Yurt dışından gelen telefon kayıt süresi uzatıldı

telefon kayıt süresi

Yurt dışından satın alınan cep telefonlarının Türkiye’de kullanım süresi uzatılıyor. Yurt dışından gelen telefon kayıt süresi 180 güne uzatıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Zafer Sırakaya, yeni düzenlemeyle birlikte yurtdışı cep telefonlarına e-devlet üzerinden “Geçici haberleşme” için başvuru yapılması durumunda mobil cihazları kullanım süresi 2 defaya mahus olarak 30’ar gün uzatılabileceğini açıkladı.

Telefon kayıt süresi 180 güne çıkarılacak

Böylece yurtdışından getirilen mobil cihazların Türkiye’de kaydedilmeden kullanma süresi 120 günden 180 güne çıkartılacak.


Yurttaşlar, 120 günlük süre dolmadan e-devletten süre uzatım talebinde bulunması halinde yurtdışından getirdikleri telefonlarını 180 güne kadar kullanabilecekler.

Yeni düzenlemenin henüz ne zaman yürürlüğe gireceği bilinmiyor.

IMEI KAYDI NASIL YAPILIR?

Yurt dışından getirilen telefonların kayıt edilmesi için BTK’nın belirttiği 120 gün içinde e-Devlet üzerinden başvuruda bulunulması gerekiyor.

Kayıt işlemi için öncelikle E-devlet üzerinden kayıt hakkı sorgulanır ve daha sonra harç ücreti yatırılıp kayıt işlemleri tamamlanır.

T.C. kimlik numarası ve yabancı kimlik numarası bulunan, e-Devlet şifresi alabilen kişilerin tek kayıt mercii olan e-Devlet kapısı https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet üzerinden sisteme giriş yaparak gerekli bilgileri doldurmak suretiyle kayıt işlemi gerçekleştirilir.


E-devlet kapısı üzerinden işlemde bulunmasına izin verilmeyen kişiler (diplomatik belge sahipleri) Abone Kayıt Merkezlerine başvurabilir.

Cep Telefonu Dünyasının Öncüleri: Xiaomi 14 Pro ve iPhone 14


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.