Türkiye’nin Yeni Cumhurbaşkanı Kadın Olmalı

Ülkemizin içinde bulunduğu sosyal ve siyasal anlamda tıkanmışlığın üzerine birçok beyin fırtınası yapılırken, önümüzdeki yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi bizler için büyük bir fırsata dönüştürme projesidir aslında; bir kadını devletin en tepesine layık görmek ve bizi yönetmesine evet demek!

Cumhurbaşkanlığı Forsu

Sağlıktan ekonomiye, sosyal yaşama ve daha bir çok alana kadın elinin değecek olmasını bilmenin heyecanıdır, varlığına ve yaratılış felsefesine gönülden inanmaktır bir kadının cumhurbaşkanı olması.


[quote]Kimi der ki kadın;
Uzun kış gecelerinde yatmak içindir.
Kimi der ki kadın;
Yeşil bir harman yerinde,
Dokuz zilli köçek gibi oynatmak içindir.
Kimi der ki ayalimdir,
Boynumda taşıdığım vebalimdir.
Kimi der ki hamur yoğuran,
Kimi der ki çocuk doğuran,
Ne o, ne bu, ne döşek, ne köçek, ne ayal, ne vebal…
O benim kollarım, bacaklarım, başımdır.
Yavrum, annem, karım, kızkardeşim,
Hayat arkadaşımdır.[/quote]

Gelin hep beraber Büyük Şair Nazım Hikmet’in yukarıdaki şiirinde bahsettiği, uzun yıllar evvel manevi olarak onurlandırdığı kadınımızı, önümüzdeki sene yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde devletin en tepesine yerleştirerek reel anlamda taçlandıralım. Ne dersiniz?

Ülkemizin içinde bulunduğu sosyal ve siyasal anlamda tıkanmışlığın üzerine birçok beyin fırtınası yapılırken, önümüzdeki yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi bizler için büyük bir fırsata dönüştürülme projesidir aslında bir kadını devletin en tepesine layık görmek ve bizi yönetmesine evet demek.

Otuz yılı aşkındır bir türlü çözülemeyen yahut çözülmek istenmeyen, ister terör sorunu deyin ister Kürt sorunu deyin bunun kadın elinin değmesiyle çözülebileceğine inanmaktır bir annenin, bir kadının cumhurbaşkanı olması…

Bir türlü düzene sokulamayan, her yıl yeni tanımlamalara maruz kalan eğitim ve öğretim sistemi karşısında bir elin “Merak etmeyin çocuklar. Ben buradayım” demesidir bir annenin, bir kadının cumhurbaşkanı olması…


[quote]Meclis içerisinde birbirine bağıran, küfreden kaba zihniyetin; “Unutmayalım Cumhurbaşkanımız bir kadındır” düşüncesiyle değişebileceğinin umududur bir annenin, bir kadının cumhurbaşkanı olması…[/quote]

“Cumhurbaşkanı sıfatıyla, devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasa’ya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılâplarına ve lâik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine ant içerim.” yeminini sözde değil özde sindirmektir yüreklere bir kadının cumhurbaşkanı olması.

Tüm bunların dışında unutulamayacak bir gerçek de Mustafa Kemal Atatürk’ün yücelttiği ve hak ettiği yeri alması için çabaladığı Türk kadınının, günümüzde önemli dünya ülkeleri arasında sayılan bir çok ülke kadınından önce siyasi haklara sahip olarak, yenilikçi toplumumuzun içinde, tüm sosyal alanlarda yerini almış olmasıdır.

[quote]Aklımızın bir köşesinde saklayacağımız diğer bir realite de; kadınlar tarafından başlatılan ve sürdürülen hiç bir oluşumun barış, sevgi ve huzurdan uzak olmamış olmasıdır.[/quote]

Aksine siyasi oluşumların ana karakterlerinde çok geç yer almaya başlamış olsalar da kadının özel gücü ve enerjisi sayesinde birçok sorun çözümlenmiştir. Bu güç belki de annelik duygusunun verdiği merhamet, sabır, hoşgörü, empati kurma yeteneklerinden kaynaklanmaktadır.


İnanıyorum ki bu güç ve enerjiyle 2014 yılınında ülkemizde ilk defa halk oylamasıyla yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde bir kadın adayın cumhurbaşkanı seçilmesi, ülke tarihinde 1987 yılında (Cumhuriyet’in 64. Yılında) seçimle iş başına gelerek ilk kadın bakanını henüz yeni çıkartabilmiş ve ne yazık ki ilk kadın başbakanını 1993 yılında (Cumhuriyet’in 70. Yılında) çıkartabilmış olan ülkemizin bu ayıbını kapatacaktır.