Düğüne davet ettikleri konuklardan 100’er bin lira para istediler

düğüne davet

İlginç olay İngiltere’de yaşandı. Sophie ve Jeff isimli çift, düğüne davet ettikleri konulara gönderdikleri online davetiyeye, kullanıcıları bir ödeme linkine yönlendiren bir buton yerleştirdi.

Konuklardan biri olan Jack, çiftin düğünlerine giriş için neredeyse 2 bin sterlin (91 bin TL) talep ettiğini görünce şaşkına döndü. Üstelik bu katılım ücretine yiyecek ve içecek ikramı da dahil değildi.

Buna göre, düğüne katılan misafirler 30 sterlinlik zorunlu “mekana bahşiş”in yanı sıra 200 sterlin daha harcamak durumunda kaldı.


Jack, arkadaşlarının düğünü için toplamda 2230 sterlin (101 bin TL) harcadığını dile getirirken düğünden sonra mekan maliyetlerini incelediğinde çiftin düğünü bedavaya getirdiğini fark etti.

“Bunlar arkadaş değil, yaptıkları çok iğrenç!”

Yaşananları Reddit’te paylaşan Jack’in bir arkadaşı, insanların haklı tepkisiyle karşılaştı.

Yorumlar bölümünde insanlar tamamen şaşkına dönerken bir sosyal medya kullanıcısı, “Ödeme ekranını gördüğümde arayıp düğüne gelemeyeceğimi söylerdim. iptal ederdim. Gelin ve damadın benim için kim olduğunu umursamıyorum. Belirli bir tür düğün istiyorsanız, kendiniz ödeyin. Yaptıkları şey düpedüz bayağı!” yorumunu yaptı.


Bir başkası da, “Bunlar arkadaş değil, sadece birilerini kullanıyorlar ve bu çok iğrenç. Umarım birileri onlarla yüzleşmiş ve onları uyarmıştır. Eğer bu kadar cimri veya parasızsanız, kaçın ve herkesi baş ağrısından kurtarın,” şeklinde yorum yaptı.

2024’te düğün yapmanın maliyeti ne kadar oldu?


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.