiliriz. Metaveri kısa süre içinde tüm endüstriler üzerinde geniş bir etki yelpazesine sahip olacak. Tüm sektör dikeyleriyle yakından bütünleşeceğinden, alan uzmanlarının meta veri dünyasında var olan yeni fırsatları araştırmak için işbirliği yapması gerekecektir.


Buna ek olarak, medya ve eğlence şirketleri bu eğilimi hızla benimsiyor ve canlı etkinlikler, sürükleyici eğlence deneyimleri, 360 derecelik video içeriği, sanal gerçeklik reklamları ve meta veri konumlarına (sanal gerçeklik sineması gibi) geleneksel 2D içerik yayınını kapsayan temel becerilerini güçlendiriyor.) Bu onların mevcut metaveri geçişinin ilerisinde kalmalarını garanti edecektir.


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.