Su içmek zayıflatır mı?

Su içmek zayıflatır mı? Kilo vermeye yardımcı mı? Günde ne kadar su tüketilmeli?

Su zayıflatır mı

Son yılların en popüler sorularından biri olan “su içmek zayıflatır mı?” sorusunun cevabı hiç şüphesiz “evet”. Su tüketmek direkt zayıflamaya yardımcı olmasa da diyetinize bağlı kalmayı ve kilo vermenizi kolaylaştırır.

Özellikle kilo problemi yaşayan insanlar için kritik önem taşıyan, su içmenin kilo verdirdiği düşüncesi teknik olarak doğruyu yansıtsa da sadece şu tüketerek Zayıflamak mümkün değildir.


Hemen hemen tüm diyet listelerinin başında “sık su tüketin” cümlesi geçer. Elbette ki sağlıklı kilo kaybı için tek başına bu yöntem yeterli değildir; ancak çok ciddi bir destekçidir.

Günde minimum 2 litre su tüketmiyorsanız, hali hazırda vücudunuz sıvı eksikliğine bağlı birçok olumsuzluk yaşıyor olabilir. Bu yüzden diyette olun veya olmayın, günlük su tüketiminizi sağlamalısınız.

Ayrıca fit bir görünüme sahip olmak ve ideal kilonuza ulaşmak istiyorsanız spor ve düzenli beslenmenin yanında su tüketiminin büyük önem taşıdığını unutmamalısınız.

Su kilo vermeye yardımcı oluyor

Su içmek bazen diğer çay, kahve gibi sıvı içeceklerle karşılaştırılıyor. Ancak h20 dışında kalan tüm içecekler şeker, kafein, kalori, tatlandırıcı, asit veya tüketmeyi pek istemeyeceğiniz gıda kimyasalları içeriyor. Bu içeceklerin yerine su tüketimine daha çok ağırlık verilmeli.

Tok hissetmeyi sağlar

Eğer diyet sırasında su içimi doğru bir şekilde kullanılırsa zayıflama için çok büyük Faydaları olur. Su kalorisiz bir üründür. Üstelik içerisinde hiçbir yararsız bir madde bulunmaz. Suyun tokluk hissiniz arttırıcı özelliği vardır. Bu yüzden diyet sırasında bol su tüketmek kilo vermeye yardımcı olur. Böylece hem tokluk hissini artmış olur hem de vücutta doğru kimyasal enzim hareketi sağlanmış olur.  Ayrıca metabolizmanın az ve sık uyarılması ile devamlılık sağlanmış olur.


Sindirime yardımcı olur

Yemekten önce içilen su iştahı azaltır ve tokluk hissi yaratır. Yemekten sonra içilen su ise gıdaların sindirim sisteminde daha kolay parçalanmasına yardımcı olur. Aynı zamanda su kabızlık sorununu önler.

Vücutta enerjiyi artırır

Su enerji vermez ancak susuz kalındığında enerji kaybına yol açar. Bunun nedeni sıvı kaybına bağlı olarak kas hücrelerindeki elektrolitlerin büzüşmesidir. Kas hücreleri yeterince sıvı alamadığında “kas yorgunluğu” yaşanır ve kendinizi halsiz hissederseniz.

Metabolizmayı hızlandırır

Soğuk su içtiğinizde metabolizmanız suyun sıcaklığını vücut sıcaklığına getirmek için ekstra enerji harcar ve bu işlem sırasında daha fazla kalori yakılır. Metabolizma soğuk su içtikten 10 dakika sonra hızlanmaya başlar. Yaklaşık 30-40 dakika sonra en yüksek noktasına ulaşmış olur. Bu kilo vermeye büyük bir etkisi olmayabilir ancak yakılan her ekstra kalori uzun dönemde fayda sağlar.

Sabahları aç karnına su içmek zayıflatır mı?

Sabahları aç karnına su içmek zayıflatır mı?

Günde kaç bardak su tüketilmeli?

Su ihtiyacı kişiden kişiye değişir ancak yetişkin bireylerde ortalama iki üç litre suya ihtiyaç vardır. Doktorlar günde en az 12 bardak su tüketilmesi gerektiği vurguluyor. Ayrıca su içmek için susamak beklenmemeli. Ortalama her saat için 1 bardak su içilmelidir.


Vücudunuzun sindiriminde ve boşaltımında etkin rol oynayan su tüketimi, kilo vermeniz sırasında size büyük destek sağlar. Ancak sadece su tüketerek kilo verme işleminin mümkün olmadığını unutmamak gerekiyor.

Limonlu su içmek için 20 çok iyi sebep: Limonlu suyun faydaları


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.