Yunanistan, Altın Vize şartlarını değiştirdi: Yatırım miktarı 2 katına çıktı!

Yunanistan Altın Vize

Yunanistan, Türkiye dahil üçüncü ülke vatandaşlarına, her 5 yılda uzatılan ikamet izni sağlayan “Altın vize” için şart koştuğu emlak satın alımındaki tabanı neredeyse iki katına yükseltti.

1 Eylül’de yürürlüğe giren yeni uygulama çerçevesinde, “Altın vize” için taban, ülkenin bazı bölgelerinde 500 binden 800 bin Euro’ya, bazı bölgelerinde ise 250 binden 400 bin Euro’ya çıkarıldı.

Hürriyet‘te yer alan habere göre; “Altın vize” için yeni uygulama Atina’nın da içinde bulunduğu Attika bölgesi ile Selanik merkezinin yanısıra, Rodos, Santorini, Mikonos ve Girit de dahil nüfusu 3 binden fazla turistik adalarda satın alınacak gayrimenkullerin en az 800 bin Euro değerinde ve 120 metrekareden büyük olmalarını öngörüyor.


Airbnb yasağı

Yeni uygulamada, üçüncü ülke vatandaşlarının satın alacakları gayrı menkulleri Airbnb yolu ile kiralamaları yasağı da getirildi. Bugüne kadar “Altın vize” için satın alınacak gayrimenkul sayısında sınırlama bulunmuyordu.

Yeni uygulama ile sadece bir gayrimenkul satın alımı şartı da koşuluyor.

“Altın Vize” için tabanın yükseltilmesine, Yunanistan’da hem gayrimenkul fiyatları ile kiraların sürekli artması, hem de kiralık ev sayısının son derece azalması nedeniyle gerek görüldü.


Geçen 10 yılda “Altın Vize” için Yunanistan’da gayrimenkul satın alan Türkiye vatandaşlarının sayısı bin 500 civarında.

Yunanistan Altın Vize (Golden Visa) yatırım miktarı değişti


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.