Sinan Akçıl: Cumhurbaşkanımızı babam gibi görüyorum

sinan akçıl

Son olarak İsrail-Hamas çatışmalarını gerekçe göstererek Cumhuriyetin 100. yılına özel konserlerini iptal etmesiyle gündeme gelen şarkıcı Sinan Akçıl, yeni açıklamalarda bulundu. Akçıl, “Cumhurbaşkanımızı babam gibi görüyorum” dedi. İBB’yi de hedef alan Akçıl, “Bence 5 yıl boyunca İstanbul’un bir kazanımı olmadı. Murat Kurum ismi beni heyecanlandırıyor” diye konuştu.

Şarkıcı Sinan Akçıl, özel hayatından siyasete pek çok konuda açıklamalarda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimini eleştiren Akçıl, “Bence 5 yıl boyunca İstanbul’un bir kazanımı olmadı” dedi, yaklaşan yerel seçimlerde aday olarak görmek istediği ismin Murat Kurum olduğunu açıkladı.


“Yalaka olmadım”

Öte yandan “Cumhurbaşkanımızı çok sevdiğimi her yerde söylüyorum. Halk duygularımdaki samimiyetimi görüyor. Cumhurbaşkanımızı babam gibi görüyorum, bu duyguyla yaklaştım ona, yalaka olmadım” diyen Akçıl, siyasete girmeyi de düşünebileceğini söyledi.

İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesinden Tuba Kalçık’a konuşan Akçıl, “Dünya ve Türkiye meselelerine kafa yorduğum zamanlarda içimden müziğe dair bir şey yapmak gelmiyor. Hatta kısa süreliğine de olsa müziği bırakacağım dediğim oluyor” dedi.

“Gazze’deki insanlık dramı yaşanırken sahneye çıkmak istemedim. Ekim’de 11 konserimi iptal ettim” diyen Akçıl, “Gazze’de insanlar ölürken sahnede hareketli şarkı söyleyip, dans etmek istemedim. Ben Cumhuriyet çocuğuyum, neden Cumhuriyet’e karşı olayım ki? Sanki böyleymiş gibi algı yaratmak istediler. Ben bayrağımla sokağa çıkıyorum ama bugün konser yapmak gelmiyor içimden demiştim. Alıştım polemiklere, seneye başka sebepten polemik yaratırlar. Gülüp, geçiyorum” ifadelerini kullandı.

“Siyasete girmeyi düşünebilirim”

Akçıl, “Aldığım eğitimden dolayı entelektüel birikimim var, ülkemi dünyada da gururla temsil edebileceğime inanıyorum. Bu yüzden siyasete girmeyi düşünebilirim. İnsani değerlere sahip çıkmak, vicdanlı olmak, insanları aşağılamamak ve milliyetçilik kırmızı çizgilerim. Son seçimlerde halkımız da tercihini bu yönde kullandı diyebilirim” ifadelerini kullandı.


“Cumhurbaşkanımızı babam gibi görüyorum”

Zaman zaman linçe maruz kaldığını söyleyen Akçıl, şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanımızı çok sevdiğimi her yerde söylüyorum. Halk duygularımdaki samimiyetimi görüyor. Cumhurbaşkanımızı babam gibi görüyorum, bu duyguyla yaklaştım ona, yalaka olmadım. Bazı sanatçılarımızın yalaka davranışlarını görüyorum, çok belli oluyor. Şimdi Cumhurbaşkanını babam veya ailemden biri gibi görüyorum dediğim için de bana laf söyleyecekler ama gerçek bu. Cumhurbaşkanımız boşanma sürecinde Burcu ve benimle konuşma yapmış, “Bu yuva yıkılmasın” demişti. Bizi de motive etmişti bu konuşması ve bir süre daha devam etmişti. Bazen bu kadar kutuplaşmayı veya bunu sev, bunu sevme gibi sert yaklaşımları aklım almıyor.”

sinan akçıl

“Bence 5 yıl boyunca İstanbul’un bir kazanımı olmadı”

Akçıl, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik de şu eleştirileri getirdi:

“Bence 5 yıl boyunca İstanbul’un bir kazanımı olmadı. Yani ‘Vay nasıl güzel işler yapıldı’ diyeni de pek duymadım, en azından kendi çevremde… Başkasının fikri farklı olabilir, saygı duyarım ama ben kendi gözlemimi söylüyorum. Deprem bölgesinin tam ortasında bir şehir İstanbul, buna dair şehre katkı sağlayabilecek, İstanbul’u daha da güzelleştirebilecek bir başkan olursa, kendi güvenliğim ve insanların güvenliği açısından bir tık daha rahat uyurum… Mesela Murat Kurum ismi beni heyecanlandırıyor ama finalde takdir halkındır.”


Ayrıca özel hayatımda yeni kararlar aldığını söyleyen Akçıl, “Artık laga luga aşklar yerine ciddi bir ilişki yaşamak istiyorum. Yeniden evlenmek ve baba olmak” dedi.

Eylül Öztürk aylık gelirini açıkladı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.