Gebze’de hayvan katliamı: Çok sayıda kedi köpek çöp torbalarından çıktı!

Gebze hayvan katliamı

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde belediyeye ait Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde çöp torbaları içinde 30 köpek, 14 kedi ve 1 karga ölü olarak bulundu. Hayvanların iğneyle zehirlenerek öldürüldüğü iddia edilirken, hayvanseverler rehabilitasyon merkezine gitti.

Valilik olayla ilgili soruşturma açıldığını açıklarken belediye de yetkililerin görevden alındığını duyurdu.

Pelitli Mahallesi’nde bulunan Gebze Belediyesi’ne ait Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ni bugün ziyaret eden bir kişi, geçen çarşamba günü geldiği merkezde gördüğü hayvanların bu kez olmadığını fark etti.


Etrafı gezen kişi, merkezin arka kısmındaki çöp konteynerlerinde poşetlerde ölmüş hayvanları görünce durumu yetkililere bildirdi. 30 köpek, 14 kedi ve 1 karganın iğneyle zehirlenip öldürüldüğü iddia edildi. Haberi alan hayvanseverler ve belediye yetkilileri de merkeze gitti.

Adli ve idari soruşturma başlatıldı

Haberi alan hayvanseverler ve belediye yetkilileri de merkeze gitti.

Bölgeye giden CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, Gebze Belediyesi’ni konuyla ilgili açıklama yapmaya davet etti.

Çiler, “Bunun Gebze’ye yakışmadığını, bir vahşet olduğunu düşünenlerdenim. Yetkililerin en acil şekilde çıkıp açıklama yapması lazım.” dedi.

Yaşanan ölümlere ilişkin Kocaeli Valiliği’nden açıklama yapıldı.

Valilik, olayla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatıldığını bildirdi.


gebze sokak hayvanları

Belediye açıklama yaptı: Görüntüler kabul edilemez, yetkililer açığa alındı

Konuya ilişkin Gebze Belediyesi’nden de bir açıklama geldi. Belediye açıklamada, ilgili yetkililerin açığa alındığını bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamada, görüntülerdeki köpeklerin 16’sının cansız olarak sokaklardan toplandığı, 3 köpeğin ilçede meydana gelen trafik kazaları sonucu yaşamını yitirdiği, 10 köpeğin ise çeşitli hastalıklardan dolayı öldüğü belirtildi.

Açıklamada, “Kedilerden 9 tanesi sokaklarımızdan çeşitli sebeplerle ölmüş olarak toplanan, 4 tanesi trafik kazası ile ölen ve 2 adet tedaviye cevap vermeyerek ölen kedilere aittir.” denildi.

Görüntülerin kabul edilemez olduğunu vurgulayan belediye, can kayıplara ilişkin tutanakların, ilgili birimlere teslim edildiğini de bildirdi.

Açıklamada, “Konuyla ilgili soruşturma açılmıştır. İlgililer soruşturma tamamlanıncaya kadar açığa alınmıştır. Ayrıca Gebze Belediye Başkanlığımızın müracaatı ile Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı da görüntülerle ilgili soruşturma başlatmıştır.” denildi.

HAYTAP: Suç duyurusunda bulunduk

— Gebze’deki katliam ile ilgili olarak tüm arkadaşlarımız yola çıktı. Arabalarla ve gönüllerimizle beraber en kısa sürede bölgede olacağız. Hukukçularımız aynı zamanda savcılığa suç duyurusu da bulundular. Uygun olan herkesi Gebze’ye bekliyoruz.


Dikkat: Rahatsız edici görüntüler içerir

İnsanın doğa ile mücadelesi üzerine: Türkiye’de sokak hayvanları sorunları


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.