Astroloji: 25 Mart Ay Tutulması Türkiye etkileri

ay tutulması

Bu yılın ilk Ay Tutulması, 25 Mart Pazartesi günü Terazi burcunun 5’inci derecesinde parçalı şekilde gerçekleşti. Türkiye’den gözlenemeyen tutulma, Kuzey Amerika, Kuzeydoğu Rusya, Antarktika ve Alaska bölgelerinden izlenebildi. Peki Astrolojik olarak Ay Tutulmasının Türkiye üzerindeki potansiyel etkileri nasıl olacak?

Ay Tutulması etkileri:

Astrolog Dinçer Güner:


Ay Tutulması anının Ankara’ya göre çıkartılan haritasında gökyüzünde ikizler burcu yükselmekte. Ülkenin ana gündemi; eğitim, bilgi, ulaşım, medya, iletişim, ticari konular olacağına işaret etmekte. Gençler, borsa, yatırımlar, diplomatlar, elçiler, elçiliklerin de gündemde olacağına işaret etmekte. Bu dönem diplomatik ilişkiler, diplomatlarla olan iletişim dili – ilişkiler önem kazanacak. Sanatçıları ve onların ürettikleri ve başarılarını çok konuşacağımız bir tutulma bekliyor bizi. Özellikle uluslararası alanda önemli başarılar gündeme gelebilir.

Türkiye’nin doğum haritası üzerinden değerlendirdiğimizde; ülke haritasında Mars’ın tam üstünde meydana gelecek bu tutulma. Savaşlar, patlamalar, askeri hareketler, panik yaratan durumlar, gerginlikler, kavgalar, yangınlar, patlamalar, kazalar, maden ocakları ile ilgili stresli durumlar gündeme gelebilir.

4. Evde olacağı için tutulma; muhalefet partisi içinde ayrılıklar, tartışmalar, iş birliklerinin bozulması, stres yaratan konular söz konusu olabilir. Aynı şekilde bu dönem gayrimenkul ile ilgili konularda da yeni düzenlemeler, uygulamalar, fiyat politikalarında değişiklikler söz konusu olabilir.

  • Terazi burcu dünya astrolojisine göre; dış ilişkileri, savaş ve barışları, barış anlaşmalarını, dost-düşman ilişkileri, boşanmalar, evlilikler, hakimler, savcılar, adalet gibi temalara işaret eder.
  • Bu Ay tutulması, toplumsal eşitlik, insan hakları ve adalet meselelerinde artan farkındalık ve önemli gelişmeleri tetikleyebilir. Bu dönemde, sanat ve kültürel etkinliklerde önemli olaylar yaşanabilir, estetik ve sanatsal değerler ön plana çıkabilir.
  • Toplumsal ilişkiler ve hukuk sistemi üzerinde önemli değişiklikler meydana gelebilir. Hukuki düzenlemeler ve toplum yapısında reformlar gündeme gelebilir.
  • Hak ve adalet arayışınız bu dönemde daha da artabilir, haksızlıklar, adaletsizlikler daha çok gözünüze batabilir ve daha tepkili olabilirsiniz bu süreçte.
  • 5 derece Terazi, Terazi burcunun ilk dekanına işaret eder. İlk dekanın anlamı ise normalin dışında yağış şekillerinin gündeme gelmesi demektir. Mevsim dışı yağışlara şahit olabiliriz.

“Yarınını düşünen bir Türkiye’ye uyanıyoruz”

Astrolog Zeynep Turan:

Koç – Terazi aksındaki tutulmalar, bizleri 2013 yılına götürecek. Bu akstaki tutulmalar en son 3 Kasım 2013 tarihinde yaşanmışken, 25 Mart tarihinde yaşanacak tutulma bu tarihlerde yaşananların bir benzerinin yaşanacağını iddia etmektedir. Bu tutulma ülkemizin haritasında Mars’ı ile eşleşecek. Mars demek mücadele demektir. Mars, ülkemizin haritasında 4. Evinde yani aile evinde konumlanmaktadır. Bu da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nı ve Milli Eğitim Bakanlığını, yakından ilgilendirecek. Ortaya çıkabilecek dezenformasyonları, alınan kararları ve gündeme gelmesi mecburi olacak yasal düzenlemeleri de temsil edecek.

İç gerginlikleri ve agresyon

Astrolog Öner Döşer:

Tutulma Türkiye astroloji haritasının 4.evine denk düşüyor. Dolayısıyla daha ziyade ülkenin iç atmosferine yönelik gelişmelere dikkat çekiyor. 5 derece Terazi’ye iz düşen tutulma derecesi haritamızdaki Mars’ın bulunduğu 7 derece Terazi’ye çok yakın olduğundan, iç gerginlikleri ve agresyonu ya da yerel seçimler civarındaki güçlü rekabeti ve çekişmeyi anlatıyor olabilir. Bizi kaos ortamına çekebilecek şeylere karşı uyanık olmamız gerekmektedir. Bu yerleşimler ülkemizin sınır ötesi operasyonu ile ilgili muhtemel gelişmeleri de göstermektedir. Sınır güvenliği konusu da çok önemli ve dikkat edilmesi gereken bir durum olarak görülmektedir. Askeri konularda hareketlilik tutulma sonrasından itibaren giderek artacak gibi gözükmektedir.

“İki tutulma arası büyük işlere kalkışılmaz”

Astrolog Hande Kazanova:

Türkiye haritasına tutulmayı oturttuğumuzda Mars derecesiyle kavuşum halinde olduğunu görüyoruz. Sınırlarımız, topraklarımız ve güvenliğimizle ilgili konularda dikkatli olmakta fayda olabilir. Kızgınlık, agresyon, hırsla hareket etme, iç meselelerde savaşma, mücadele etme etkileri görülebilir. Yine doğal afetler, hava muhalefetleri, muhalefet alanında veya muhalefetle yaşanacak gerginlikler öne çıkabilir.

Bu tutulma savaş atmosferini, anlaşmazlıkları, müzakerelerde sorunların çıkmasını öne çıkaracağı için Nisan ayında, 17 Mayıs civarı ve temmuz ve ağustos aylarında dikkatli olmalıyız. Bir de yukarıda tutulmanın tetiklendiği tarihleri yazdım o tarihlerde hızlı olaylar beklenebilir.

Seçime de iki tutulma arasında giriyoruz. İki tutulma arası büyük işlere kalkışılmaz ya da önemli kararlar verilmez çünkü o tutulmaların etkisinden kaynaklı olarak büyük olaylar yaşanabilir ya da bu olaylar değişkenlik gösterebilir. Bu tutulma zaten Türkiye’mizin Mars’ının üzerinde gerçekleşiyor, Mars etkisinin ne kadar önemli olduğunu son birkaç aydır deneyimliyoruz. Taşkınlıklar, cinayetler, deprem, ateşli hastalıklar, toleranssızlık ve kazalar iyice artmış durumda. Umarım şimdiye kadar yaşadığımız bu etkiler daha da artmaz.

“Gerçekler ortaya seriliyor”

Astrolog Seyran Ataklı:

Tutulmaların üzerimizden hafifçe geçip gittiğini söyleyemeyiz, aksine derin dönüşümler, duygusal değişimler bizi silkeleyecek, aydınlatacaktır. 2023 Nisan ayından beri süregelen bireysellik arzusu devam ederken bu önemli astronomik olayla hayatınızdaki eksikler daha belirgin görülebilir, duygusal ihtiyaçlar öne çıkabilir, mutluluk kavramını sorgulayabilirsiniz. Bazı ilişkiler güçlenirken, bazıları sona gidecektir.


Kendinize karşı dürüst olun, şefkat ve anlayış geliştirin. Kutuplaşmaya son verin, kendi isteklerinize yakından bakın ancak karşı tarafla bocalasanız da uzlaşmaya çalışın. Karşı çıkmak yerine kabul etmek, bilmem anlatabildim mi?

Ay tutulması aydınlanma yaşatır ancak aydınlanma kaosun ardından gelebilir. Geçmiş yanlışlardan ders alınmalı, geçmiş kalıplar temizlenmelidir. Yarım kalmış konular tamamlanabilir, planlar olgunlaşabilir, hedefler için yeni adımlar atılabilir.

“Tutulmalar bir devri açıp bir devri kapatır”

Astrolog Seçkin İlbuga:

Tutulmalar bir tür Kozmik alarm gibi çalışır. Durdurulamayacak, ertelenemeyecek bir zamanın geldiğine vurgu yapan bir alarm. Güneş tutulmalarının, Ay tutulmalarından daha büyük (etkileri-sonuçları) olduğuna dair yaygın bir inanış vardır. Güneş tutulmalarında elle tutulur, gözle görülür olayların yaşanması bu anlayışı destekler. Ay tutulduğunda ‘uyanış, sarsıntı’ iç dünyamızda, Güneş tutulduğunda dış dünyamızda yaşanır. Ay tutulduğunda, subjektif, yönetilemez ama yönlendirilebilir tarafımız, duygularımız, vicdanımız, maneviyatımız sarsılır. Güneşte ise benliğin, egonun, kişiliğin, fizik dünyanın kuralları, koşulları sarsılır.

Tutulmalar varoluşa uzanan dev bir hafıza taşır. Sonsuz geçmiş ve sonsuz gelecekle bağlantılıdır. Etkilerinin altı ay, bir sene süreceğine inanmak, yüzeysel ve eksik kalır. Adeta bir devri açar bir devri kapatır. Tutulmalar kolektif düzlemde daha anlamlıdır. Zira bir devri açıp bir devri kapatır.

2005-2006 yılları arasında neler yaşadınız?

Astrolog Büşra Efe:

Türkiye haritasının 4.evinde Mars’la kavuşumda olan bu tutulma, halkın iç huzurunu etkileyecek konu ve olaylara sebep olabilir. Özellikle ülkenin sınır güvenliği ile alakalı konuları, askeri operasyon ve riskleri beraberinde getirebilir. İç güvenlik temaları oldukça önemli olacak bu süreçte… Gizli düşmanlıklara, suikast girişimlerine ekstra dikkat etmekte fayda var.

Diğer taraftan 4.ev mundane astrolojide iktidarda muhalefet tarafını sembolize ettiğinden, muhalefet kanadında ciddi bir mücadele ve birliğin korunması için mücadele edilmesi gerektiğini gösteriyor. Tutulma sonrası 6 ay boyunca muhalefet yeniden yapılanabilir.

En yakın benzer tutulma etkilerine tarihsel olarak baktığımızda 2005-2006 yıllarını görüyoruz. 2005-2006 yıllarında Dünya ve Türkiye’de neler yaşanmıştı inceleyebilirsiniz… Bir örnek vermek gerekirse,

  • 1 Ocak 2005 Yeni Türk Lirası kullanımına başlandığını görüyoruz. Özellikle Türkiye’nin de para politikasında yeni adımlar atacağını öngörebiliriz.

Tutulma tarihi dışında tutulmanın tetiklendiği zamanlar:

8-9 Nisan, 7 Mayıs, 19 Haziran, 21 Haziran, 26 Haziran, 13-14 Eylül, ve Kasım ayının ilk haftası. Bu tarihlerde de tutulmanın sembolize ettiği konulara vurgu yapacak gelişmeler tekrar yaşanabilir.

Eski alimlere göre tutulma derecesinin anlamı:

Bu tutulma Terazi burcunun 1. dekanında olduğundan eski alimlere göre anlamı,

  • Şiddetli yağış, kötü hava koşulları ve fırtınalar getirir. (Lilly)
  • Şiddetli dolu fırtınalara yol açar. (Raphael)

* Eski alimlerin yorumları için: Kaynak kitap: Astrolojide Güneş ve Ay Tutulmaları-Öner Döşer kitabındandır.

İfşalar ve farkındalık kazanıp aydınlanacağımız günler

Astrolog Nilay Dinç:


Yılın ilk ay tutulması 5 derece terazi burcunda 25 Mart günü Türkiye saati ile 09:59 gerçekleşecek. Ay dolunay fazında olduğu için sonlanmalar, bitişler, saklı konuların açığa çıkması, ifşalar ve farkındalık kazanıp aydınlanacağımız günler başlayacak. Etkisi 1 ay sürecek.

  • Adalet, hukuk, hukukçular gündemde olacak.
  • Sınırlarımız, komşu ülkeler ve müttefikler ile ilişkilerimiz konu olacak.
  • Türkiye’nin doğusunda isyan, protesto, çatışma gibi toplumsal olaylar olabilir.
  •  2006 Mart /Nisan ayına benzer olaylar yaşanabilir.

Astroloji: Ay Tutulması burçları nasıl etkileyecek?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.