Threads platformuna trendler listesi geliyor

threads meta

Threads, kullanıcıların tartıştığı popüler konuların bir listesini göstermeye başlıyor. Söz konusu yenilik ilk etapta ABD’de yayına alınıyor.

Threads‘in, X’teki “Trend Topics” benzeri bir özelliği aktif edebileceğini geçtiğimiz aylarda sizlerle paylaşmıştık. Şimdi paylaşılan bilgilere göre platform bu alanda hayata geçirdiği özelliği ilk etapta ABD’de yayına aldı.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, Threads’in kullanıcıların tartıştığı popüler konuların bir listesini göstermeye başladığını duyurdu. Söz konusu liste, arama sayfasında ve “For You” akışında görünecek ve belirli bir konu hakkındaki gönderilere göz atılmasına olanak tanıyacak. Meta, gönderileri kaydetmenin bir yolunu test etmenin yanı sıra, kısa süre önce Threads’teki siyasi içerik önerilerini sınırlamak için kontroller ekleyeceğini de söylemişti.


Instagram başkanı Adam Mosseri, Threads’in listeye neyin gireceğini belirlemek için makine öğrenimi yapay zeka sistemlerini kullandığını söylüyor. Belirli bir konu hakkında kaç kişinin konuştuğu ve kaç kişinin bu konuyla ilgili gönderilerle etkileşime geçtiği dikkate alınıyor. Mosseri’nin paylaşımına göre şirket bu alanda uzman bir ekibe sahip ve bunun nedeni ise listelenen konuların Threads’in topluluk kurallarını ihlal edip etmiyor oluşunun takip edilecek olması.

Mosseri, siyasi trendlerin bugünün konuları listesinde görünmeye uygun olacağını da sözlerine ekliyor. Ayrıca kullanıcılar, platformun kurallarını ihlal edebilecek konuları da yetkililere bildirebilecekler.


Threads’in bu yeni özelliği şimdilik yalnızca ABD’de kullanıma sunuluyor. Ancak Mark Zuckerberg, Meta’nın, gerekli ayarlar yapıldıktan ve yayına alındıktan sonra, özelliği daha fazla ülke ve dilde kullanıma sunacağının altını çiziyor.

Threads, kullanıcıların metin içeriklerini paylaşmalarını ve herkese açık sohbetlere katılmalarını sağlamak üzere tasarlandı. Threads, mikroblog platformu olarak Twitter’a benzer bir şekilde çalışır ve aynı zamanda bir sosyal medya platformu olarak kabul edilebilir.

threads trends

Threads nasıl kullanılır?


Threads, kullanıcıların her mesaj için 500 karaktere kadar metin paylaşmalarına izin verir. Ayrıca bağlantılar, fotoğraflar ve en fazla 5 dakika uzunluğunda videolar da paylaşılabiliyor. Bu platform, bağımsız bir uygulama olmasına rağmen, giriş yapmak için Instagram kullanıcı bilgilerini gerektiriyor. Instagram hesap doğrulamaları da Threads profiline aktarılabilir. Bu özellikler, Threads’i sosyal medya alanında önemli bir oyuncu haline getiriyor.

Threads platformunun bilmediğiniz özellikleri:

  • Instagram hesabı ile giriş yapabilecek ve profil bilgileri aktarılacak.
  • Instagram’daki kullanıcı adını kullanılabilecek.
  • Yazılı formatta paylaşım yapılabilecek. (Tweet atma)
  • Maksimum 500 karakter sınırlandırılması.
  • Paylaşımda fotoğraf ya da video eklenebilecek. (Medya desteği)
  • Threads paylaşımları instagram hikayelerde paylaşabilecek.
  • Paylaşımları beğenebilme özelliği.
  • Paylaşımlar yeniden paylaşabilecek. (Retweet)
  • Paylaşımlara yorumda bulunabilinecek. (Reply)
  • Başka bir kullanıcı paylaşıma etiketlenebilecek.

İndigo Dergisi Threads profilimizi buradan takip edebilirsiniz.


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.