Migren diyeti ve su detoksu: Migren ataklarında doğal tedavi

Migren ataklar için doğal tedavi yöntemi: Kardiyoloji, iç hastalıkları ve geriatri uzmanlarına göre migrenin tedavisinde su detoksu (su diyeti) ile yüzde 100 başarı mümkün. Ayrıca düşük tiraminli migren diyeti şikayetlerin azalmasında fayda sağlıyor.

Migren tedavi

Migren atakları için doğal tedavi yöntemi: Su detoksu nedir? Nasıl yapılır?

Sürekli ya da tekrarlama eğilimi gösteren migren ağrısı; stres, uykusuzluk, açlık, düzensiz beslenme gibi birçok nedene bağlı olarak gelişiyor. Ense, şakak, göz çevresinden başlayarak şiddetli ağrıya sebep olan migren, çoğu zaman kişilerin yaşam kalitesini düşürüyor. Ergenlik döneminden yaşamın herhangi bir döneminde ortaya çıkabilen migren, tedavi edilmediğinde ise dayanılmaz ağrılara sebep oluyor.


Bu kapsamda 30 günlük su detoksu tedavisi ile migren ataklarının sona erdiğinin altını çizen Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hamit Çelik, “Migren genellikle gençlik yaşlarından itibaren başlar. Vücuttaki ağır metaller, toksinler ve bakterilerin birikmesi damarların genişlemesine sebep oluyor. Beyin damarlarındaki genişlemeye bağlı olarak da şiddetli ağrılar oluşur. Ancak vücutta biriken atık maddelerin bir ya da üç aylık su detoksu tedavisi ile temizlenmesi mümkün. Dolayısıyla su detoksu ile migren atakları ortadan kaldırılabilir.” dedi.

Stres, kaygı, düzensiz beslenme, uyku gibi etkenlerin migreni tetiklediğini belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hamit Çelik, migren ataklarını ortadan kaldırmak için uygulanan ‘Su Detoksu’ diğer bir adıyla ‘Su Diyeti‘ ve migren ilişkisi hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Vücuda detoks uygulamak gerekiyor

Kadınlarda erkeklere oranla daha sık görülen migren, şiddetli baş ağrısının yanı sıra bulantı, kusma, ışığa duyarlılık, iştahsızlık, konsantrasyon bozukluğuna sebep oluyor. Bu yüzden migren ataklarını tetikleyen besinlerden uzak durulması gerektiğini belirten Dr. Hamit Çelik, “Migrenden şikayet eden hastalar uzun yıllar boyunca bu ağrıyı çekiyor. Dayanılmaz atakların sayısını ve şiddetini arttıran besinlerden uzak durmak, hastanın yaşam kalitesini yükseltiyor. Bu yüzden vücuda uygulanan detoks ile migren ataklarını ortadan kaldırabilmek doktor kontrolü eşliğinde gerçekleşen su diyeti ile mümkün hale geliyor” dedi.

Migren tedavisinde %100 başarı oranı mümkün

su detoksu

Su diyeti ile migren ataklarında yüzde yüz başarı oranı sağlandığını belirten Dr. Hamit Çelik, “Migren şikayeti olan hastaya su detoksu uygularken, susadığı kadar su ve yanında tüketebileceğini bir besin veriyoruz. Bu besin haşlanmış yumurta, patates ya da bal olabiliyor. Belirli bir süre sadece bu besinin tüketilmesini öneriyoruz.

30 gün boyunca uygulanan bir tedavi de vücutta birikmiş olan maddelerin atılmasını sağlanıyor. Hasta kilo verdiği içinde vücut hacmi azalıyor. Dolayısıyla damarlarda eski yapısına dönmeye başlıyor. Böylelikle migren atakları kalıcı olarak geçiyor. Bu tedavi yöntemin düzenli gerçekleştiğinde yüzde 100 başarı sağlamak mümkün.” diyor.


Migren atakları yaşam kalitesini düşürüyor

Beyindeki sinirler ve kan damarlarında oluşan değişiklikler sonucu ortaya çıkan ve dayanılmaz hal alan migren, kişilerin hayatını olumsuz bir şekilde etkiliyor. Bu yüzden tedavi planının hastanın belirtilerine, sağlık durumuna bağlı olarak değişiklik gösterebileceğini belirten Dr. Hamit Çelik şöyle konuştu:

Migren genellikle gençlik yaşından başlar. İlerleyen yaşla birlikte artan ağrılar çekilemez hal alır. Kimi zaman tüketilen besine, strese ya da dış faktörlere göre belirti gösteren şiddetli ağrılar kişinin günlük aktivitelerinde de olumsuz etkiler. Bu yüzden migren tedavisi hastanın yaşına, atak sıklığına, sağlık durumuna bakılarak uygulanır.”

Migreni kontrol altına almak için düzenli su tüketimi şart

Her yaş grubunda görülen migren, daha önce baş ağrısı görülmemiş bile olsa aniden ortaya çıkabiliyor. Migren ataklarının beyin damarlarındaki genişlemeye bağlı olarak oluştuğunu belirten Dr. Çelik, “Beyin damarlarının genişlemesinin sebebi vücuttaki ağır metaller, toksinler, bakteriler ve parazitlerin birikmesi damar çapının artmasına ve dolayısıyla beyin dokusuna zarar vermesiyle kendini gösteriyor.

Çok fazla acı biber tüketen kişinin başının ağrımasının sebebi de beyin damarlarının genişlemesinden dolayı kaynaklanır. Bu yüzden uygulanan su diyeti ile toksin ve bakteriler vücuttan atılıyor. Bu süreçte doktor takibi ile hastayı yönlendirmek gerekiyor. Ayrıca hastanın yoğun ışıktan uzak durması ve uyku düzenine dikkat etmesi de gerekiyor” dedi.

Düşük Tiraminli Migren Diyeti

Fazla tiramin tüketmek baş ağrısına, migren ataklarına neden olabiliyor. İç Hastalıkları ve Geriatri Uzmanı Dr. Mehmet Karaca, düşük tiraminli beslenme konusunda faydalı bilgiler için aşağıdaki diyet listesini hazırladı.

migren diyeti


Ek olarak American Migraine Society‘nin migren diyeti beslenme önerilerine göz atabilirsiniz.

Migren ile başa çıkmanın etkili yolları


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.