Altın iğne radyofrekans yöntemi: Ameliyatsız, ağrısız yüz gençleştirme

Altın iğne radyofrekans

Cilt sağlığı ve güzelliği genel sağlığımızın önemli bir göstergesi olarak kabul ediliyor. Sağlıklı bir cilt, vücut fonksiyonlarının düzgün çalıştığını ve dış etkenlere karşı korunduğunu gösteriyor. Cildin parlak ve pürüzsüz görünmesi için son dönemlerde bazı kozmetik uygulamalar öne çıkıyor. Bunlardan biri olan ve “Altın iğne Radyofrekans” olarak bilinen Fraksiyonel radyofrekans yöntemi kısa sürede cildiniz için doğal ve kalıcı çözümler sunuyor.

Altın iğne radyofrekans yöntemi

Memorial Ankara Hastanesi Dermatoloji Bölümü’nden Uz. Dr. İbrahim Özcan, cilt sağlığını korumak için dikkat edilmesi gerekenler ve “Altın iğne radyofrekans yöntemi” hakkında bilgi verdi.


Cildiniz için bu adımları takip edin:

Uzmanlar aynada daha sağlıklı ve parlak bir yüz görmek isteyenlere şu adımları takip etmelerini önermektedir;

  • Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez yüz temizliği
  • Cilt tipine uygun tonik ve nemlendirici kullanımı
  • Yaz-kış güneş koruyucu kullanımı

Bu basit ama etkili temel bakım rutinleri, cildin nem dengesini koruduğu gibi, yaşlanma belirtilerini azaltarak, cilt sağlığını da desteklemektedir. Ancak evde yapılan bakımın yeterli gelmediği ya da kişinin farklı beklentilere yöneldiği durumlarda ise devreye daha etkili sonuçlar elde edilmesine olanak tanıyan teknolojik cihazlar girmektedir. Bunlar arasında ameliyatsız, güvenli uygulamalarla, kısa iyileşme süreleri içerisinde, etkili ve doğal çözümler sunan yöntemler ise her geçen gün daha popüler hale gelmektedir.

Fraksiyonel radyofrekans ile cildiniz altın gibi ışıldayabilir

‘’Altın İğne’’ olarak da bilinen Scarlet X Fraksiyonel Radyofrekans tedavisi, estetikte çeşitliğe imkan tanıyan farklı uygulama alanları, ilk seanstan itibaren ciltte gözle görülür değişiklikler sağlayan, hızlı ve etkili sonuçları sayesinde son yılların öne çıkan güzellik sırlarından biri olarak kabul edilmektedir. Cihaz başlığındaki mikro iğnelerin cilde ani giriş-çıkışlar yapmasıyla eş zamanlı olarak radyofrekans enerjisi verilmesini kapsayan yöntem cilt lekelerinden, sivilce izlerine, ton farklılıklarından, gözenek sorunlarına ve ince kırışıklıklara kadar pek çok cilt problemine çözüm sunabilmektedir.

Ameliyatsız, ağrısız yüz gençleştirme

scarlet x

Altın İğne uygulaması öncesi anestezik krem sürülerek kişinin duyabileceği ağrının önüne geçilir. İşlem özel olarak tasarlanmış mikroiğnelerin olduğu bir başlık yardımıyla cildin farklı bölgelerine 0.1 ila 4.0 mm arasında değişen derinliklerde ve gerektiği kadar radyofrekans enerjisi verilmesiyle gerçekleştirilir. Altın uçlu mikroiğneler yardımıyla ciltte oluşturulan mikrotedavi kanalları ve hasarlı dokuya verilen radyofrekans enerjisi kolajen ve elastin üretimini başlatarak cilt yüzeyinin ve cilt altı dokuların iyileşmesini sağlar. Bu sayede işlem sonrası gözle görülebilen şu etkiler oluşur:


  1. Gözeneklerde sıkılaşma
  2. İnce kırışıklıklarda ve sivilce izlerinde azalma
  3. Skar doku (yara izi) ve lekelerde hafifleme
  4. Ciltte toparlanma
  5. Aydınlanma ve ışıltılı bir görünüm

Öğle molasında bile güzelleşebilirsiniz

Uygulama sonrası hafif bir kızarıklık görülse bile cilt hızla normale döner, morarma veya kanama gibi istenmeyen etkiler yaşanmaz. Bu yönüyle daha güzel ve sağlıklı bir görünüme kavuşmak isteyip, estetik uygulamalara vakit ayıramayan ve günlük yaşantısına aynı şekilde devam etmek isteyen kişiler için öğle molasında bile uygulanabilecek kadar pratik bir yöntemdir.

golden needle

İlk seanstan itibaren ciltte gözle görülür iyileşme

Scarlet X Altın İğne teknolojisinin ciltte yarattığı fark ilk seanstan itibaren görülmeye başlar ve bu etki kademeli olarak her seansla birlikte daha da etkin hale gelir. Yeni kolajen üretimine paralel olarak cilt süratle hacim kazanır, olduğundan daha genç bir görünüme kavuşur. Toplamda 3 seans önerilen altın iğne tedavisi ayda bir yapılır. Kişisel tercihe bağlı olarak PRP ve mezoterapi gibi uygulamalarla kombinlenir ise daha başarılı bir sonuç elde edilebilir.

Vücudun diğer bölgeleri için de güvenli

Cilde gençlik ve güzelliğini yeniden kazandırarak zamanın izlerini silmeye yardımcı olan Altın İğne teknolojisi aynı zamanda kişiyi rahatsız eden yara ve ameliyat izleri ile gebelikte ve sık kilo alıp vermeye bağlı vücudun çeşitli bölgelerinde oluşabilen çatlakların tedavisinde de etkili sonuçlar verir.

İşlem her mevsim uygulanabilir

Altın İğne teknolojisi yaz dönemi de dahil olmak üzere her mevsim uygulanabilir. Ancak takip eden günlerde mutlaka cilt tipine uygun 50 faktör bir güneş koruyucu ile nemlendirici kullanılması gerekir.

Hamilelik ve emzirme döneminde kullanılmaz


Enfeksiyonu, uçuğu, egzaması, sedefi ve açık yarası olanlara Altın İğne uygulaması yapılmaz ya da hastalığın seyrine ve tedavi planına göre ertelenebilir. Ayrıca işlem radyofrekans içerdiğinden kalp pili bulunan kişiler, hamileler ve emzirme dönemindekiler için de uygun bir tedavi seçeneği değildir.

4D yüz gençleştirme: Lazer ile güzelleşme ve tedavi yöntemleri


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.