Her Çocuk Bir Kapıdır

Her çocuk bir kapıdır. O kapının altından geçen anne babalar kendilerine ve çocuklarına dengeli bir süreçte izin verirlerse aydınlığa ve nice farkındalıklara adım atarlar. Yeniçağ, çocuklarınızdır. Altın çağ da onların koruması altındadır. İzin verildiğinde minik bir adımla koca bir sıçrama yaşatırlar.

Birçok eğitimle dışarıda aradığınız farkındalığınızı artıracağınızı düşündüğünüz öğretmenler, eğitimler yanı başınızda durmakta. İçinde barındırdığı tüm doğallık, kavuşmak istediğiniz saflık, birliğin en yalın hali onda taptaze yansımakta. Size sabrı, hoşgörüyü, saygıyı, dengeyi, huzuru ve kabulü öğretebilecek meziyetteler.



Kapıyı zorlamayın. Açılmadığı zamanlarda duymuyor diye düşünüp zile tekrar tekrar basmanıza gerek yok. Sabırla bekleyin. Nazikçe seslenirseniz , tek bir dokunuş ebeveynlik yolculuğunda üstesinden gelmeniz gereken, üstelik zorlayıcı gelebilecek tüm deneyimleri de usulca kolaylaştırır.
Ona izin verin. Olana izin verin. Kapıdan geçerken ondan sonra gelecek kuşakların bekçisi olduğunu hatırlayın. O, kozadan çıkmış monark kelebeğine benzer . Bir kapıdan diğerine bayrağı taşır ve anne baba olarak önemli bir sorumluluk bu kapının altından geçerken ona neleri nasıl aktarmayı seçtiğinizdir. Gelecek nesiller sizin aktardığınız bir şeyi birinden diğerine taşıyor olacak ve aydınlığa en nihayetinde ulaşacak. Siz gelecekteki nesildesiniz. Tıpkı bir önceki nesilde olduğu gibi.

Her çocuk bir kapıdır; her ebeveyn ise saydam bir anahtardır.


Her anne baba bu kapının altından geçer. Oysa büyük bir paradoksu da taşırlar. Bir önceki neslin uzantısıdırlar ve kendileri de kapıdır. Çocukları doğduktan sonra bu görevi teslim etmeyi fark etmek değerli bir armağandır.
Öyle ki izin verdiğinizde kaybettiğiniz hiçbir şey yoktur. Gizemli kapılar birbirine aynalık yapar ve gerçek var olan, orada kendini göstermeye başlar. Kapılar bir olur ve bu birlik yakalandığında başka boyut kapıları açılır. Bundan sadece sizler değil tüm hayatlar nasibini alır.
Her çocuk bir kapıdır; her ebeveyn ise saydam bir anahtardır. İngilizcede transparent kelimesi saydam anlamına gelir. Kelimelerin içinde bile gizli anlamlar yüklüdür. ‘ Aktaran ebeveyn’ …
Bunu fark ettiğiniz an, nelerin vuku bulduğunu biraz anlamaya izin verirseniz bir başka sandığınız yaşam, çiçek gibi açılır.


Funda Doğan
11.11.1977 tarihinde dünyaya geldi. Başkent Üniversitesi Turizm İşletme mezunu olan yazar; 1999 yılında tanıştığı Reiki enerjisinin onda açtığı açılımlarla daha sonra pek çok öğretiyi yaşamına geçirmiştir. Ayurveda, EFT, NLP gibi öğretileri ve Dünya adındaki oğluyla yolculuklarının sentezini bir kitap altında toplamaktadır. 2012 yılından beri, daha çok ebeveynleri hedef aldığı 'İçimdeki Ayna' adlı eğitimlerini vermektedir. Müziğe olan tutkusu da yazmaya olan tutkusu kadar güçlüdür.