Gamescom 2024’te Ses Getiren Oyunların Başında Bir Türk Oyunu Var!

Önceleri E3 etkinliklerinden, son zamanlardaysa The Game Awards ve Gamescom etkinliklerinden tanıdığımız Geoff Keighley, bu seneki Gamescom’un da alabildiğine eğlenceli geçmesi için elinden geleni yaptı. Dahası, Gamescom 2024 kapsamında, Türkiye’den de oyun geliştiriciler, üzerinde çalıştıkları yapımları; oyun basınına, NVIDIA yetkililerine, bugün adından övgüyle bahsettiğimiz The Witcher 3: Wild Hunt ve Cyberpunk 2077 gibi oyunların arkasındaki isim CD Projekt gibi şirketlerin önde gelen çalışanlarına sergilediler. Dilerseniz gelin, Gamescom 2024’te iz bırakan oyunlardan bazılarına göz atalım. Bu yapımların, Black Myth: Wukong oyununun Çin’de yarattığı etkiyi yapıp gaming laptop satışlarını inanılmaz düzeyde artırarak laptop fiyatları üzerinde değişiklik yaşanmasını sağlayabileceğini anımsatalım.

Gamescom oyun

Black State (Motion Blur)

Temmuz ayının ikinci haftasında yayımlanan ilk kısa tanıtım videosuyla Türkiye’den, gerçekten de AAA (yüksek prodüksiyonlu) bir oyun çıkabileceğini gösteren Black State, Türk oyun sektörünün deneyimli isimlerinden Kadir Demirden’in liderliğindeki Motion Blur Game Studio tarafından hazırlanıyor. Gamescom 2024 kapsamında geliştirme ekibinden birçok isimle Almanya’da yer alan ve fuar boyunca sayısız kişiye NVIDIA için özel hazırladıkları teknoloji gösterimi odaklı oyun bölümünü gösteren ekip, teknoloji dünyasının önde gelen yayınlarından Digital Foundry gibi oluşumlar tarafından da takdir edildi. Gizlilik, aksiyon ve bulmaca elementlerinin başarılı şekilde bir araya getirildiği üçüncü şahıs aksiyon oyunu Black State, şu an için teknoloji kullanımı bakımından en üst noktadaki oyun konumunda bulunuyor. Oyunla ilgili gelişmeleri merakla takip ediyoruz.

Indiana Jones and the Great Circle (MachineGames)

MachineGames tarafından geliştirilen ve Lucasfilm ile iş birliğiyle oyun, ünlü arkeolog Indiana Jones’u bir kez daha sahneye çıkarıyor. Indiana Jones and the Great Circle, bulmacalar, dövüş sahneleri ve farklı biyomlarda geçen keşiflerle dolu bir macera sunuyor. Gamescom’da gösterilen özel fragman, kahramanımızın klasik kırbacını kullanarak düşmanlarla savaştığını ve antik mezarlıklarda ölümcül tuzaklardan kaçtığını gösterdi. Serinin hayranları, bu oyunun, filmlerdeki klasik Indiana Jones hissiyatını koruyarak modern oyun mekanikleriyle karşılarına çıkmasını sabırsızlıkla bekliyor.

Mafia: The Old Country (Hangar 13)

Yalnızca bir dakikalık tanıtım videosuyla Mafia serisini yakından takip edenleri soluksuz bırakan Mafia: The Old Country, oyuncuları, 1900’ler Sicilya’sına götürüyor. Mafia: The City of Lost Heaven öncesinde geçeceği, geliştirici ekip tarafından belirtilen yapım, Hangar 13’ün Unreal Engine 5 oyun motoruna geçmesi sayesinde harikulade görüneceğe benziyor. Oyunla ilgili detaylı açıklamalar ilerleyen aylarda gelecek.

Sid Meier’s Civilization VII (Firaxis Games)

Strateji dünyasının ağır abilerinden Civilization serisinin son üyesi, yenilenen mekanikleri, grafikleri ve oyun dinamikleriyle Gamescom 2024’te büyük ses getirdi. Baştan aşağı değiştirilen diplomasi sistemiyle oynanışı daha da derinleşecek, gelişmiş yapay zekâsıyla oyunculara soğuk terler döktürecek Civilization VII, yeni bir dizüstü bilgisayar edinme arifesindeki kullanıcıların, laptop fiyatları incelemesi yapmalarını da sağlayacak oyunlardan biri.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl (GSC Game World)

Çernobil Dışlama Bölgesi’nin ürkütücü ve tehlikelerle dolu dünyasını yeniden canlandırmaya hazırlanan S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, birçok erteleme nedeniyle çıkışı epey geciken bir oyun. Ancak yapımın Gamescom 2024 gösterimindeki uzun oynanış videoları, geliştirici röportajları ve sürpriz karakter videosu, bizleri müthiş bir oyunun beklediğine işaret ediyor. Öyle ki S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky’da yönettiğimiz ve başına ne geldiğini bilemediğimiz Scar adlı karakter, yeni oyunla tekrar dönüş yapıyor. Tabii oyundaki pozisyonunu şu an için tahmin etmemiz güç ama kadim dostumuz Scar’ın hayatta olması, son derece sevindirici.

Siz de Gamescom 2024 kapsamında ilk defa gösterilen tüm oyunları, performans sorunları yaşamadan deneyimlemek istiyorsanız, elinizin altında mutlaka bir “canavar” olmalı. Monster tarafından geliştirilen; Abra, Tulpar ve Semruk oyun bilgisayarları, en güncel oyunlara meydan okuyor. Vakit kaybetmeden, gereksinimlerinize ve beklentilerinize yanıt veren modeli, Monster’a özgü cazip laptop fiyatları üzerinden hemen satın alın!

Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.