Threads Türkiye’de neden erişime kapatıldı?

threads trends

Meta’nın 29 Nisan’da Türkiye’de kullanımını durduracağı Threads bugün itibariyle erişime kapatıldı. Peki Threads neden kapatıldı?

Meta’nın Twitter’a rakip sosyal medya platformu Threads, bugün Türkiye’de erişime kapatıldı. Rekabet Kurumu, Threads platformu ile Instagram platformu arasındaki veri paylaşımının durdurulmasını istemiş ve geçici tedbir kararı almıştı. Threads, Rekabet Kurumu’nun kararı nedeniyle 29 Nisan’da Türkiye’de hizmetlerini durduruacağını açıklamıştı. Bugün itibarıyla Threads platformu erişime kapatıldı.

Threads’den yapılan açıklamaya göre Rekabet Kurumu kararı nedeniyle Threads, bugün itibarıyla Türkiye’de erişime kapatıldı. Kullanıcıların profilleri devre dışı bırakıldı. Kullanıcılar, profil bilgilerini dilediği zaman indirebilecek veya profilini istediği zaman silebilecek. Threads, Rekabet Kurumu’yla iletişimini sürdürerek yakında geri dönmeyi umut ediyor.


Threads neden kapatıldı?

Instagram aracılığıyla Threads profili oluşturan kullanıcıların verileri birleştiriliyor ve platformlar arasında veri paylaşımı yapılıyor. Rekabet Kurumu, Threads’in platformlararası veri paylaşımı yapması nedeniyle haksız rekabete yol açtığına kanaat getirdi.

Rekabet Kurumu, Meta’nın pazarda uzun yıllardır faaliyet göstermesi sebebiyle kapsamlı ve detaylı veri birikimine sahip olduğunu, kullanıcı büyüklüğü ve çeşitliliği nedeniyle reklamverenler tarafından Meta hizmetlerinin cazip hale geldiğini vurguladı.

Meta’ya hizmet geliştirme amacıyla daha fazla kaynak ayırabilmesine imkân sağladığı ve rakiplerin reklam verenlere ve dolayısıyla finansal kaynaklara erişimini zorlaştırdığı, bu çerçevede META’nın faaliyetlerinin pazarda giriş engeli oluşturduğu belirtildi.


Ayrıca, META’nın sunduğu temel hizmetler ve ilişkili hizmetler ile birlikte bir ekosistem olarak faaliyette bulunduğu, bu durumun, META’nın her bir hizmetten edindiği gücü ve birikimi diğer bir hizmetine aktarmasını mümkün kıldığı ve pazar gücünü arttırdığı değerlendirmesinde bulunuldu. Ayrıca kullanıcılara onay seçeneği sunulmadan veriler birleştirildiği için telafisi güç zararlara yol açabileceği değerlendirildi.

Microsoft Türkiye Genel Müdürü’ne göre yapay zekada öne çıkacak 5 sektör


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.